Rossi: Lastik Kumarımız Tutmadı

yazar:

kategori:

Yamaha’nın İtalyan pilotu Valentino Rossi, yarışın ilk bölümünde yağan yağmurun podyum şansını yok ettiğini düşünüyor.

“Herkes için çok zor şartlar altında çok zor bir yarış oldu. Yarışta kuru zemin lastiklerini seçerek risk almaya karar verdim. Ancak ısınma turunun ardından bunun çok çok büyük bir risk olduğunu anladım ve ıslak zemin lastiğine geçmeye karar verdim. Bu karar doğruydu. Ama pist çok hızlı şekilde kurumaya başladı”

“Kuru lastik ile mücadele etmek ilk başlarda büyük bir riskti. Ama hava sanki açıyor gibiydi. Ne yazık ki iki ya da üç dakika içerisinde büyük bir yağmur başladı ve bunun yanlış bir seçim olduğunu anladım. Bu durum benim için kötüydü”

“O an yarışa başlamak yerine pite gelmenin doğru bir fikir olacağını düşündüm. Çok büyük bir zaman kaybetmeden bisiklet değiştirdiğimizi düşünüyorum. Ne yazık ki yarışa geç başladım, ama yağmur lastiklerinde sürüş daha iyiydi”

“Islak zeminde oldukça hızlıydım ama trafik çok fazlaydı. Beş ya da altı tur sonra pist kurudu ve pite gelerek motorumu değiştirdim. Bu durum nihai sonuç için önemliydi”

“Kuru zemin lastiklerine geçtikten sonra iyi bir ikinci bölüm geçirdim. Çok iyi bir tempomuz vardı. Hızlı turlar atmaya devam ediyordum. Birkaç sıra daha yükseldim ve yarışı beşinci sırada tamamladım”

“Bu bir utanç. Hafta sonu boyunca her zaman rekabetçi bir motora sahiptim ve kendimi iyi hissediyordum. Kesinlikle podyum mücadelesi verebilirdim”

“Islak zeminde de iyiydim ama ne yazık ki art arda dördüncü kez podyuma çıkma şansını kaçırdım. Yine de beşinci olup 11 puan aldım. Sonuç daha kötü olabilirdi”

“Şimdi Pedrosa ile aynı puana sahibim. Bir sonraki yarışta daha güçlü olmayı umuyorum”


Yorumlar

“Rossi: Lastik Kumarımız Tutmadı” için bir yanıt

  1. Tamamen strateji hatası ya da kumarı tutmadı ilk 3’de olması muhtemeldi. Hatta geçen sene ki gibi bir süpriz de yapabilirdi çünkü yağmur lastikleriyle 12. sıradan başlasaydı, yağmurda pistteki en iyi sürücülerden birisi ve burada kazanacağı zamanlarla 1.ciliği bile zorlayabilirdi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir