TRF1 Karting Ligi: Şampiyon Fatih Küskü!

 Bu pazar Celaliye Go-Kart pistinde gerçekleştirilen sezonun son yarışına Utku Racing Team pilotu Mustafa Aydınalp damgasını vurdu.Sezona sonradan girmesine rağmen kazandığı 4 yarışla dikkatleri çeken Mustafa bu haftasonu aldığı sonuçla takımı Utku Racingin takımlar kupasını kaldırmasına yardımcı olmuş oldu.

Pilotlarda ise son yarışa büyük bir farkla önde giren crash lakaplı FATİH KÜSKÜ sezonu şampiyon noktaladı.Sezonun en kötü yarışını geçiren Fatih, yinede 9 puanla ve rahat bir şekilde şampiyon oldu. Takımlarda Orhan Doğankayanın lideri olduğu Utku Team bu haftadan 42 puan alarak müthiş bir atakla rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu.

Bu haftasonundaki yarışa gelecek olursak; çekilen kuralarda A grubu ölüm grubu olarak şekillendi. Şampiyonayı ilk 5’te bitiren 5 pilotun da yer aldığı grupta yarışları Orhan Doğankaya ve Hasan Yazıcı kazandı.İlk 3’e girebilen diğer isimler ise Fatih Gülmez ve Enes Güven oldu. 2 yarış sonunda en çok puan toplayan 3 pilot 1-Orhan 2-Hasan 3-Fatih Gülmez oldu. Şampiyon Fatih Küskü ise Fatih Gülmezin yarışları kazanamamasıyla şampiyonluğunu erkenden ilan ederken ancak 6 puan toplayabildi. Bu arada A grubunun 2.yarışında Safa Yanardağın yaşadığı rahatsızlık sebebiyle 2009 sezonuna katılmak amacıyla organizasyonu izlemeye gelen Talip Yılmaz yarıştı.

 B grubundaki yarışlarda Mustafa Aydınalpın imzası vardı.Grubun 2.yarışına Utku ve Brabi takımları eşit puanla girerken 2 takımın pilotları Serdar ve Mustafa müthiş bir mücadeleye girişti. Önde bitirenin takımı şampiyon olacaktı. Son sıradan başlamasına rağmen iyi tırmanan Mustafa Aydınalp liderliğe yükseldi ve 2. serdarla farkı açtı ancak daha sonra tur bindirmeler esnasında vakit kaybederken kendini serdarla tampon tampona mücadelede buldu. Son tura girilirken Mustafa ve Serdar çizgiyi ardarda geçtiler ve tur boyunca zorlamasına rağmen Mustafayı geçemeyen Serdar iyi bir puan toplasa da takımını şampiyonluğa ulaştıramadı. B grubunda ilk 3’e girebilen diğer isimler ise Sertuğ Ünal ve Onur Doğankaya oldu. 2 yarış sonunda en çok puan toplayan 3 pilot 1-Mustafa Aydınalp 2-Serdar Kaya 3-Sertuğ Ünal

Bu sonuçlarla birlikte şampiyonada en önemli yer değişikliği Orhan Doğankayanın Fatih Gülmezi geçerek sezonu 2. tamamlaması olurken,4.lük mücadelesi veren 2 ciddi rakip Enes Güven ve Hasan Yazıcı aynı grupta yarıştılar ve Hasan Yazıcı kazandığı yarışla aradaki farkı toplamda 3 puan indirirken sezonu Enesin 3 puan gerisinde 5. tamamladı. 6.lık mücadelesinde galip Sermet Yanardağ olurken 7. Onur Doğankaya 8.Sertuğ Ünal oldu. 9.luk Serdar Kayanın ve ilk 10’un son ismi Çağatay Biçen oldu.

A Grubu 1 Yarış Sonucu B Grubu Grubu 1 Yarış Sonucu
Pilotlar Puan
Pilotlar Puan  
1 Orhan Doğankaya
12
1 Mustafa Aydınalp
12  
2 Enes Güven
8
2 Sertuğ Ünal
8  
3 Fatih Gülmez
6
3 Serdar Kaya 6  
4 Fatih Küskü
4
4 Yusuf Erdal
4  
5 Hasan Yazıcı
3
5 Onur Doğankaya
3  
6 Safa Yanardağ
2
6 Sermet Yanardağ
2  
7 Çağatay Biçen  1
7 Özay Özdemir 1  
A Grubu 2 Yarış Sonucu B Grubu 2 Yarış Sonucu
Pilotlar Puan   Pilotlar Puan  
1 Hasan Yazıcı 12   1 Mustafa Aydınalp 12  
2 Fatih Gülmez
8   2 Serdar Kaya 8  
3 Orhan Doğankaya 6   3 Onur Doğankaya 6  
4 Enes Güven 4   4 Sertuğ Ünal 4  
5 Çağatay Biçen 3   5 Sermet Yanardağ 3  
6 Fatih Küskü
2   6 Yusuf Erdal 2  
7 Talip Yılmaz* 1   7 Özay Özdemir (retire) 1  
Pilot Puan Toplam
1 Mustafa Aydınalp 12+12
24
2 Orhan Doğankaya 12+6 18
3 Hasan Yazıcı 12+3 15
4 Fatih Gülmez 6+8 14
5 Serdar Kaya 8+6 14
6 Sertuğ Ünal 4+8 12
7 Enes Güven 8+4 12
8 Onur Doğankaya 6+3 9
9 Fatih Küskü 4+2 6
10 Yusuf Erdal 4+2 6
11 Sermet Yanardağ 3+2 5
12 Çağatay Biçen 3+1 4
13 Safa Yanardağ 2 2
14 Özay Özdemir 1+1 2
15 Talip Yılmaz
 1 1

Takım Puan
1 Utku Racing 42  
2 Brabi Faster 28  
3 Utkum Race 24  
4 Ferr-Ad 24  
5 Jamborjini 10  
6 Teyyari4Eva 9  
7 McQuick 9  

 

Son Puan Durumu


Yorumlar

  1. bu sene mclarencilerin yılı oldu 😀 tebrikler fatih abi..

  2. Çağatay Biçen avatarı
    Çağatay Biçen

    Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkürler. İlk yılda olması muhtemel aksaklıkları yaşadık ama herkesin toplamda iyi vakit geçirdiğini düşünüyorum. Herşeyden önce kazanılan arkadaşlıklar, pekişen dostluklar oldu. Bu herşeyden önemliydi bence.
    Önümüzdeki yıllarda, çok daha kapsamlı ve başarılı organizasyonlar yapılması dileğiyle, başta şampiyon pilot Crash ile şampiyon takım Utku Racing Team olmak üzere tüm pilotları tebrik ederim.

  3. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Türkiyede motorsporları adına küçük ama önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Maliyetleri minumumda tutarak dileyen herkesin katılabileceği iyi bir organizasyon amaçladık. istediğimiz gibide oldu. ancak hersene çıtayı yükseltmek istiyoruz ve popüler düzenli bir seri olmasını amaçlıyoruz. Bunuda başarabileceğimizden eminiz.

    Bütün pilot arkadaşlarıma ve bize en ufak desteği olan herkese, haberlerimizi göz ucuylada olsa takip eden bütün ziyaretçilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun Bay E si Orhan abiye de bütün emeklerinden ayrıca teşekkür etmem lazım.

    Serinin ilk şampiyonları Fatih Küskü ve Utku Racing takımınıda tebrik ediyorum.

    Bu yazıyı okuyan herkese sesleniyorum gelin sizde yarışın ve bu oluşumun bir parçası olun.

  4. Öncelikle dostum Fatih'i şampiyonluğu için canı gönülden kutlarım, hakettiği bir başarıya imza attı. Orhan ve Mustafa Abi'yi takımlar şampiyonu oldukları için ayrıca kutlarım. Özellikle Orhan Abi sezn başından beri ikinci pilot sıkıntısı yaşamasına rağmen son yarışta kazandığı takımlar şampiyonluğu ilaç gibi gelmiştir. Orhan Abi için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Herkesin kolay kolay cesaret edipte katılamayacağı bir lg düzenledik. Orhan Abi'nin bu konudaki emeklerine sonsuz teşekkürler. Tabi O'nunla birlikte Gülmez'in de katkıları yatsınamaz ona da teşekkürü borç bilirim. Acısıyla tatlısıyla bir sezonu geride bıraktık. Eksiklerimiz elbette vardı tabi ki olacak fakat henüz ilk sezon olmasına rağmen bu eksiklikler çokta göze batan şeyler değildi. Benim açımdan oldukça başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum ve gelecek sene çıtayı daha da yükselteceğimize inanıyorum. Sezona katılan bütün pilotları tebrik ediyor ve sezon boyunca gösterdikleri sabır için teşekkür ediyorum. Gelecek sezon aynı birlik ve beraberlik içerisinde yeni bir mücadelede görüşmek dileğiyle…

  5. öncelikle şampiyon olan fatih kardeşimizi tebrik ediyorum…ve katılan tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum…sağolsunlar gece gündüz sıcak soğuk demeden şikayet etmeden bizleri yalnız bırakmadılar…arkadaşlarında dediği gibi ilk yılımız olması hasebiyle bazı eksikliklerimiz oldu…ama genel olarak iyi bir mücadele oldu….inş.önümüzdeki yıl daha da iyi olacak….ayrıca bir kaç kez takım arkadaşı değiştirmeme rağmen son yarışta takımlar şampiyonluğuna uzanmamızda bizim için iyi bir final oldu….uzaktan yakından bizi destekleyen ve izleyen herkese teşkkürler…

  6. emegi gecen herkese tek tek teşekkürler özellikle orhan abiye emeklerinden dolayı çok teşekkürler . güzel bi sezon oldu ufak tefek aksilikler tabiki oldu ilk sezonumuz olması itibariyle ama 2. sezonda en azindan eksiklerimizi görmüş olduk ve daha iyisini yapacagımıza süpemiz yok … şampiyon fatih (crash) tebriklerimi sunuyorum takımlarda orhan abi ve mustafa abiyi tebrik ediyuorum son ana kadar belli olmayan takım şampiyonlugunu son yarışta elimizden aldıkları için 🙂 tebrikler . ayrıca sezon içinde yarışlardaki yarışın verdigi hırsla kırdıgımız üzdügümüz arkadaşlarımız varsa onlarında anlayışına ve iyi niyetine teşekkür ediyorm.

  7. Tebrik ederim Fatih kardeşim.

  8. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    çok başarılı bir organizasyon oldu,olabilecek en iyi seviyede bir yarısma ve rekabet oldu,iyi niyetliydi herkes ve güzel bir çalışma ile bugunlere gelebildik..öncelikle burada bulunup bu organizasyonu yapabilmemizde en büyük payı olan TRF1 e,daha sonra bu sitenin bir parcası olan ve organizasyonda önemli işler yapan,emek veren orhan abi ye ve adaşım gülmeze çok teşekkür ederim..
    benim adıma güzel bir tecrube oldu,iyi bir dostluk ortamı olustu ve bunun sonucunda şampiyon olarak bitirmek de beni daha da mutlu etti acıkcası,çünkü gercekten hemene hemen herkes çok iyi sürmeyi öğrendi başarılı olmak zor bir hal almaya baslamıstı son yarıslarda..
    destekleyen ve tebrik edenlere teşekkur ederim..
    takımlar kupası için utku racing team i,son yarıs için de mustafa abiyi tebrik ederim..mustafa abi demişken;yukardaki resimde bir giyim firması için katalog cekimine gelmişcesine bir kılık kıyafet sahibi olan kişiden bahsediyorum:DD
    en büyük teşekkür tabii ki takım arkadasım özay dostuma,bende emeği çoktur,o olmasaydı da bu ligde olamıycaktım açıkcası,pistin kenarında oluşu bile beni rahatlatıyordu,dostluğu ve iyilikleri bende baki kalıcak..
    seneye daha guzellerinde bulusmak kısmet olur umarım..

  9. bunu başarıyla tamamladığımızı düşünüyorum. öncelikle büyük bir cesaret ve çalışma sonucu bu tür bir organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Orhan Doğankaya'ya, ardından bu ligin gerçekleşeceğine inanan ve katılan tüm pilotlarımıza, bizleri iyi ya da kötü karşılayan ve yardımcı olan pist sahiplerine, azıyla çoğuyla bu lige sponsor olanlara, yarışmayıpta ligi destekleyenlere ve kısacası tüm TRF1 ekibine teşekkürlerimi iletir ve başarılarının devamını dilerim

  10. Türkiye'de ilk olmasına rağmen çok güzel organizasyon oldu. emeği geçen herkese teşekkkürler. Kazanan Fatih'i İkinci ve üçüncü Orhan Abi ve Gülmezi Tebrik ederim. Böyle güzel bir org bulunduğum için şanslıyım. Tek aksilik her yerimin ağrıyor olması. Bir dahaki seneye asfalt ekibiyle anlaşıp pistleri asfaltlayın 😀

  11. güzel bir lig oldu, katılan ve emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. Nasip 4 numarayla 4. olmakmış :)) Ben yarışlarımdan ve pozisyonumdan çok mutluyum. Şampiyon Fatih abiyi, ve Orhan ve Gülmez abilerimi de tebrik ederim. Orhan abiyi de takımı için ayrıca tebrik ediyorum tabii ki bu haftasonunun galibi mustafa abiyle birlikte 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir