Ferrari Hala Gelir Dağılımı Konusunda Görüşme Talebinde Bulunuyor

yazar:

kategori:

Ferrari, başkanı Luca di Montezemolo’nun sporun ticari patronu Bernie Ecclestone tarafından bu sabah eleştirilmesine rağmen Formula 1’in ticari gelir dağılımı konusunun gelecekte değerlendirilmesi gereken kilit nokta olduğunu konusunda oldukça sert.

The Times’ta yeralan röportajda Ecclestone, takımların sporun ticari gelirinden daha fazla pay hakkettiklerini savunan FOTA başkanı di Montezemolo’yu açık bir şekilde saldırıda bulunmuştu.

Hafta başında Montezemolo " Gelir konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyoruz."  şeklinde açıklamada bulunmuştu.

" Teorik olarak, diğer profesyonel sporlarda olduğu gibi, Amerika’daki basketbol gibi, bizim tarafımızdan yapılan bir lige sahip olabilir ve bizim işlerimizi idare edecek iyi bir lig menajeri atayabiliriz."

" Gelirleri daha iyi bilmek istiyoruz bu yüzden bilet maliyetlerini düşürebiliriz. Ardından şehrin siluetine bakıp yarıştığımız egzotik pistler yerine geleneksel pistlerde yarışabiliriz. Bu şovu tartışmak zorundayız. Nasıl düzenleyebiliriz. Herhangi bir kontrol olmadan dışarıdan gelen emirleri daha fazla tercih etmiyorum."

Bu yorumlar Ferrari’nin spordaki tarihi öneminden dolayı sahip olduğu özel finansal paket nedeniyle şikayet edecek son takım olduğunu düşünen Ecclestone’u etkilemedi.

Ecclestone’un adresif duruşuna rağmen Ferrari, takımlar için adil gelir dağılımı konusundaki inancını koruyor özellikle de bir sonraki adım olan geleceği desteklemek için. Bununla birlikte takım Ecclestone’la kelime savaşıa girmemek konusunda kesin kararlı.

Ferrari sözcüsü konu ile ilgili şöyle konuştu: " Bay Ecclestone’un The Times’ta yayımlanan röportajı hakkındaki söyleyecek hiçbirşeyimiz yok. Bununla birlikte şu anda Formula 1’de söz konusu en önemli mesele gelir."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir