Pirelli Silverstone Testlerinde 18 İnç Lastikleri Test Edecek

yazar:

kategori:

Pirelli önümüzdeki hafta yapılacak sezon içi testlerde Lotus aracında ince yanaklı F1 lastiklerini test edecek ve bu tür lastiklerin bir Formula 1 aracında nasıl göründüğüne bakacak.

Bu lastik takımların ve taraftarların böylesi bir değişikliğin F1 aracının estetiğini ne şekilde etkilediğini göstermeyi hedefliyor. Ancak Pirelli motorsporları şefi Paul Hembery bunun önümüzdeki üç yıl için gerçekçi bir değişiklik olmadığını itiraf ediyor.

“Her zaman sporun istediklerini yapacağımızı söyledik ve 18 inç lastiklerle Formula 1 aracının nasıl göründüğü bir çok tartışmanın konusuydı. Bunu denemeye değer bulduk.”

“Bu kurallarda yok ve iki veya üç yıl içinde de olmayacak. Bu insanların bunu görebilmelerini sağlamak için. Bunu yapabilmek için araçta küçük değişiklikler de yapmalıyız, ancak bunun denemeye değer olduğunu düşünüyoruz. Çünkü herkes bunu düşünüyor, ancak henüz kimse böyle bir şey görebilmiş değil.”

Formula 1’de şu an 13 inç lastikler kullanılıyor ve bu Pirelli’nin lastik yanaklarına markasını yerleştirmesine imkan tanıyor. Ancak Hembery gelecekte 18 inç lastikleri seçenek olarak getirebileceklerini söylüyor.

“Birkaç yıl önce daha büyük jantların her zaman tercihimiz olduğunu söyledik, ancak bize sporun istedikleri söylendi ve asıl önemli olan da bu. Bunu denemek ve nasıl göründüğünü görmek istiyoruz, çünkü bu bir estetik meselesi ve eğer yol aracına daha yakın görünürse bu sporun gitmek istediği bir yer olabilir.”

Hembery bu lastiklerin önemli bir sorunla birlikte geldiğini de ekledi.

“En büyük mücadele kerbler ve benzeri şeyler hakkında, çünkü çok sertler. Bunun dışında diğer herşey kabul edilebilir düzeyde olacaktır. Şaşırabilirsiniz, lastiğin içindeki basıncı daha iyi kontrol edebilirsiniz, çünkü çok daha az hava var.”

İnce yanaklı lastikler spor otomobil yarışlarında ve yeni Formula E serisinde kullanılıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir