Raikkonen: “Formula 1 Monza’yı Düşürürse Büyük Aptallık Yapar!”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Formula 1’in gelecekte Monza’yı takvimden düşürmesi halinde çok büyük aptallık yapacağını düşünüyor.

Son günlerde Bernie Ecclestone’nin yaptığı açıklamalar, İtalya GP’nin Monza’daki geleceğinin garanti altında olmadığı yönünde oldu.

Raikkonen “Monza yarışını düşürebileceği yönünde şeyler duyuyorsunuz. Bana göre bu Formula 1 ve herkes için çok aptalca olur. Umarım böyle bir şey asla olmaz.”

“Ne yazık ki orada hiç kazanamadım ancak gelecekte bunu yapmayı umuyorum. Orası güzel bir yer.” dedi.

Daniel Ricciardo “Monza’nın gitmesini istemem. Sadece İtalya’daki geçmişimden dolayı bunu istemiyorum. Orası Formula 1’in ihtiyaç duyduğu bir pist.”

“Uzun zamandır takvimde yer alıyor. Taraftarlar, atmosfer ve tutku açısından en iyi haftasonlarından birisi orada oluyor. Silverstone ve Spa gibi. Takvimde kalması gereken bazı yarışlar var.”

“Orada F1 tarihi var. Kesinlikle oranın gitmesini istemem.” dedi.

Fernando Alonso “Resmi olarak neler olacağını bekleyip görmemiz lazım.  Sanırım Ecclestone sadece bir soruyu cevapladı ve söyledikleri gazetede yazıldı. Şu anda resmi bir şey yok.”

“Bazı yarışların gelecekte ne olacağını bekleyip görmeliyiz. Açıkçası bu konuda bir bilgimiz yok. Biz gittiğimiz her yerde iyi iş çıkarmaya çalışıyoruz.”

“Tamamen dolu ve tutku dolu olan Monza, Avusturya, Spa ve Barcelona gibi pistlerde yarışmak güzel oluyor. Ancak nerede yarışıp yarışmayacağımız bizim elimizde değil. Bu yüzden en iyisinin olmasını umuyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Formula 1 Monza’yı Düşürürse Büyük Aptallık Yapar!”” için 2 yanıt

  1. Ferrari pilotlarının Monza hakkındaki yorumları ne kadar özgündür, tartışılır 🙂

  2. F1 in sembol pistlerinden biri diyebiliriz gerçekten son yıllarda takvime katılan pistler sıkıcı ve f1 e uygun değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir