Theissen, KERS Eleştirilerine Karşı Çıktı

yazar:

kategori:

Mario Theissen, 2009’da spora girecek olan Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi ile ilgili olarak eleştirilerde bulunan meslektaşlarına karşı çıktı.

BMW-Sauber, KERS’in gelecek sene yürürlüğe girmesi karşısında duran ve sistemin daha sonra kurallara dahil edilmesini isteyenlere karşı çıkmıştı.

Pilotların eleştirileri ve bazı takımların da maliyetler açısından şimdi gereksiz olduğunu söylemesiyle KERS konusu, Formula 1 padoğunda pek istenmeyen bir konu.

BMW Motor Sporları Sorumlusu Theissen, gelecek yıl için KERS’in yürülüğe girmesinin çok önceden belirlenmiş olduğunu belirtti.

Alman haber dergisi Spiegel’e konuşan Theissen: Bu argüman, sadece rekabetçilik eksikliğinden değil ayrıca büyük resimde bir rol oynamaya isteksizliktir"

FIA Başkanı Max Mosley daha önceden, Ferrari’nin KERS’e karşıdemeçlerini eleştirmişti.

"Chapman veya Duckworth gibi büyük mühendisilerin, ‘bunu yapamam çünkü çok karmaşık’ dedğini hayal edebiliyor musunuz?"


Yorumlar

  1. "Chapman veya Duckworth gibi büyük mühendisilerin, 'bunu yapamam çünkü çok karmaşık' dedğini hayal edebiliyor musunuz?" :))

  2. burak bocek avatarı

    Tabiki karşı çıkacak.Bütün bir sezon belki bu anı beklediler yatırımları hep buna göre yaptılar.Öyle ki sezon içerisindeki gelişmi yavaşlatıp 2009 senesi için çoktan çalışmalara başladılar ve şimdiden 6.5snlik ekstra 80beygir üretebiliyor her tur için Bmw.Milyonlarca doları çöpe atmak demek onlar için.Bu kers olayı dahada gelişeceği için bmw şuan öyle yada böyle tamamen yeni şablon geçerli olur herks pakedi hazırlarsa en hazır takımdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir