FIA, Güvenlik Aracı Sonrası Gridden Startın Tehlikeli Olduğuna İnanmıyor

yazar:

kategori:

FIA, 2015’ten itibaren uygulanacak olan güvenlik aracından sonra gridden startın tehlikeli olacağı yönündeki endişeleri kabul etmiyor.

FIA’nın güvenlik aracından sonra startın gridden olacağını açıklamasından sonra bazı sürücüler bu konuyla ilgili güvenlik endişelerini dile getirdiler.

Chrlie Whiting “Bazı sürücülerin endişelerini duydum ancak o korkuları aşabiliriz.”

“Sürücülerin endişeli olduğu iki şey vardı. Bunlardan birisi adalet. Lider sürücünün gridden yeniden start alınınca yerini kaybedebileceğini dile getirdiler. Bunun olacağından emin değilim.”

“Bunun yanında ikinciyseniz, hareketli startın aksine liderliği ele geçirme şansı olacak.”

“Ayrıca gridden yeniden startta aşınmış lastiklerle ilgili bazı endişeler var. Start verilene kadarki güvenlik aracı prosedürü eskisi ile tamamen aynı olacak.”

“Bu yüzden lastikleriniz bittiyse yeni lastik için pite girersiniz. Şu anda bunu yapıyorlar. Yeni kurallar altında da bunu yapmamaları için bir neden yok.”

“Şu anda olanlar bunlar ve yine olmaya devam edecek. Bu yüzden lastikleri çok aşınmış bir sürücünün pite girmeden devam etme şansı çok az olacak.” dedi.


Yorumlar

“FIA, Güvenlik Aracı Sonrası Gridden Startın Tehlikeli Olduğuna İnanmıyor” için 2 yanıt

  1. Alttaki iki bölüm arasında ilişki kurabilen beri gelsin. Whiting amca niyetli heralde.

    1:Sürücülerin endişeli olduğu iki şey vardı. Bunlardan birisi adalet. Lider sürücünün gridden yeniden start alınınca yerini kaybedebileceğini dile getirdiler. Bunun olacağından emin değilim.

    2: Bunun yanında ikinciyseniz, hareketli startın aksine liderliği ele geçirme şansı olacak.

    1. 1. maddede saçmaladıgı çok açık. Patinaj da bi kalır araç , sonra düş 5. , 6. sıralara. Yarış çizgisinin olmadıgı kısımdan kalkılan startlar da çok beter olacak gibi duruyor. Gerçekten de inanılmaz kötü yönetiliyor F1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir