Wolff, Sosyal Medya Açılımı Konusunda Ecclestone’u Sıkıştırıyor

yazar:

kategori:

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’nun sosyal medyanın gücünü göz ardı etmesinin yanlış olduğunu düşünüyor.

Ecclestone, direkt olarak para kazanamadıkları Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine açılımı kabul etmediklerini açıklamıştı.

Wolff “Bernie ile toplantıda oldukça uzun bir tartışmamız oldu. Konuşmamızda İtalya ve Almanya’daki televizyon seyircilerinde düşüş olduğunu, İngiltere’de ise ilginç bir şekilde arttığını söyleyip durduk.”

“TV yayınlarını ücretsiz kanallardan paralı kanallara satınca seyirci sayısının niye düştüğünü merak ediyorsunuz. Bu tamamen normal bir şey.”

“Ancak diğer taraftan internet dünyasındaki patlamadan bahsettim. Ancak Bernie ondan önde onların ödeme yapmadıklarını ve gelirlerin yarısının televizyondan elde edildiğini söyledi.”

“Tabi ki sosyal medya şu anda tam olarak paraya çevirebileceğiniz bir alan değil ancak sponsorlarımızın her birinin TV istatistikleri düşse bile logolarının görünmesinden mutlu olduğunu söylemem lazım.”

“Twitter gibi büyük siteler bile para kazanma konusunda çalışma yapmadılar. Bunun için biraz zaman lazım.” dedi.

Daha önce de Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo bu yönde bir çağrıda bulunmuştu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir