Massa Pilot Ücretlerinde Kesintiyi Desteklemiyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, maliyetlerin azaltılması kapsamında pilotların ücretlerinin düşürülesinin yanlış olacağını ve daha büyük tasarrufların başka alanlarda yapılabileceğini söyledi.

Brezilyalı pilotun takım patronu Stefano Domenicali geçen hafta, ekonomik krizin pilot ücretlerini de etkileyebileceğini belirtmişti.

Domenicali’nin ifadeleri karşısında Massa, maliyetleri düşürmek için farklı alanlara odaklanmak gerektiğine inanıyor.

Sao Paulo’da UNICEF için düzenlenen basın konferansında ücretlerin düşürülmesi konusunda Massa: Buna istekli değilim"

"F1 gibi rekabetçi bir sporda pilot, önemli bir parçadır ve  pilotların maliyetleri, takımın toplam bütçesine kıyasla küçüktür."

F1’de maliyetlerin azalması çalışmalarına destek vermesine rağmen Massa, sporda standart motorun karşısında duruyor.

Massa: "Bu fikri ilginç bulmuyorum. maliyetleri azaltma mücadelesi önemli. Ama standart bir motor, F1’i F1’likten çıkarır ve bu olamaz. Bir Ferrari başka bir motorla yarışıyorsa, o Ferrari değildir. Bu Mercedes, Toyota veya Renault için de aynı"


Yorumlar

  1. helal massas beee çok dğru konuşmuşssun

  2. massa'nın ihtiyacı olsun cebimdeki parayı bile veririm ama bu konuda haksız. bence ilk olarak pilot maaşlarından başlamalılar tasarrufa. senede 18 yarış 18 sıralama 54 antrenman ve sezon içi testler. kimse bunların karşılığında onlarca milyon dolara değdiğini söyleyemez. bu adamların senede aldığı parayla bir ülke bile kurulabilir. kimisi kendini şaşmış her tarafta evi var, kimisi her yıl monaco yarışının sularında başka bir süper lüx yatını göstermek için uğraşır, kimisi garajını lüx galeriye çevirmiş, kimisi yolcu uçaklarının first class tarifesine burun kıvırıp kendisine jet alır.. büyük pilot bunlar kaza ve ölüm riski var gibi laflar masal bence. bu riski alıp f1 aracı içinde yarışabilmek için üstüne para veriyor arkadan gelen pilotlar. dünyanın en güvenli kara araçlarının içindeki ölüm riski, bir inşaatın tepesinde çalışan işçininkinden daha mı yüksek? millet yiyecek ekmek bulamıyor, bu şımarıkların uyurken bile kazandıkları para dağlar kadar. kısacası tasarrufa önce pilot maaşlarından başlanmalı, kusura bakma massacığım.

    standart motor konusunda ise pilotumuza sonuna dek katılıyorum. ki zaten büyük üreticiler ve taraftarları da hemen hemen böyle düşünüyor.

  3. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    İşine geldiği gibi konuşmuş.Dünya etkileniyor bu krizden koskoca markalar etkileniyor bırak da birazcık düşsün maaşın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir