Stewart: "Gitme Zamanları Geldi"

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonlarından Jackie Stewart, Bernie Ecclestone ve Max Mosley için artık ayrılmalarının zamanının geldiğini belirtti.

The Times ile yaptığı söyleşide Stewart, Formula 1’in ticari hak sahibi Ecclestone’nin, çok güçlü ve FIA Başkanı Mosley’e çok yakın bir duruma geldiğini söyledi.

Stewart: "F1’i şu anki durumuna gelmesinde Ecclestone kilit rol oynadı.Ama bunu yapması ile birlikte şimdi o hükmediyor ve kimse onunla bir mücadeleye girmiyor."

"Bernie o denli büyük güce ve etkiye sahip ki, bir değişimin olması gerektiğini söylemeye cüret eden birini bozguna uğratabilir."

"Toplam kontrole çok alıştı ve yapıya bakarsanız kendinize şunu sormalısınız ‘yerine geçecek biri var mı?’ ve diyeceksiniz ki ‘hayır’. Bu yanlış. Ticari gerçek tanımlanmalıdır ve yıllanma sürecinin gerekliliğinde devamlılık olmalıdır"

Stewart ayrıca gelir dağılımının kabul edilemez olduğunu belirterek takımların daha fazla paya sahip olmaları gerektiğini belirtti.

Stewart, geçmişte sporla ilgili eleştiriden kaçınmadı ama diğerlerinin konuşmamasının da sağlıksız olduğunu ifade etti.

Stewart: "Eve uygun bir şekilde bakmıyorlar ve temeller, bu iki insanın iş ilişkilerinin üzerine kurulu."

"Bu da, sporda endişe ve kaygı yaratıyor. Mosley ile ilgili skandal patlak verdiğinde kaç takım patronu veya sahibi konuştu? Hiç"

Stewart ayrıca Mosley skandalının ortaya çıktığı zamanın, bir değişim için mükemmel bir fırsat olduğunu da söyledi.

Stewart: "O fırsat, bir adamın hâlâ devam eden ısrarı yüzünden kaçırıldı, bu bir Olimpik komitede, Futbol Birliği’nde veya halka açık bir firmada mümkün değildir."

"Tamamıyla şeffaflık ve bağımsız kural koyucu yönetim kurulu olması gereken, gelirleri için hükümetlerin bile ilgili olduğu çok uluslu bir işbirliğindeki bir sporda bunu nasıl kabul edebiliriz?"


Yorumlar

  1. sir jackie herkesin düşüncesini sölemiş…

  2. tolga soydan avatarı

    sapık fosiller çok güldüm :):)

  3. burak bocek avatarı

    Doğru söylemiş artık farklı bir devir başlıyor.Ancak bunu Fiat başkanı söyleyince saçma ve polemik konusu oluyor.Demekki bu tip açıklamaları hep ingilizler yapmalı

  4. Ağzın bal yesin büyük şampiyon! Şu sapık fosillerden kurtulalım artık..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir