Ecclestone "Ferrari'yi Satın Aldık!"

yazar:

kategori:

Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone, takımlara daha fazla pay verilmesini isteyen Ferrari ve FOTA başkanı Luca Di Montezemolo’yu eleştirdi.

Montezemolo geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada takımların daha fazla pay almaları gerektiğini söylemişti.

Ecclestone "Onun bahsetmediği tek şey, Ferrari’nin yıllardan beri diğer takımlara oranla aldığı ekstra para ve yıllardan beri aldığı diğer tüm ekstra şeyler oldu."

"Ferrari herkesten fazla para alıyor. Ne aldıklarını tam olarak biliyorlar; o kadar aptal değiller ancak açık da değiller. 80 milyon dolar daha fazla alıyorlar. Geçen sene markalar şampiyonluğunu kazandıklarında, Mclaren’in alabileceğinden 80 milyon dolar daha fazla aldılar."

"Ferrari’nin aldığı ekstra para ile daha fazla parayı sorma dışında şu anda ne yapmalı? Parayı diğer takımlarla paylaşmalı." dedi.

Ecclestone, Ferrari ile yapılan bu özel anlaşmanın 2003’e dayandığını söyledi.

Ecclestone "Diğer üreticiler ile arası kötü olan tek takımdı ve neden araları bozuldu? Burada 80 milyon dolardan kaynaklanıyor. Biz Ferrari’yi satın aldık. Ferrari’nin bağlılığını satın aldık. Bizim Ferrari ile olan anlaşmamız onları satın almamız konusundaydı ve böylece diğerlerine gitmeyeceklerdi." dedi.

Ecclestone ayrıca Montezemolo’nun takımların paranın sporda ne şekilde dağıldığını bilmeleri önerisinden etkilenmediğini söyledi.

Ecclestone "Onların insanları şirkete gönderip her şeyi araştırma hakları var. "

"Özellikle Ferrari’nin herkesten daha fazla hakkı var ve bunu yaptılar. Burada her bir tek şeyi inceleyen bankacı ve CVC yetkilileri var. Bu yüzden eğer yanlış bir şey yaptığımızı söyleyen birisi olursa onları tekmelemek için mahkemeye vereceğim." dedi.

Ecclestone tüm bu sert çıkışlarının yanında, Montezemolo’nun Ferrari hakkında firmanın çalışanlarından daha az bilgi bildiğini iddia etti.

Ecclestone O’nun şirketi yönetir gibi görünen insanlar ile görüşmeyip basın sorumlusu gibi çalışması utanç verici." dedi.


Yorumlar

  1. Utku İKİZPINAR avatarı
    Utku İKİZPINAR

    Bu bir reyting meselesi; nasıl futbol maçı yayın haklarından büyük takımlar daha fazla pay alıyorsa, F1'de taraftar sayısı tartışmasız en fazla olan takımın da daha fazla pay alması gayet normal…
    Elma ile armutu karıştıran Bay E'nin bu çıkışı biraz manasız bence, çünkü Montezemolo'nun değindiği konu, Bay E'nin cebini ziyadesi ile doldurduğu ve bu kazançtan takımlara yeterince pay vermediği…

    Utku
    BMW POWER

  2. Düzeltiyorum pardon, FOTA başkan vekili ve Toyota takım patronu Jonh Howett.

  3. Bencede söylediğin gibi fanatik gözlüklerin çıkarılması gerekir. Sen mesela önden başlayabilirsin bu harekete:) Bernie nin söylediklerini sağa sola çekerken Toyota başkan vekili John Howett in de söylediklerine ufaktan bi kulak versen hani fena olmayacak ama veremessin gözlüklerinin karalığından dolayı, o senin duymak ve görmek istediklerini söylemiyor çünki:)

  4. mmurat özgenç avatarı
    mmurat özgenç

    Burak kardeş, ben sana bişey sorucam. Bir takım casususluk verilerini kullanarak nasıl olurda diğer takımdan daha hızlı olabilir.
    Kopya çektiğini iddaa edilen bir arabadan daha hızlısın. Buna akıl sır ermiyor.
    Tamam birileri birşeyler çalmaya kalkışmış ama bence bu olay mclarene yapılmış komplo.
    Lütfen tarafsız yorumla.

  5. Yahu para buradaki en önemsiz mevzu bence, züğürt müğürt geyikleri yapmaya gerek yok. McLaren 100Milyon dolar ceza aldığı sezonda şampiyonluk kazandı neresi züğürt Allah aşkına, esas olan küçük takımlara oluyor, onlara aktarılabilecek böyle bir kaynak varken çarçur edilmiş senelerce şımarık bir takıma verilerek. Daha önemli konu bence Bernie'nin bahsettiği "ferrarinin yıllardır aldığı genel yardım ve ekstra şeyler" cümlesi. Ekstra para üzerinden konuyu dağıtmaya çalışmayın arkadaşlar, bir de Bernie'nin bu sözü üzerine yorum yapın lütfen =) Biraz geniş çerçeveden bakalım, biraz fanatik gözlüklerimizi çıkaralım n'olur…

  6. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    millet yeter yahu yazılara bakıyorum yanyana gelsenız bır bırınızı öldüreceksiniz birde galatasaray fener muhabbeti acsaydınız kım ne yaptıysa yaptı ya bızene mılletın parasında alan warsa banada werın bıraz işleri yoluna sokarıs belkı werec warsa gönüllü 100 000 dolar yeter walla şimdilik ECC den istesek 1 lira wermez bu muhabetler boşa boşa

  7. Reşat burada kimse Formula 1 den anlamıyor,gelip öyle takılıyoruz,aslında burasını Fizikçilerin toplantı yeri zannediyorduk..:))

  8. RESAT TELLİOĞLU avatarı
    RESAT TELLİOĞLU

    ama ne olursa olsun ferrari bu sporun vazgeçilmezidir.ve herzamanda öyle kalcak…arkadaşlar fomula 1 den anlayanlar yok mu ya muhabbet etsek.kimse anlamıyo formula 1 den…anlayan ve muhabbet etmem isteyen arkadaşları bekliyorum.mas adresim(rally_vrc_pro@hotmail.com)

  9. sizde mclaren hırsızdı falan demekten vazgeçersiniz inş. görürüz birgün o günleri..

  10. onur aybars avatarı

    1. öncelikli konu, Bernie'nin tabiriyle Ferrari'nin "yıllardan beri aldığı diğer tüm ekstra şeyler". Şimdi 2008, 2007 ve 2006 sezonunda olup bitenleri daha iyi anlayabiliyorum.

    Şimdi bir matematik hesabı yapalım. Yıl, 2008. Anlaşmanın yapıldığı yıl, 2003. Yani anlaşmanın 6. yılı bitmiş. Her yıl 80 milyon $'dan, yaklaşık yarım milyar dolar yapar.
    Yani, o "ekstra" para (az değil, 480.000.000$) takımlara "eşit" miktarda dağıtılabilseydi belkide Williams veya diğerleri bugün olduğundan daha iyi konumda olacaktı.
    Veya o "ekstra" para bir fon misali biriktirilip zora giren takımlara kredi şeklinde dağıtılabilirdi. Böylece S. Aguri veya Honda F1'de kalabilirlerdi.

    Şunu da unutmamak lazım ki; Berni'e çok kurnaz bir paragözdür. Bu açıklamanın ardında eminimki maddi bir çıkarı olacaktır.

  11. burak bocek avatarı

    ii artık fia ferrari naraları atmaktan vazgeçersiniz

  12. diğer takımlar ferrarinin fazladan para aldığını bilse nolur bilmese kime şikayet edecekler acaba sorarım sana??bu usülsüzlüü yapan zaten şikayet edebilecekleri tek yer olan fia değilmi!!3-5 düzenbaz yüzünden bir takıma hırsız damgası vuruldu suçsuz yere sizde burda mclarenin sporun onurnu ferrari kurtardı diye ötün durun!!!ferrarinin kendi onuru yokki başka birinin onurunu kurtarsın..ferrarinin nesi var biliyormusunuz sadece ismi oda başkalrının yardımıyla yapılmış bir isim!!!

  13. hala daha ferrariyi savunabiliyorsunya bravo sana..80 milyon dolara çok takmışızda zenginin malı züğürtün çenesini yoruyormuşta neden arkadaşım neden 80 milyon dolar daha fazla aldılar bu adamlar..hem sadece 2007 mi 2003 ten beri kimbilir neler döndü fia ferrari arasında..çok istiyorsanız gidin alın sizede versinler falan gibi yorumlarla sen biryuere varamaszoın asıl..ilerleme kaydetmesi gereken kiş bence sensin!!!

  14. burak bocek avatarı

    biz açmıyoruz ki kardeşim.doğru sizin hiçbir şeyden korkunuz olmadıgıda ortada itirazımız yok.konuyu açanda biz değiliz her zaman alakasız konuları işin içine sokup sonrada taşı bize atıyorsunuz.Yok alicim onlar her zaman haklıdır nede olsa aziz onlar başlarındakide aziz.Bir adam benim arkadaşım senin arkadaşını kahvede görmüş demiş ötekide senin arkadaşın orada ne yapıyordu demiş.yani herkes aynı tezgahın aynı dümenin içinde kalkmış kim daha beyaz tartışıyoruz.kimse kimsede aşagıda değil siz durmadan ferrariye saldırıp aklınızı ferrari ile bozmaktan biraz vazgeçinde belki bir arpa boyu ilerleme kaydedersiniz.

  15. Bizi yalancılıkla suçlayanlara tarih en açık kanıtları sunmaya devam ediyor, devam edecek. Siz casusluk denen olayı bahane ederek laf kalabalığı yapıyorsunuz, nasılsa o olayın da gerçek yüzü ortaya çıkar hiç korkumuz yok.

  16. kaan kaanhan avatarı

    kimse kendi kendini kandırmasın süslü yorumlarla, herşey ortada. bu açıklamalar gelmeden öncede söylüyorduk, resmi ağızdan tescillendi daha ötesi yok bu işin. kıvrılmış yorumlarında bir anlamı yok bu saatten sonra 😀

  17. burak yorumunun her harfine katılıyorum dostum çok sağolasın hislerimin tercümanı olmuşssun.

  18. burak bocek avatarı

    Bugün İtalyadaki davada kapatıldıysa skandallar soan erdiyse bunda mclaren karlı çıkmıstır sizin onurunuzu ferrari kurtarmıştır ve sporun onurunu.biraz yatın kalkında şükredin bence her ferrari başlıklı haberde yada her içinde bu adamın oldugu haberde bir hile düzenbazlık bir yanlış aramayın.kafanızda bir tabu oluşmuş başka hiçbişeye açık değil varsa yoksa art niyet.şimdi eşit bütçe istenmesi gelirlerin eşit dağılması size göre yanlış neden çünkü bu adam öyle istiyor.ama ron dennis fota başında olsa o söylese bunu tamamen haklı olucaktı.

  19. burak bocek avatarı

    Sanki Ferrari'nin fazla para aldığını diğer takımlar bilmiyordu.Kendinde söylüyorsun arkadaşım.senin takımın çok dürüst ve o kadar temizki ferrari ile kapalı kapılar arkasında konusp anlaşma imzalıyor bütün takımlar o çok nfret ettiğiniz ferrari'nin patronunu kendi kurdukları birliin başına getiriyor ve hepsinin hak hukukunu yine aynı adam arıyor siz ise ferrari şöyle ferrari böyle diyip duruyorsunuz.adam ortada bütün takımlaraı kapsayacak iyi bir düşünceden bahsediyor siz burda felaket senaryoları üretiyorsunuz.bununda rubens gibi kitabı vardır kesin.arkadaşlar çok taktınız 80milyon dolara.hani şüphelenicem artık zenginin malı züğürtün çenesini yoruyor mu cidden diye?çok içimizde kaldıysa gidin alın birazda mclarene versinler.Daha dün takımlar şampiyonlugu oda ne aman kalsın ferrariye hediyemiz olsun diyordunuz bugun hakkınızın yendiğini söylüyorsunuz.oysaki ne kadar önemliymiş takımlar şampiyonası dimi?siz 2009yılı içinde önce ihraç edilecektiniz dua edin önce çıkan karar pilotlarında diskalifiye olmasıydı ama çok ağır olucak sürücülerin suçu yok diye yarışmalarına izin verildi.yaptıgınız ortada nesini savunuyorsunuz casusluk olayında daha ne olması lazım belgeleri gözünüze mi sokucaklar herhalde puanlarınız silincek ama siz istiyorsunuz ki bize hiç ceza verilmesin ne olursa olsun herşey mclarene haksızlık falan fişmekan.hatta size ödül biel verilmeliydi casusluktan sonra pehh

  20. mmurat özgenç avatarı
    mmurat özgenç

    İşte Ferrari gerçeği, Hile hurda ile şampiyon olan takım.
    Geçen sene McLarenin tüm puanlarını sildiler, motivasyonu sıfırladılar.
    Bu sene Hamiltonun birinciliğini elinden aldılar. Bu nasıl oluyor, rant ile rüşvet ile
    PARA ŞİKE İŞTE FERRARİ İŞTE

  21. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''Biz Ferrari'yi satın aldık. Ferrari'nin bağlılığını satın aldık'' paraya karakterini veya doğrularını ,ideallerini satanlardan ne beklenebilir ki? gün gelecek FOTA yıda satacaklar ve üzülüyorum ki Enzonun yarışmak için araba satan takımı bu değil çünkü bu takım artık para için kendini ,kendi değerlerini satmış ;kimileride gitmiş Bernie ye çatıyor adama neden kızıyorsunuz ki adamda satımışlığın öfkesi var ve ne demesini bekliyordunuz bu durumda? ;herşey casusluk olayından sonra Mclaren ile Ferrari arasında kapalı kapılar ardında gerçekleşen görüşmelerde oldu ve bundan Mclaren cephesinin istediği sonuçlar çıktı ve Fianın istemedikleri ….

  22. başka ağızlar değil tüm bu yolsuzlukların,adaletsizliklerin içinde olan adam bunları söyleyen..zaten belliydi bunların olduğu yıllardır..ama bazı arkadaşlar buraya fia=ferrari yazıldığında sürekli demagoji yaptılar..açık açık söylemiş bay e ferrariye ayrıcalık yaptık diye..''ferrari geçen seneki şampiyonluğunda eğer mclaren şampiyon olsaydı mclarenin alacağı miktardan 80 milyon$ daha fazla para aldı''bu cümlenin üstüne daha ne söyleyebilirsinizki..çok yazık!!!

  23. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Demekki insanlar FIA=FERRARİ yazdıklarında hemen çemkirmemek lazımmış değil mi arkadaşlar.Ferrari yüzünden kırmızı olan herşeyden nefret etmeye başladım.

  24. "They know exactly what they get, they are not that stupid, although they are not that bright, either." Bu kısım da şöyle çevrilmiş: "Ferrari herkesten fazla para alıyor. Ne aldıklarını tam olarak biliyorlar; o kadar aptal değiller ancak açık da değiller." Burada bernie çok komik bir şey söylüyor aslında ama yanlış çevrilmiş =)) o kadar aptal değiller ama o kadar da zeki değiller demiş bernie amca, monte için ciddi bir aşağılama…

  25. "The only thing he has not mentioned is the extra money Ferrari get above all the other teams and all the extra things Ferrari have had for years – the 'general help' they are considered to have had in Formula One" – Çeviride eksik kalan birkaç şey var, Bernie ferrarinin diğer takımlardan fazla olarak sadece para almadığını 'general help' diyerek imalı bir şekilde söylüyor. Yani genel olarak herkesin düşündüğü ferrarinin yardım aldığı fikrini de doğruluyo. Ayrıca çeviriden yine tam olarak anlaşılmayan şey de ferrarinin geçen sezon eğer McLaren şampiyon olsaydı alacağı paradan 80 milyon $$ daha fazla almış olması. Yani bazılarının fanatiklik gözlerini kör etmiş bir şekilde düşündüğü gibi ferrari şampiyon oldu tabii ki fazla alıcak olayı değil, el insaf yahu…

  26. Bir de şu olay var Formula 1 İngiliz sporuysa neden FIA'nın açılımı "Fédération Internationale de l'Automobile" veya neden "Grand Prix" diye bir kavram var. F1 köken olarak bir Fransız sporudur, İngiliz olduğu önermesi tamamen yanlış…

  27. Ertan Akkaş avatarı

    Biz boşuna tartışıyoruz. Bir Ferrari taraftarıyım ve bir zamanlar ECC'nin Ferrari'yi yanına almak için yada sporda tutmak için yaptığı anlaşmayı daha sonra işine gelmeyince başka takımlara karşı kullanması Ferrari'yi veya McLaren gibi bu sporun temelleri olan takımları değil ECC'yi etkiler yani eğer Ferrari ve ECC arasında bir anlaşmazlık olması durumunda McLaren'in ECC'nin yanında olacağını sanmıyorum. Bilmem siz ne düşünüyorsunuz. Böyle bir savaştan takımlar kazançlı çıkarlar çünkü F1 onlar sayesinde kazanıyor…

  28. 80 milyon dolarda azmış:)) bu tarz bir fikir var ortada.
    Ferrari nin toplam aldığı paraya eklediğimizde ne kadar yapıyor acaba.
    Birde harcadıklarını ne kadar?
    Küçük takımların bütçesi ne kadar?
    2senedir f1 den ayrılan japonlar kaç para yüzünden ayrıldı?
    Birileri masanın karını bölüşüp ordan harcıyor.Eminizki sadece para ortaklığıda değildir.Diğer oyuncularda devamlı ceplerinden harcıyor.

  29. burak bocek avatarı

    Kimi destekleyeceğimi sana sorucak değilim arkdaşım.arkadaşımızıbn düşünceleri bana yakın geldi ikimizde aynı sonucu çıkarmak zorunda değiliz.kayrılıyorsa kayırmasınlar ben ne diyebilirim nasıl engelleyebilirim.hem bencede artık gelirler ortak olsun %70e 30 değil %50 50 olsun ise gitsin bu takımlar en iisi hazır birlik olmusken başka seride aynı ısımlerle yarıssınlar.patron olmaycak herkes memnun gelir dağılımı eşit.önemli olan bu bencede.

  30. Aslında takımlar birliği sağlanmış ve ortamda buna müsaitken Bernieden kurtulup yeni bir seri kursalar. 10 takımın aldığı parayı tek başına Bernie alıyor, bir takım gidiyor, giderse gitsin çokta tın diyebiliyor adam. Benim için adı F1 olmuş olmamış farketmez aslında.

  31. Yüzyıllardır hiç değişmemiş olan, işler rayından çıkınca ve emperyal gücünü kaybedince direk ortaya çıkan tipik Anglo-Saxon tarzını hiç eksiksiz görüyoruz Bay E den..!

    Ferrari yi Formula 1 de tutabilmek için yapılan maddi anlaşmayı, şimdi bu büyük krizde Ferrari tüm takımlar adına daha fazla gelir talep edince ortaya atıp aldıkları fazladan parayı aralarında paylaşsınlar diyebilecek kadar kendini küçültebiliyor. 80 milyon dolar ne büyük paraki 11 e bölünce bütün takımların maddi sorunları sona erecek. Peki bunca zaman o takımlar sayesinde bu spordan söğüşlediğiniz milyar dolarlar ne olacak ECC efendi? Siz o milyarları kimlerle paylaşmayı düşünüyorsunuz?

  32. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    NİHAT demek ıstedıklerımı ıyı anlamıssın yazımıda tekrar oku global kırız dunyada otomotıvı encok etkıledı we bu yenı FOTA ondanda bahsettım dımı orda yazıda daha demokratıklıkden buda ısıne gelmedı ECC kayıtdısı ortaya cıkmaya baslıycak cunku yanında aklı sırada FERRARİYİ goturucek ve bu kırızlede deyısım olmalı kı kesın olacak ama burda ECC olmayacak goruceksınızde bunuda polıtıkbır sekılde FOTA yapacak benım basından berı demek ıstedıgım aslında FORMULA1 ECC OLMAKDAN CIKMALI TAKIMLARIN OLMALI bakın honda gıtdı buda en yakın ornek ama hondanınkıde polıtıkdır gercek olan ıslerıne dondu asıl onlar moto gp ve dıger motor guruplarına cunku asıl ordan geldıler bu konuyuda daha uzatmak ıstemıyorum kım ne yazar sa saygıyla karsılarım bunlar benım goruslerım bu sporuda yaklasık 15 yıldır ızlıyorum o yuzden gorduklerımı soyluyorum

  33. "bu ızledıgımız spor tamamen ıngılız sporudur butun yapı onların ellerındedır ancak bu yapıyı yok edebılmek yada buyuk zararlar werdırmek bu takımın elınde bunu bır yerdede engellemek ıcın we sporun dewamlılıgı ıcın yapılmıs bır sozlesme olarak goruyorum" bizde bundan bahsediyoruz işte.. diğer takımları safdışı bırakabilmek için ferrari kayırılmıştır. burakcım bu konusmadan sen bunu çıkaramadın mı yoksa :O bu yüzden destekliyorsun deil mi ercan ı. bende kutluyorum çok doru demişsin ercan 🙂 ferrari kayırılıyor. var mı ecc in bu sözlerine ramen buna hayır dien 😀 ??

  34. burak bocek avatarı

    bravo ercan sana söyledıklerınde tamamen katılıyorum

  35. Ferrari siz olmazmış Shumisiz de olmuyodu:D bunlara kalsa. Duyanda Shumiyle düzelmiş takımın F1 tarihi boyunca şampiyon olduğunu düşünür. Williams McLaren yeni mi kuruldu.Hala bazı gerçekleri görmektense saldırıp duruyorsunuz.Bizde neymişiz diyebilen yok.
    Ecclestone mosley Ferrari hepsi oyunu kuralına göre oynuyor 🙂

  36. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    Okları neden ferrarinin üstüne yöneltıyorkı nedenmı f1 de tek ve gercek wardır oda ferrarının ozerk yapısıdır bu ızledıgımız spor tamamen ıngılız sporudur butun yapı onların ellerındedır ancak bu yapıyı yok edebılmek yada buyuk zararlar werdırmek bu takımın elınde bunu bır yerdede engellemek ıcın we sporun dewamlılıgı ıcın yapılmıs bır sozlesme olarak goruyorum herkeze soruyorum BERNİE ECCLESTONE bu yasına kadar burda neden duruyor dahasıda F1 bu hale kadar getıren adam takdır ederım herzaman bu ısden nekadar kazanıyor bunu dunyada kımse bılmıyor bana kımse atlamasın sozlerımden once arastırın arastıranlarda bılmıyor bu pastanın nekadarı takımlardısında ceblerıne gırenı ayrıca vede son olarak istanbul park satıldı kıme ECC tına dımı nekadara kımse bılmıyor ve kendı acıklamasını soyleyım sıze BIR CENTILMEN AKSAM YEMEGINDE KONUSULANLARI SOYLEMEZ dedı we gıtdı kacınız orda yarıs ızlıyor yılda bıkere parası olan varsa tabı kısacası koltugu saltında zaman artık deyısım zamanı her yonden vede FOTA daha demokratık bır yapı getırdı f1 e kararlara bakarsanız gorursunuz ECC kılasık ıngılız olarak sozlu tehtıtler sawurmaya basladı bu ıs fazla uzun surmez dıye tahmın edıyorum koltuk deyısımıde olacakdır artık ferrarıye bulasma sebeb lerıde bundandır hem enbuyuk kazanc kapısı hemde en buyuk tehlıkedır kendısı ıcın tamamen kısısel dusunuyor ve soylemlerde bulunuyor

  37. burak bocek avatarı

    Ne Ferrari Fia nede Mclaren.F1de 2takımın olduğu bir sezon düşünülemez.Ağırlıkları olması ayrı mesele ancak hiçbir takım f1de hak etmeden şampiyon olmamıştır.Daha iyi hazırlanan daha iyi araç üreten ve şanslı olan hep kazanmıştır.Fia Ferrari'yi 16kere şampğiyon yaptı öyle değil mi?

  38. Fiat ekonomik krizde olduğu için Ferrarinin kendine bir ortak bulması lazım aslında. Ecclestonedan bekliyorum bu hamleyi…

  39. arkadaşların bazıları ferrari f1 in ta kendisiymiş gibi konuşuyor. gerçek şu ki mclaren ve ferrari f1. bu yapılan ayrımcılık ise kim ne der bilmiyorum ben fia nın ferrari şampiyon oldukça(çoğunlukla yapptırıldıkça) rant almasına bağlıyorum. yani fia nın gelir kaynağına birde ferrari girdi. hala pişmiş kelle gibi bunu anlamamakta ısrar eden arkadaşlar var. yapmayın beyler. gururdan bahsediyoruz 😉

  40. kaan kaanhan avatarı

    resmi olarak tescillendi 🙂 hala inanmayanlar vardı.

  41. mclarene de fazladan 80 milyon versinler o zaman, ferrarisiz f1 olmuyosa mclarensiz hiç olmaz, ya bu yaptıkları şey takımların arasındaki rekabetin içini boşaltıyo tamamiyle..

    acaba ferrari hareketleriyle fazladan bir 100 milyon fln daha koparmanın mı peşinde, yani 5 sene öncede aynı ortam ve şartlar söz konusuydu, yine takımlar birlik oldular ve başka bir seriden bahsediyolar ve yine ferrari fia'yı tehdit ediyor, belki 80 yerine 180 milyon dolar fazladan para almak KERS ile boğuşan ferrariyi sporda tutar, belkide montinin amacı budur.. bizde mclaren olarak hiçkimse tarafından kayırılmadan şampiyonluklar kazanmaya devam ederiz, bazıları bu dediklerimize fakir edebiyatı olarak algılıyor ama önce gerçekleri görüp kavramaları gerekiyor

  42. veyis keleş avatarı

    bütün ayrıntılarıyla açığa çıkmasını istiyoruz. casusluk davası gibi araştırılırsa ortaya daha çoook şeyler çıkabilir. yazık, çok yazık f1 için.

  43. bay e fena kızmış bizim mclarencilerde hemen atlamışlar ferrari kayırılıyor felan diye.

  44. erman yiğit avatarı

    kimse yara yapmasın kendisine. Ferrarisiz f1 olmayacağını bildikleri için ayrılma tehdidini ortadan kaldırmak için kuzu kuzu yapmışlar anlaşmayı. bu paranın amacı farklı. Ferrariyi f1de tutmak. ama monte fota adına yaptığı konuşmalarda tüm takımlara fazladan para istiyor. ferrarin aldığı 80i unutun hiç yokmuş farzedin. helal olsun ferrariye

  45. F1 BU OLMAMALI.
    Ferrari nin savunulması gayet açıktı zaten. Bu bazı cezalar verilirken gayet açıktı. Şu anda böyle polemik yaratmak istemiyorum ama F1 böyle olmamalı. McLaren boşu boşuna yırtıyor kendini. AaaH Ah

  46. O zaman söyler mi Burak? Takımlar F1 den ayrılıp başka bir seri kuracaklar, Bernie dımdızlak ortada kalacaktı, çil çil paralarından olacaktı, şimdide Ferrarinin nihayet takımlarla birlik olmasına bozulmuş, çıkarına ters bir durum tabi.

  47. burak bocek avatarı

    bence fia ve ecc artık ferrariyide yanında goremeyınce sıkayet edıyor.genelde 10takıma karsı fia hep ferrari ile beraberdi ve ortak kararlar alınırdı bunu hepimiz biliyoruz.bu ısın ayrı boyutu ama artık ferrari de farkıdna takımla bir olmanın ve fia ile ecc devrini kapatmak gerektiginin.kuyruugna bastı bizim baskan oda karsılık veriyor alın size ferraride parayı goturdu gıbısınden.o zaman soyleseydı ben anlamıyorum ılle ıs ısten geçince konusmak mı gerekiyor.sımdı luca di ve diğer takımlar ve ferrari birlikte karar veriyor daha cok gelir istiyorlar paralarının derdine dusen bay e de işi boyle yorumlamıs

  48. tolga soydan avatarı

    10 senede 8 şampiyonluk alan bi takımın doğal olarak parası daha fazla olur.tam anlayamadım ne demek istediğini devrik cümleler var herp.

  49. Olay gayet açık. F1 gelirlerinden daha fazla pay isteyen ve spordan ayrılıp kendi yarış organizasyonunu kurmak isteyen GPMA'ya karşı Bernie'in Ferrariye 80 m $ fazla para vererek onlarla bir olmamasını ve kendilerinden yana olmasını sağladık itirafıdır bu.
    Şimdi gelirlerden daha fazla pay isteyen Montezemoloya fazladan aldığın paraları dağıt diyerek benden daha fazla para istemeyin diyor.

  50. burak bocek avatarı

    dün herkes eccye sayarken bugün ferrari alehinde konusunca hemen yanlısı oldular işte bizim taraflılıgımız

  51. F1'deki çarpık ilişkiler.. Daha bilmediğimiz ne tuhaf işler var kimbilir..

  52. Yooo bu zaten bilinen biseydi, Ferrari katilim icin diger takimlardan daha fazla pay aliyordu ve nedeni F1-Ferrari tarihidir, bir kac gun oncede burada haberi cikmisti zaten. Bende o habere soyle bir yorum yapmistim, Mclaren ve Williams`da daha fazla pay almali..

  53. şimdi anlaşılıyor herşey. geç oldu ama güç olmadı.herşeyi açıklığa kavuşturduğun için teşekkürler ecc. her ne kdr rakip olsak da yine de ferrari yi anlattığın için bu teşekkürler

  54. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Ben mi yanlış anlıyorum yoksa yıllardır ferrarinin kayırıldığının ilk ağızdan resmi açıklamasımı bu !

  55. burak bocek avatarı

    Benim bilidim Fiat Ferrari'nin şuanda %90 hissesine sahip olduğu.Olsa olsa %10luk hissesi vardır Bay E'nin.Şu Satın alınma olayı fotayı kurmamak yada hep bizim yanımızda bağlı kalmak mı yoksa parasal yoksa hissesini mi aldı ben anlayamadım.

  56. Ertan Akkaş avatarı

    Böyle bir durumdan rahatsız olabilecekse 2003 yılında Ferrari ile anlaşmayacaktı. Şunu kabul etmeli o Ferrari'ye muhtaç ki böyle bir anlaşmayı yapmış. Ferrari F1 siz F1'de Ferrarisiz garip durur. Ama E Amca hal buyken kendi aleyhine bir anlaşma yapmış.

  57. sanırım şampiyon olmakla alakası yok, sonuncu bitirseler dahi 80 milyon garanti para alıyolar. ve tabiki takımlara daha fazla verilmesi gerekir, ama bundan önce takımlar arasındaki eşitsizliğin giderilmesi öncelikli durum olmamalı mı? sorulması gereken soru bu

  58. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    hadi ordan Bernie Ecclestone seni paragöz adam.Montezemolo bu parayı sanki sadece ferrari için istiyor,bütün takımlar için istiyor.Biliyorsun takımlara giden para artarsa sana gelen para azalacak,bu yüzden de istemiyorsun.Bide sanki ferrariye hayrına fazladan para veriyolar, diğer takımlarda şampiyon olsun onlarda fazladan para alsın.

  59. ecc'den güzel bir misilleme, monti'nin bu çıkışa cevap verebileceğini sanmıyorum. diğer takımlardan daha fazla para alıyolar ve bence bu para diğer takımlar arasında bölüşülmesi, ortalama 10 milyon dolar eder

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir