Vettel, Ferrari'li Geleceğe Bakıyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, 2009’da Red Bull’un ana takımına geçiş yaptığı için mutlu olduğunu belirtti.

2008’de Ferrari motoru ile yarışan Toro Rosso ile piste çıkan genç Alman yıldız, sezonun en parlak isimlerindendi ve yaptığı bir açıklamada da Ferrari adına sürüşün kendisi için bir rüya olacağını kabul etmişti.

Ama Welt am Sonntag gazetesi ile yaptığı söyleşide 21 yaşındaki Vettel, kendisinin ümit veren kariyeri içinde yine de şu anda doğru yerde olduğunu ifade etti.

Vettel: "Bir gün Ferrari için sürmek daima hedefim olmuştur ama devamlılık da gerçekten önemlidir ve işte bu yüzden de Red Bull’dayım"

Michael Schumacher’in yerini doldurmada ümit bağlanan Vettel, Ferrari’ye olan ilgisini saklamıyor.

Vettel, şampiyon olmak için öncelikle en iyi araçlardan birinde oturulması gerektiğini de yineledi.

Vettel: "Ve Ferrari (en iyi araçları) nasıl yapacağını biliyor. Onlar her zaman önlerde olacak. Çünkü kaynakları, Red Bull’da bizim sahip olduklarımızdan tamamıyla farklı bir seviyede"

Stefano Domenicali ve Luca di Montezemolo gibi Ferrari’de kararları veren isimlere Schumacher’in kendisini önerip önermediği sorulduğunda Vettel: "Bilmiyorum"

"Ama umarım kendi şansımı kendim hazırlayacağım"


Yorumlar

  1. williams f1  team avatarı
    williams f1 team

    bu cocuk ta yetenek var ama sadece yetenek oyle herkes ben ılerde ferrarıde veya baska bır takımda yarısmak ıstıyorum demekle olmaz nıce pılotlar geldı gectı ama bır coguda vettel den ıyı pılotlardı

  2. burak bocek avatarı

    Bende her ikisini görmek isterim Ferrari'de çünkü gerçekten istikrar gerekiyor.Tabi mevcut pilotların sözleşmeleri bittiğinde yada artık yeterli başarı sağlanmadığında.Açıkçası en genç şampiyon olma ihtimali bile keşke Vettel 2 yıl içinde gelse olsa diye düşünüyorum.Fantastik bir pilot kadrosu olur

  3. Kesinlikle Vettel.Aynı karardayım bunun için 1 sn yede düşünmem.Keşke Hamilton gibi oda erkenden güçlü bir takımda başlasaydı.Ama ben böylesinin daha iyi oldugunu düşünüyorum sonuçta efsanelerde küçük çaplı takımlarda başladılar.

  4. Alonso mu Vettel mi deseler seçeneğim Vettel olur… koltuga onu oturtucaz!

  5. Vettel Redbullda yeni Renault motoruyla daha önce başardıklarının tesadüf olmadığını kanıtlayacaktır. Ayrıca Ferrari için ise şimdi bile yeterli olduğunu ancak Ferrari pilotluğuna giden yolda bu pilot bolluğunda Vettel'in bir durağa(Renault) daha uğrayacağını düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir