Yamaha Kariyerinin Sonuna Kadar Rossi İle Yarışmak İstiyor

yazar:

kategori:

Yamaha, Valentino Rossi ile spor kariyerinin sonuna kadar yarışmaya devam etmesini istiyor.

Valentino Rossi, geçtiğimiz günlerde Yamaha ile 2015 ve 2016 yıllarını kapsayan iki yıllık yeni sözleşme imzalamıştı.

Bu yıl şuana kadar takım arkadaşı Lorenzo’dan daha güçlü gözüken Rossi, şampiyona lideri Marquez’in en büyük rakibi olarak gösteriliyor.

Yamaha genel müdürü Jarvis, Rossi’nin takımda kalmasından dolayı mutlu.

“2015 ve 2016 için Valentino ile anlaştığımız için çok mutluyum. 2013 yılında Yamaha’ya dönmesi takımdaki herkesi mutlu etti. ‘Evden’ uzak iki yıldan sonra geçen yıl geri döndü. Rekabetçi performansını yeniden keşfetmesine yardımcı olduğumuz için mutluyuz. O harika bir sürücü”

“Valentino için sonuç almak çok önemlidir. O 2004 yılında bize katıldığı andan itibaren takım için önemli bir motivasyon kaynağı oldu. O yarışma arzusuyla özel bir ortam oluşturuyor. O yarışmayı seviyor ve bu yıl şampiyonayı ikinci götürerek mükemmel bir iş yapıyor”

Bu anlaşma ile birlikte 2016 yılına kadar Yamaha’da kalacak olan Rossi’nin, 2016 yılından sonra emekli olması bekleniyor. Ancak bazı kesimler de MotoGP’de devam edebileceğini düşünüyor.

Jarvin, Rossi’nin 2016’dan sonra Yamaha’da kalacağından emin.

“Önümüzde birlikte gideceğimiz iki  buçuk yıl var ve biz sabırsızlanıyoruz. Valentino kariyerinin sonuna kadar Yamaha ile kalacaktır”


Yorumlar

“Yamaha Kariyerinin Sonuna Kadar Rossi İle Yarışmak İstiyor” için bir yanıt

  1. Rekabetçi bir motoru geliştirebilecek Yamaha’da tek isim Rossi’dir.Yamaha’da bunun farkında (Tabii ki Rossi’nin reklam ve taraftar gücününde..) ve Rossi’yi elinde tutmak istiyor..Yamaha motoru geliştirmek için Lorenzo’nun yeterli olmadığını düşünüyor çünkü Lorenzo’nun rekabetçi pilotların olduğu bir sezonda yarış kazanabilmesi için mutlaka motorunun mükemmel olması gerekli (Motoru geliştirme konusunda Lorenzo’nun durumu hiç iyi değil..) , Lorenzo’nun mükemmel olmayan bir motora Rossi gibi extra’dan risk alıp bir şeyler katması mümkün görünmüyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir