Toyota'da İlk Operasyon Zararı Beklentisi

yazar:

kategori:

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, dünyadaki satışlarındaki gevşeme nedeniyle ilk operasyon kaybının beklentisi içine girdi.

Japon üretici firma, Mart ayı souna kadar yıllık 1.7 milyar dolarlık kayıp bekliyor.

Toyota geçen sene, 25.2 milyar dolarlık kâr elde etmişti.

Reuters’e konuşan Daiwa SB Yatırım’dan şef portför müdürü Koichi Ogawa: "Bu, çok ama çok kötü. Bir sonraki çalışma yılında kırmızı alana düşebilirler de"

"Bu ayrıca sadece Toyota için bir sorun değil. Toyota için iyi olan şey, Japon ekonomisi için iyidir."

Toyota, küresel ekonomik krize rağmen Formula 1 bağlı kalacanlarını belirtmişti. Takımın patronu John Howett, durumdan endişe duymadığını belirtti.

Howett: "Açık bir şekilde şu anda ekonomik sorunlarla yüz yüze olan sadece motor sporları değil herkesin işlerini doğru bir şekilde idare ettiğini tahmin ediyorum. Ama elimiz ağzımızda veya gün gün yaşıyor değiliz"

Howett ayrıca, sporda maliyet azaltmaları için yeni ölçülerin, bütçeleri önemli derecede düşürmeye yardım edeceğini söyledi.

Howett: "Bunun, takımların maliyetlerini düşürmeye önemli derecede yardım etmeye izin verecek çok faydalı bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. F1’in DNA’sı korunuyor ve FOTA’nın niyeti, daha ileri değişikliklere bakmak için gelişmelerin ilk dalgasının meydana geleceği gelecek senenin başlarında devam etmektir."


Yorumlar

  1. Geçen sene 25.2 MİLYAR dolar kar yapmışlar hala mız mızlık yapıyorlar…öldük bittik,kırmızı bölgeye düşücez,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir