Horner: Red Bull’un 2016 İçin Farklı Motor Seçenekleri Var

yazar:

kategori: ,

2015 yılı için Renault ile devam edeceğini açıklayan Red Bull’dan Christian Horner, 2016 yılı için farklı motor seçenekleri olduğunu söyledi.

Yeni V6 turbo motorlar döneminde Renault, en büyük rakiplerinden Mercedes’in oldukça büyük farkla gerisinde kalmış ve sürekli dayanıklılık problemi ile karşılaşmıştı.

Son yıllarda Renault ile şampiyonluklar kazanan Red Bull’dan Christian Horner, farklı motor üreticileri ile görüştüklerini itiraf etti.

“Red Bull gibi bir takımın her zaman farklı seçenekleri vardır”

“Açıkçası bu seçenekleri burada ifşa etmeyeceğim. Ama biz rekabetçi ve mantıklı bir güç ünitesi ile mücadele etmek istiyoruz”

Öte yandan Horner, kendi motorunu üreten takımların güç ünitesini araca daha kolay adapte ettiğini itiraf etti.

 


Yorumlar

“Horner: Red Bull’un 2016 İçin Farklı Motor Seçenekleri Var” için 4 yanıt

  1. Ferrari ve Mercedesin motor verme ihtimali yok, Cosworth motoru hiç bir zaman ana üreticilere rakip olamamıştır. Vw ve Bmw de risk alıp girmeyi düşünmediklerine göre geriye bir tek Honda kalıyor. Honda nın da ana takım olarak McLaren ile anlaşması sebebiyle RedBull güle güle kullan Renault motorunu.

    Bir yerde okumuştum linkini bulamadım bi daha. Redbull Toyota nın kapısını çalmış diye. Bilgisi olup açıklama yapan olursa sevinirim.

  2. Zamanında Renault neden ana takımını Lotus’tan Red Bull’a kaydırdı? Votkayla karıştırmak için değil elbette. En iyi şasiyi onlar yapıyordu ve onların kazanması daha kolaydı.

    Red Bull da performansı ile elde ettiği motoru değiştirmekte serbest elbette. Bunu yaparken asla Renault’ya kazık atmış olmazlar. Önümüzdeki sezon Renault’nun performansını görürler, Honda’yı görürler ve hangisi iyiyse sonra ona geçerler. Bundan doğal bir şey yok.

  3. kendı aracını ureten tabıkıde bide ferrari yapsa her seyı doğru duzgun merconun en buyuk rakıbı olurdu zorlayanda hatta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir