Nakajima Sıralamalarda Gelişmeyi Hedefliyor

yazar:

kategori:

Kazuki Nakajima, geçen sezon sürekli olarak sıralamalarda takım arkadaşı Nico Rosberg’in gerisinde kalmasının ardından 2009’da tek tur performansında gelişimi amaçlıyor.

Nakajima, 2008 sezonu içinde sıralama performanslarında takım arkadaşına karşı 14-4 yenik kaldı ve ilk 10’a sadece Singapur’da kalabildi.

Japon pilt, ilk tam senesinde çıtasını yükselttiğini ama gelecek sene için kendisine belirlediğini ilk hedefimin sıralamalarda gelişim olduğunun altını çizdi.

Kazuki Nakajima: “İlk senemi değerlendirmek gerekirse, 18 yaşın boyunca çok geliştiğimi söyleyebilirim."

“Ama şüphesiz 2009’da performansımı arttıracağım alan var"

“Sıralamalarımı geliştirmeyi umuyorum ama ayrıca yarış ve pitstoplarımın da elden geçmesi gerekiyor."

Nakajima şimdiden Williams’ın 2009 programı üzerine çalışmaya başladı ve daha önceden Jerez’de geçici FW30B ile test yaptı.

Bridgestone lastikleriyle takımın 2009 arka kanadını ve difüzörünü değerlendirmeyle Nakajima, takımların yüzleştiği en büyük zoruluklardan birinin uzun sürüşlerde lastik bozulmalarının seviyesi olduğunu belirtti.

Nakajima: “Gelecek bir kaç haftada ana başlıklardan biri olarak gördüğüm şey, lastik istikrarı üzerine çalışmamız gerektiğidir, özellikle de yumuşak hamurlarda"

“10 civarında turlar atılmasının ardından tur süreleri neredeyse 1 saniye düşüyor. Bu yüzden bu şartlarda gereksinimleri yakalamamız gerekiyor."

“Genel olarak sürüş stilimin lastikler üzerinde nazik olduğunu söyleyebilirim. Bu yüzden belki de gelecek sezon bu bana yardım edecek."


Yorumlar

  1. ömer erkan avatarı

    bu adam dan deıl f1 pılotu bısıklet bıle kullanamaz sen kım NİCO ROSBERG le kendını kıyaslamak kım senın f1 de ısın yok aslanım gıt kendıne oyuncak araba al onunla oyna (williamsf1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir