Montezemolo: "KERS Bir Hata"

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, KERS’in Formula 1’e dahil edilmesinin bir hata olduğunu söyledi ve henüz yol aracı uygulamalarına aktarılamayacağını belirtti.

Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi gelecek seneden itibaren Formula 1’deki yerini alacak ve Ferrari, sezonun başlamasından önce bu konuda hazır olmak için çalışmaların gerisinde kaldığını daha önceden dile getirmişti.

FIA Başkanı Max Mosley, sistemin kullanılmasını savunurken takımlar adına ciddi bir meydan okuma olduğunu da belirtmişti.

Di Montezemolo, sistemi şimdi kullanmanın bir hata olduğunu ve üzerinde çalışılması için daha fazla zaman gerektiğini yineledi.

Montezemolo: " Herşeyi bir gecede yapmak mümkün değildir. Bu bir süreçtir, yıl yıl. KERS bir hatadır. Ne keşfedersek keşfedelim F1’in KERS’i ile yol araçlarının KERS’i arasında ortak bir şey yok."

" Ama 2012 için KERS, çevreyle ilgili konuları işaret eden yeni bir paketin önemli bir parçası olabilir. KERS, 2009’da F1 harcamalarının en büyük parçası. KERS’in prensibine karşı değilim, çevreye fayda sağlamak amacıyla takımların önüne araştırması içn konulacak çok önemli bir şey ama şu andaki şekil bir hata. İleriye bakan bir paket olmalı ve bütün motor/KERS pakedi üzerine çalışmamız için 3-4 senemiz olmalı."

İtalyan başkan, Singapur gibi yarışları yine eleştirdi.

Montezemolo: " 2-3 Monte Carlo’ya sahip olmak çok fazla. Bir dahaki sefere Coliseum içinde yarışabiliriz veya Vatikan’da. Bu yarışmak değil."

" Daha fazla tekneye, tarihi silüetlere ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Daha fazla geçişin olduğu, halkın mücadeleden keyif aldığı daha fazla yarış pistine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum, Piquet’in geçirdiği gibi bir kaza ile bütün yarışın mahvolacağı yer değil. F1’in yüzleştiği sorunlardan biri, rekabeti geliştirmemiz gerektiğidir. Böylelikle yarışma, sadece yağmur yağdığında veya güvenlik aracı girdiğinde iyi olmayacak."

" Son 10 seneye bakarsak, teknik ve sportif kuralları birçok defa değiştirdiğimizi görürüz. Bazen değiştirmek önemlidir, rekabeti beyaz bir sayfa gibi başlatmak olsa bile."

" Ama bu iş, bir futbolcudan antrenman ayakkabılarıyla yağmurda oynamasını istemek gibi. Böylece sürekli olarak kayacaktır. Bu suni bir şey. Geçişin geliştirecek teknik kurallara ihticımız olduğunu düşünüyorum. Yeni pistler, geçiş için iyi fırsatlar sunanlar. Gerçek pistler, turistik pistler değil. En azından Monte Carlo’nun bir tarihi var. Onlardan 2-3 tane olması çok fazla."


Yorumlar

  1. Kers için uygun olan araç denendi o testlerde ama Kers sistemi denenmedi,Ferrari yetkilileri açıklama yaptı

  2. KERS'in hatamı yoksa bir devrim mi olduğunu zaman gösterecek…

  3. Ertan Akkaş avatarı

    Ben Ferrari'nin ilk yarışa KERS sistemi olmadan başlayacağına iyice kanaat getirdim artık.

  4. Emir Çolak avatarı

    Barcelona testlerinin son gününde Ferrari takımından Luca Badoer 120 tur attı ve 1:22.866'lık derecesi ile 11. zamanın sahibi oldu. Ferrari takımı testlerin ilk günü gerçekleştirdikleri programa geri dönerek vites kutusu geliştirmeleri ve KERS sistemi üzerinde çalıştı.

  5. ferrari kers ile test yapmadı

  6. Emir Çolak avatarı

    Gökhan Dündar, pardon siteyi takip etmiyosun herhalde, ki testlerde'de gorduk, Ferrari'nin KERS için test yaptığını luca badoerle, bizmi yanlıs biliyoruz acaba, saygılarımla.

  7. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    fotoya dikkat ederseniz bizim monti ferrari atı gibi şaha kalkmış :)))

  8. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Muhteşem Ferrari istemedi diye pardon beceremedi diye Mosley amcaları bir çözüm bulur mutlaka.

  9. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Sen KERS için 1 tane test dahi yapma sonra KERS bir hata de ! Eminim KERS adına hatırı sayılır bir yol katetselerdi böyle konuşmazdı…Ayrıca 3-4 sene demiş bence çok abartmış şuanda bile KERS adına epey mesafe kateden takımlar war (Mercedes-Bmw)…

  10. Ben bir McLaren Mercedes Taraftarıyım
    Bu adamı da günahım kadar sevmem ve hatta nefret ederim.
    Ama bu konuşmasını çok beğendim gerçektende doğruları söylemiş özelliklede pistler hakkında gerçekten doğruları söylemiş ama KERS'te onunla aynı fikirde değilim 3-4 sene çok uzun bi zaman bence en fazla 1.5 sene ertelenmesi gerek bence ama EN FAZLA 1.5 1 senede olabilir 🙂

  11. Kers kullanan-kullanmayan; bakalım kimler avantaj sağlayacak, çok merak ediyorum. Ferrariyle birlikte hareket edenler ve diğerleri. Bence Ferrari işin doğrusunu biliyor, kersin faydası kuşkulu olmasa böyle ciddi demeçler verilmez.. Pistler için ise birşey diyemeyeceğim çünkü elimizdekilerden olmak da var – Mosley ve Bernie ellerinde balta, meyve veren-vermeyen her ağacı parçalamaya çalışıyorlar; tedirgin oluyorum

  12. burak bocek avatarı

    Güzel konuşmuş başkan ancak sürekli başımızı yakan örnekler vermiş.Mosley inadından vazgeçmeyecek gibi o yüzden geride kalmayı bir kenara bırakıp olabildiğince çalışmak lazım.Bmw ve 1-2 takım daha kersin iptalini istemez.Geçenlerde Norbert Haug da ertelensin demişti.Ancak Ferrari herşeyi bir kenara bırakıp bu olayı geliştirmeli farkı kapatmalı ve çok yoğun çalışmalı.Bu demeçlerden bir sonuç çıkmayacak gibi.Sezonun ilk yarışı hazır olmasada muhakkak 2. yada 3.yarışa getirilmeli.

  13. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    İmaj hiçbişey ,geçiş herşey 🙂

  14. tijs_wervest avatarı

    gerçekten iyi konuşmuş monti amcam 🙂 çok güzel yerlere parmak basmış aslında.sokak yarışları yerine orjinal gerçek pistlerde yarış yapılmalı ancak bunlar fransa gibi olmamalı.

  15. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ben KERS hariç onunda belli kısımları sebebiyle Montezemolonun bu açıklamasını sevdim ve okurken bir hayli keyiflendim ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir