Ecclestone, Büyük Takımların 3 Araç Yarıştırmasını İstiyor

Bernie Ecclestone, küçük takımların bütçesi yetmiyorsa Formula 1’den ayrılması gerektiğini ve büyük takımların 3 araçla yarışmasını istediğini söyledi.

Son dönemde bazı takımların ekonomik sıkıntılar nedeniyle Formula 1’den ayrılacağı yönünde haberler çıkıyor. Ecclestone ise bu durumdan pek endişe duymuyor.

Ecclestone “Onlar bırakmak zorundalar. Gerekli finansmanınız yoksa ayrılırsınız.”

“Formula 1’de 8 takım olmasına, her birinin de 3 araca sahip olmasına hazırım.”

“3. Ferrari olması mı iyi yoksa bir Caterham mı? Ferrari Amerika’da yeni sponsorlar ve Amerikalı bir sürücü bulabilir. Bu harika olur. Diğerleri için de durum aynı.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone, Büyük Takımların 3 Araç Yarıştırmasını İstiyor” için 9 yanıt

  1. bu adam akıl sağlını kaybetmiş maliyetleri sıkacağız diye f1 in canına okudular 3 araçla yarışsınlar diyor sen servetinin bi kısmıyla küçük takımlara finansör olsana

  2. Onur Gentas avatarı

    Birşeyide oldığu gibi bırakın. F1 büyük ve küçük takımlarıyla beraber güzel.

  3. murat aksoy avatarı

    Neden 3 araç ile yarışan seriler mesela DTM falan değil de Formula 1 dünyanın en büyük motorsporları organizasyonu diye hiç düşündünüz mü? Tek amaç kazanmak olmamalı… Veya kazanmak için her yol mübah..

    Önce Formula 1’i neyin farklı yaptığını bir düşünmek lazım. Bence Ferrari 22 araçlık bir seri yapsın bakalım kim izleyecek?? Kendi fanları bile izlemez.

  4. Zaten su butce konusuna hic anlam verememisimdir. Finansmanin yoksa F1’de isin ne? 100 Milyonlarca Euro’nun havalarda ucustugu bir organizasyonda yer alip da paramiz yok, digerleri de harcamasin demek nasil bir sacmaliktir.

    Aynen ben de katiliyorum, 3. arac veya en azindan musteri araci gridde sadece tur atan ve birbiriyle bile yarismaktan aciz Caterham ve Marussia gormekten iyidir.

  5. Zamanında Montezemolo bunu sırf Schumacher dönsün diye istiyordu. Sonradan Schumacher Mercedes’e gidince gündemden biraz düşmüştü

    1. 2009’daki bir açıklama mesela.
      Bild’e konuşan Montezemolo “Bu belki de her takıma 3. aracı kazandırma için bir fırsat. Elimden gelen her şeyi yapacağım. Ve doğal olarak 3. aracımıza Michael Schumacher’i düşünüyoruz.” dedi.

      Aslında güzel fikir gibi geldi bana. Caterham görmektense 3 Ferrari görmek, 3 McLaren görmek güzel. Ama ya dominant bir Red Bull olursa ? Adamların bir podyum elde etme şansı var o da ellerinden alınacak öyle bir durumda. Hele ki şuanın Mercedes’ini düşünün 😀 ilk üç imkansız gibi olurdu 🙂

  6. murat aksoy avatarı

    Bu akbaba Ferrari’yle gene anlaştı galiba.

  7. aynen valla ilk defa hemfikiriz girdde 3 tane ferrari harika olur

  8. Fabrika takımlarına 100 verirken diğer takımlara 120-130 kg yakıt verilirse, üçüncü araçlarında daha önce F1’de yarışmamış pilot yarıştırma şartı koşulursa neden olmasın?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir