“Williams Takımı Kazanmayı Tekrar Öğrenmek Zorunda”

yazar:

kategori:

Rob Smedley, Williams’ın Formula 1’de kazanmayı tekrar öğrenmek zorunda olduğunu düşünüyor.

Avusturya’daki yarışa ilk 2 sıradan başlayan Williams sürücüleri, yarışı 3 ve 4. sıralarda tamamlamışlardı. O yarışta Williams sürücüleri pist üstünde geçilmediler ancak pit stoplarda Mercedes sürücülerine geçilmekten kurtulamadılar. Öyle olunca Williams’ın farklı strateji ile yarışı kazanıp kazanamayacağı tartışması ortaya çıktı.

Smedley “Dürüst olmak gerekirse kazanmayı tekrar öğrenmemiz lazım.”

“Takımın içerisinde bakıp hangi küçük detaylarda gelişebileceğimizi anlamalıyız çünkü başarı detaylarda saklıdır.”

“Daha hızlı bir araca sahip olan çok profesyonel takıma karşı mücadele ediyorduk. Onlar hem daha hızlı araca sahiplerdi ancak hem de çok daha iyi organize olmuşlardı. Ve onlar nasıl öyle çok iyi organize oluyorlar? Çünkü o bölgede mücadele etme konusunda çok deneyimliler.”

“Williams geçen sene 13, 14, 15. sıralar için mücadele ediyordu. Şu anda 1,2,3 ve 4. sıralar için mücadele etmek tamamen farklı bir şey. İnanın bana, ben her ikisinde de mücadele ettim.”

“Öğrenmemiz lazım. Bunun için buradayım ve karnemiz açık: daha iyi olmak zorundayız.”

“Williams’ta büyük bir sorun yok. Sadece yarışlarda bu pozisyonlarda nasıl yarışılması gerektiğini öğrenmeliyiz. Hem operasyon hem de performans açısından daha dikkatli olmalıyız. Aracın her yerine küçük performanslar eklemeliyiz. Nasıl çalıştığımıza, hatalarımıza bakmalı ve onları çözüp bir daha tekrarlamamalıyız.”

“En gerideyken ve en kötü araca sahipken hiç bir şey açık olmaz. Bir dakika gerideyseniz her yerde sorun vardır.”

“Şu anki yönümüz ile takım olarak daha güçlü olacağız. Red Bull ve Mercedes’in yaptıklarını yapacağız.”

“Hedefimiz bu. Daha iyi olmasa bile en az o kadar iyi olmayı hedefliyoruz.” dedi.


Yorumlar

““Williams Takımı Kazanmayı Tekrar Öğrenmek Zorunda”” için 2 yanıt

  1. Pit stoplarda istikrarlı olmalılar ve stratejiyi iyi ayarlamalılar. Lastik kumarı oynadılar da iki araçla da oynanmaz ki arkadaş!

  2. furkan ozgur avatarı

    bu kötü dönem hep o uğursuz sam michael ile başladı. adam gittiği yeri kurutuyor. mclaren’e gitti. williams toparlamaya başladı. mclaren ise gerilerde. ben bu sezon williams’ın yarış kazanacağını düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir