Coulthard: "Webber'in Sakatlığı RBR'ye Zarar Vermeyecek"

yazar:

kategori:

David Coulthard, Mark Webber’in kazası sonrası pistlerden bir süre uzak kalmasının Red Bull takımının kış testlerine ve gelişim prgramına etki etmeyeceğine inanıyor.

Webber, Tazmanya’yaki bir organizasyon sırasında bisiklet turunda 4×4 bir araçla çarpışmış ve sağ bacağını kırmıştı. Amerliyat edilmesinin ardından Avustralyalı pilot, şu anda İngiltere’de iyileşme sürecinde.

Mark Webber’in, kış testlerinin çoğuna katılamaması bekleniyor ama 2009 sezon açılışı Melbourne’den önce RB5’in direksiyona geçebilmeyi umuyor.

Avustralyalı pilotun yokluğunda Red Bull, test pilotu Sebastien Buemi ve Formula 3 yıldızı Brendon Hartley ile boşluğu doldurma kararı aldı.

Ama takımın yeni aracını ve KERS’i Şubat ayına kadar kullanmayı planlamaması ile birlikte Coulthard, Webber’in rahatsızlığının takım adına bir deri düşüş olmayacağını söyledi.

Coulthard: “Hiç bir şekilde Şubat ayına kadar yeni araca geçemeyeceğiz. Ocak ayında bazı test parçalarını deneyeceğiz ama KERS veya son kanat pakedine sahip olmayacağız. Gerekirse de ben bazı testler yapabilirim"

“Bu yüzden tamamıyla bir gerileme olduğunu gerçekten düşünmüyorum."

“İlle de bir fark varsa bu, Mark’ın zamanı kullanacağıdır. Çünkü, önündeki seneye odaklanmak ve zamanı verimli kullanmak için biraz daha az hareketli olacak"

Coulthard, Webber’in soldan ziyade sağ ayağını kırmasının endişeyi azalttığını da belirtti.

Coulthard: "İyi olacağını düşünüyorum"

“Eğer frenleme için güce ihtiyacınız olan sol ayağı kırılsaydı, daha fazla endişe duyardım. Ama sağ ayak büyük bir sorun değil"

Geçen sezon sonundaki emekliliğinin ardından Coulthard şu anda Red Bull’a danışmanlık yapıyor.

Başlangıçta yeni araç ve KERS’i denemesi beklenen Coulthard, sezon içi testlerin kaldırılması kararı nedeniyle bunun olma ihtimalinin azaldığını ifade etti.

Coulthard: “Test yasaklaması açıkçası benim aracı sürme fırsatımı azalttı. Belki de koltuğa oturma şansı bulamam"

“Şubat ayında yeni araç geldiğinde hep yarış pilotları koltuğa oturacak. Bu yüzden o dönemde tanıtım etkinlikleri dışında sürmeyi beklemiyorum"

“Ama benim anlaşmam var ve antrenmanlarım devame diyor. Bu konuda geriye düşmedim ve birincil olarak takımda bir danışmanlık görevinde bulunacağım"

“Bir yarışçı olmayarak dışardan bir perspektif elde etmeye başlamam gerekecek. Böylece aracın dışında neler öğreneceğimi görmek ilginç olacak."


Yorumlar

  1. Vettel varken bisey olmaz merak etmeyin 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir