Horner: “Renault Tek Bir Takıma Odaklanmalıydı”

Red Bull takımı, motor partneri Renault’nun yeni motorunu geliştirirken tek bir takıma odaklanmayarak hata yaptığını söyledi.

Formula 1’e girdiğinden beri en kötü hafta sonunu Avusturya GP’de geçiren Red Bull, Renault’nun performansının kabul edilemez olduğunu düşünüyor.

Renault’nun Red Bull yerine bütün müşterilerine odaklanmasının hata olup olmadığının sorulması üzerine Christian Horner “Bunun etkisi olabilir çünkü asla herkesi memnun edemezsiniz.”

“Ferrari motorunu hazırladığında müşterileri ona adapte olmak zorundaydı.”

“Mercedes de öyle. Renault ise tüm müşterilerini memnun etmeye çalıştı. Bu takdir edilecek bir şey ancak rekabetçi olma açısından en iyi yol değil.” dedi.

Horner ayrıca bugüne dair ilk endişelerinin 2012’de ortaya çıktığını, Renault’nun proje yolundan memnun olmadıklarını belirtti.

Horner “2012’nin sonunda projenin gidişat yönü nedeniyle endişelerimizi dile getirdik.”

“Ancak motor tasarısı ve yapımı bizim uzmanlık alanımız değil ve öyle olmamalı. Biz şasi üreticisiyiz.”

“Ve hiç birimiz Renault’nun bu kadar geride kalmasını ön göremezdik.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Renault Tek Bir Takıma Odaklanmalıydı”” için bir yanıt

  1. İmkansız da olsa Renault’nun Lotus’u(Enstone) tekrar satın alıp tek araca odaklanması lazım. Sarı kaldığı yerden devam etmeli; Renault Formula 1’e lazım.. Ve eğer RedBull siyaset yapmıyorsa -ki bence yapıyor- başının çaresine bir an önce bakmalı; McLaren varken Honda ona yar olmaz, Ferrari olsaydı en baştan(dünya ateşten bir topken) olurdu, geriye daha önce reddedildikleri ve eski orijinal partneri McLaren’i itin kulağına sokan alman Mercedes kalıyor.. Eğer derdi Renault’un motor bölümünü satın almak ise, ona o da yar olmaz, olsa da böyleyken fayda sağlamaz.. Belki Volkswagen bir şeyler yapar ve ya BMW ve ya Ford, Cosworth falan.. Her ne, nasıl olursa olsun ben McLaren-Honda’yı dört gözle bekliyorum, merak ediyorum; ve çok zevkli bir şey bu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir