Kubica: "Beni Bütün İlgilendiren, Şampiyonluk"

yazar:

kategori:

Robert Kubica, yılın en iyi pilotu olarak belki de büyük alkışlar alabilir ama Polonyalı pilot, dünya şampiyonu olana kadar herhangi bir övgüyü kabul etmeyeceğini söyledi.

BMW Sauber pilotu, sezonun son bir kaç yarışına kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde olarak bir çok defa 2008’in en iyi performans gösteren ismi ile ödül aldı.

Ama çabasının seyirciler tarafından takdir edilmesine rağmen Kubica, gerçekten bu statüye gelebilmek için pistte şampiyonluğu elde etmesi gerektiğine inanıyor.

Robert Kubica: "En iyi pilot, en fazla puanı alandır. Önemli olna da budur. İnsanların sizin neler başardığınızın farkında olduğunu görmeniz güzel, bu iyi bir duygu"

"Ama dünya şampiyonluğunu kazanmak çok daha iyi bir duygu. Çünkü hesaba katılan şey o. (Şampiyonluğu) Kazanıp insanların benim için o kadar iyi pilot değildi demeleri, dördüncü bitirip de iyi bir iş yaptığımı söylemelerinden daha iyidir."

Kanada GP’de aldığı ilk galibiyeti ile kısa bir süre şampiyonaya liderlik yapan Kubica, sezonun son yarışındaki sonuçların ardından 3.lüğü Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’e kaptırmıştı.

Bununla birlikte Polonyalı pilot, hayal kırıklığı yaratan 2007 sezonu sonrasında bu sene gösterdiği performansın ve elde ettiği sonucun kariyeri için çok önemli olduğunu belirtti.

Kubica: "2008’de neler yapabileceğimi göstermek önemliydi. 2007’de gridde olmam gereken yerde değildim. Şimdi insanlar neler yapabileceğimi görebiliyor."

BMW’nin hazırlıkları sayesinde 2009’a şampiyonluk favorilerinden biri olarak girmesine rağmen Kubica, ne kadar güçlü olduklarını tahmin edebilmek için takımın biraz daha beklemesi gerektiğini düşünüyor.

Kubica: "Bir sonraki adıma (şampiyonluğu kazanma) geçip geçemediğimizi değerlendirmek için çok erken. İdeal olanı, şampiyonanın sonuna kadar mücade etmek ve bu seneden daha iyi bir başarı elde etmek olacaktır, ama bunu tahmin etmesi zor"

"Gelecek sene, kurallardaki büyük değişiklikler nedeniyle büyük  bir meydan okuma olacak. Doğru yönü tutturmak için şanslı olmanız gerekiyor."


Yorumlar

  1. sana bmw çok haksızlık yaptı takım kendini kaptırdı bir birincilik aldı diye gevşedi ama gevşemeseydi sen bence en azından ikinci olabilirdin

  2. altında da gridin en kötü arabası.Bırakın bunları hep aynı cümleler.Vetteli de en iyi araca oturtsan oda önde olur.Bu araçların arasında 30 sn fark yok 2 sn var.Oradaki pilotların hepside becerileri olan kişiler ,birbirlerinden saliselerle ayrılıyorlar.Araçlar arasındaki küçük farklar ve pilotun araca uygun kullanması gibi şeyler bu farkları yaratıyor.Birisi yarış arabasıyla birisi tırla yarışıyor mantıgına getirmeyelim

  3. sinan demirkaya avatarı
    sinan demirkaya

    sen gönülleri şampiyonusun pilotajın herşeyi açıklıyo altında iyi bi araba oldugunda neler yapabilceğini herkes çok iyi bilio…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir