Red Bull, Müşteri Motoru Değil Fabrika Motoru İstiyor

yazar:

kategori:

Red Bull takımı, Renault’u bırakıp Mercedes ya da Ferrari gibi fabrika takımı olan üreticilerin motorunu kullanma ihtimalini reddetti.

Red Bull, motor performansı konusunda sıkıntılar yaşadığı için gelecekte başka bir motora geçebileceği yönünde iddialar ortaya çıkıyor. Ancak Red Bull takımı, Renault’nun büyük gelişme kaydetmesini umuyor ve böyle bir ihtimali kabul etmiyor.

Christian Horner “Ferrari ve Mercedes’in kendi takımları var. Müşteriyseniz takım sıralamasında nerede yer alabilirsiniz?”

“Renault-Nissan birlikteliğimiz çalıştığı zaman inanılmaz derecede iyiydi. Şu anki sorun, büyük kural değişikliklerinde Renault’nun hedefi ıskalamış olması. Ancak yakalamak için sıkı çalışıyorlar.” dedi.

Görünen o ki Red Bull, Renault’a daha fazla yardımcı olarak gelişmesi için çabalayacak ve fabrika takımı rolünün daha da artması için uğraşacak.

Horner “Şu anda Mercedes bize motor verecek olsa çok şaşırırım. Ferrari’nin de müşteri programı var ancak biz fabrika takımı gibi olmak istiyoruz. Uzun vadede  başarının en iyi yolu bu.”

“Renault ile büyük başarılar elde ettik. Birlikte son 4 sene de neredeyse 50 yarış ve 8 şampiyonluk kazandık. Bu yüzden kimse pes etmiyor. Sadece şu anda bulundukları pozisyon olması gereken pozisyon değil.”  dedi.

Renault’nun her şeye rağmen gelişmemesi halinde ne olacağının sorulması üzerine Horner “Red Bull gibi bir takımın her zaman seçenekleri vardır ancak şimdi bunları açıklamayacağım.”

“Önde mücadele etmek istiyoruz. Rekabetçi olmak istiyoruz ve rekabetçi olmak için hassas bir güç ünitesine ihtiyacımız var.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir