Renault: “2015 Kış Dönemi Gelmeden Gelişim Sınırlı Olacak”

yazar:

kategori:

Renault, 2015 kış dönemine kadar motorların dondurulması nedeniyle Red Bull’un isteklerini karşılayamayacağını ancak kış döneminde gereken gelişmeyi kaydedebileceğini açıkladı.

Yeni turbo motoru ile beklenenin uzağında kalan Renault, şampiyon ortağı Red Bull tarafından sürekli eleştirilere maruz kalıyor.

Renault, motorların dondurulması nedeniyle şu an için çok az gelişme kaydedebileceğini düşünürken, kış döneminde yasağın kalkmasıyla büyük adım atabileceğine inanıyor.

Rob White “Sezon içerisinde donanımın özelliklerini değiştirmek oldukça sınırlı. Şu ana kadar pek engel olmasa da artık engel olacak.”

“Artık 2015’te motorda değişiklik yaparak daha fazla gelişmemize fırsat verecek gelişim yol haritası üzerinde çalışıyoruz.”

“Şu anda kurallar oldukça açık. FIA’nın onayı olmadan motorda değişiklik yapamayız. Ve performans gelişimi için böyle bir şeye izin verilmiyor.”

“Rakiplerimizle farkı kapatma konusunda ciddi adım attık ve iyileşme yaşadık. Hala devam eden bazı çalışmalar var ve daha fazla gelişme kaydedeceğiz.”

“Ancak gerçekçi olursak, kurallara uygun bir şekilde daha uzun süreçte motoru geliştirecek şeyler kış döneminde devreye girecek. Sezon içerisinde onları yapamayacağız.”

“Yine de kısa süreli ve potansiyel olarak büyük şeyler de mümkün olacak.”

“Mevcut teknik ve sportif kurallarında çalışıyoruz. Görevimiz o kurallar dahilinde en iyisini yapmak.”

“Açık bir şekilde daha farklı motor dondurulması kurallarıyla sonuç daha iyi ya da kötü olabilirdi.”

“Hedefler açısından geride kaldık ve bundan dolayı mutlu olamam. Pist üstünde takımlarımızı memnun etmek ve onlara cevap vermek açısından yeteri kadar hızlı değildik. Bu yüzden bazı şeyleri farklı yapmış olmayı ve farklı bir sonuç elde etmeyi umardık.”

“Ancak bu yaşananları düzeltmek için en iyi etkileşimle zihnimizde olan şeyleri uygulamayı planlıyoruz.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir