Mosley, Potansiyel Başkan Adaylarını Uyardı

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, yerini alacak potansiyel şahıslara bunu dikkatli bir şekilde düşünmeleri konusunda uyardı ve görevinden ayrılması ile ilgili olarak son kararı için 2009 Haziran ayına kadar bekleyeceğini söyledi.

Mosley bir kaç ay önce, yönetim kurulunun üyeleri tarafından devam etmesi yönünde baskıların olmasına rağmen başkanlıktan ayrılma planlarının olduğunu söylemişti.

Yeniden seçilme konusunda planın hâlâ olmadığı sorulduğunda Mosley: "Evet (planım yok) ama son kararı Haziran ayında vereceğim"

Mosley, seçime girmeye karar vermeden önce görevin zorluklarını çok dikkatli bir şekilde göz önünde bulunduracak herhangi aday görmediğini söyledi.

FIA Başkanı olmak için gerekli olan özellikler hakkında konuşan Mosley: "Çok sabırlı olmalı, teknik ve yasal meselelerin çok farklı çeşitlerini çok hızlı bir şekilde anlayabilem kabiliyetine sahip olmalı. Potansiyel halefe, seçimlere katılmadan önce çok dikkatli bir şekilde düşünmesini tavsiye ederim"

Mosley ayrıca, yerine geçmesi için Amerika’dan yeni vekil başkan Nick Craw ihtimalini de önemsemedi.

Mosley: "Zor olan, gerekli tecrübenin yanında görevi yerine getirebilmek için zamana ve hevese sahip birini bulmaktır. Nick Crawn’dan bahsediyorsunuz. O, Amerika Birlişik Devlertleri’ndeki farklı formlardaki yarışların tamamını kontrol eden ACCUS’un başkanı. Bu uğraştıklarıyla birlikte muhtelemen pek iş aramıyordur"

Başkanlığını yeniden gözden geçirdiğinde en çok gurur duyduğunu şeyi ne olduğu sorusuna karşılık Mosley, F1 ve yol araçlarına getirdiği güvenlik gelişmelerini işaret etti.

Mosley: "En büyük başarının, hem halka açık yollarda hem de pistlerde güvenlik adına yapılan gelişmeler olduğunu düşünüyorum. Şu da unutulmamadır: Bri çok pilot bununla ilgilendi."

"Ben buna önayak oldum ama diğerleri bunun işe yaramasını sağladı. En büyük hayal kırıklığı, bizim ne yapmaya çalıştığımızı anlamadan eleştiren bazı taraftarların eğilimleri oldu"


Yorumlar

  1. bundan sonra geleneksel olarak her yeni gelen başkana altın kırbaç ödülü verilsin

  2. muhtemel haleflerde bi özellik ! daha olmalı onu söylemeyi unuttu yaşlı bunak!i… mazo!!!

  3. mosley yoksa mclaren hep şampiyon:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir