Pilotlar Algarve Pistini Övdü

yazar:

kategori:

Yeni Algarve pisti, orada bu ay başında teste çıkan Formula 1 pilotlarından övgüler aldı ve "fantastik" olarak nitelendirildi.

Formula 1, Ferrari ve McLaren’in yaptığı çalışmalarda bu pistte ilk kez sahne aldı.

Autosprint dergisine konuşan Pedro de la Rosa: "Fantastik bir pist. Lunapark trenine benziyor."

"Keyif verici, özellikle de normalde daima 2-3 pistte çalışan bir test pilotu için"

"Fiziksel açıdan çok zorlayıcı değil, Jerez kadar zorlayıcı diyebilirim. Bununla birlikte üzeri kauçuk kaplanıp tutunma arttığında daha zorlayıcı olacaktır."

Takım arkadaşı Gary Paffett devam etti: "Bu pist, (tur içinde) sürekli olarak meydan okuyor. Çünkü, yokuş yukarı ve aşağı sektörler var ve fran noktasını bulması zor, en iyi çizgiyi bulmanın zor olması gibi"

"Pistin kaygan olması durumunda optimum ayarı bulmak için büyük bir çaba sarfetmedik, Jerez ve Montmelo’daki ayarları kullandık, bunların iyi çalışacağını bilerek"

Ferrari’nin test pilotu Marc ise, pistin kauçukla kaplanması gerektiğini söyledi ama yine de övgülerde bulundu.

Marc Gene: "Pist hâlâ çok kaygan. Çünkü üzerindeki kauçuk seviyesi hâlâ eksik"

"Eğer 6 takım olsaydı, bu sorun sadece 1 günde çözülecekti. Ama iki takımla daha fazla zamana ihtiyacınız oluyor. Bu sorunun yanında pist bana fantastik geldi"

Pist sorumlusu Juan Alvarez, pistin henüz bir kâr sağlamadığını belirtti.

Juan Alvarez: "Pisti geliştirmek için çok çaba harcadık ama F1 tarafından istenen kalıcı yapı göz önüne alındığında kâr sağlamak için en azından 20 test gününe ihtiyacınız vardır. Şu anda 2009 için açıklanmış sadece 9 günümüz var ve bu yeterli değil"

"2011’e kadar F1 ile anlaşmamız var ama ondan sonra, şu anda iyi olmayan durumu tekrar düşüneceğiz. Çünkü Testlere ev sahipliği yapmanın maliyeti arttıkça artıyor"


Yorumlar

  1. boyle giderse f1 sokak serisine donecek.zannedersem gelecek seneki abudabide kismen sokak pisti.keske boyle orjinal tasarimli pisleri f1 de gorebilsek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir