Ricciardo: “Sürücüler Gridden 2. Starta Karşı”

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, Formula 1 pilotlarının güvenlik aracından sonra yarışın gridden başlaması kuralından memnun olmadıklarını söyledi.

Son kural değişikliğine göre gelecek seneden itibaren sürücüler, güvenlik aracından sonra tekrar gridden start yapmak zorunda olacaklar.

Ricciardo “Bildiğim kadarıyla tüm sürücüler bu kurala karşı. Bu konuda deneyimli sürücülerin konuşmasını istiyorum. Ben bunun en iyi şey olmadığını söyledim. Diğer sürücülerin neler söyleyeceklerine bakacağız.” dedi.

Ricciardo, bu yeni kuralın hem adil hem de güvenli olmayacağını düşünüyor.

Ricciardo “Çok fazla konuşmak istemiyorum ancak yarışı 20 sn ile lider götürüyorsanız ve güvenlik aracı girerse o avantajı kaybediyorsunuz. Öyle olunca kolay görünen galibiyet sorgulanır hale gelir.”

“O durumda zaten o farkı yapmak için çok çalışan lidere büyük bir dezavantaj oluyor.”

“Sonrasında onu tekrar starta koyunca her şey olabilir. Sadece kaza değil, kötü bir kalkış olabilir. İlk virajda birinci sıradan 4. sıraya gerileyebilir. Bu, lider için çok kötü olur.”

“Ya lastikler? Onları değiştiremezseniz sıcaklık kaybedersiniz. Benim ilk savunmam lider için oldu ancak herkes için büyük olan sorun güvenlik.”

“Formula 1’de start her zaman yeni lastikler ve lastik ısıtıcılara rağmen zordur. 20 tur ya da daha fazla kullanılmış lastikler olursa nasol olacak? Lastikler aşınmış ve sıcaklığını kaybetmiş olacaklar. Ciddi şekilde daha zor olacak.”  dedi.


Yorumlar

“Ricciardo: “Sürücüler Gridden 2. Starta Karşı”” için 2 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    2+2=4

  2. cok dogru soylemis agzina saglik.fia birkac yil once nascar a atip tutuyorlardi simdi onlardan beterini yapacaklar.bunlar iyice bunadi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir