Alonso "Daha Fazlasını Hakettim"

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu Fernando Alonso, bu sezon McLaren’den kendisine daha iyi bir davranışı hakettiğini düşünüyor.

Alonso: "Çok daha fazlasını bekliyordum, hepimiz öyleydi. Dışarıdan bakıldığında, takım farklı bir imaja sahip. Ciddi ama çok profesyonel. Ve buraya iki şampiyonluğun ardından geldim. Elimden geldiğince aracı geliştirdim"

"Geçen sene sıralamaların 3.seansı için mücadele ederlerken bu sene, şampiyonluğu kazanacaklar. Gerçek şu ki; (bana olan) davranış çok iyi değildi"

Kendisine olan davranışın iki dünya şampiyonluğu bulunan pilotun hakettiği gibi oldup olmadığı sorulduğda ise Alonso "İki şampiyonluğu olan gibi değil, normal bir kişi gibi." dedi.

Alonso ayrıca, Ron Dennis’in bu haftasonunun başlarında Alonso hakkında yaptığı açıklamardan da açıkçası etkilenmiyor. Alonso’ya takımın adil davranıp davranmadığı sorulduğunda cevap vermekten kaçınmıştı.

Alonso: "Sessiz kalmak, yalan söylemekten iyidir. Ve bu, onun daha sık yapması gereken bir şey. Bana göre takım daha iyisini yapabilirdi. Bu sene pistin dışında McLaren ile ilişkili bir çok skandal, onun şeylerini yarattı."

"Her biri, kendi felsefesine sahipti. Ona sahip ve bunu hepimiz anlıyoruz. Coulthard, Montoya ve Raikkonen ile bir çok defa konuşmuştum. Onlar takımı bıraktı ve bir çok mutluluk buldu. Bir neden olmalı"

McLAren ile geleceği şüphe altında olan Alonso, takıma gelirken ayrıcalıklı olarak davranış sözü almadığını kabul etmesine rağmen Dennis’in takımdaki eşitlik prensibini de eleştirdi.

Alonso: "(Dennis) bana hiç bir şeyin sözünü vermedi. Her zaman takımdaki sözde denklik hakkında bir şeyler duyuyorsunuz ama ne hakkında övündüğünü bana söyle ve ben de ne eksikliğin olduğunu sana söyleyeyim"

"Bir Formula 1 takımında eşitliği sağlamak imkansızdır. Daima daha iyi bir motor, daya iyi pit-stop turu (seçeneği) vardır. Her zaman daha iyi bir seçenek vardır."

"Denklik olmadığını söylemiyorum. Çünkü bazen birinin sırasıdır ve diğer zamanda diğerinin. Ama onun her zaman bunun hakkında konuştuğunu ya da sözler verdiğini duyarsınız. Ve bu böyle değil"

Bundan sonraki 2 senede de McLaren ile sözleşmesi devam eden Alonso, 2008’de takımda olup olmayacağı konusunda emin değil.

ALonso: "Bilmiyorum. Gelecek sene olacaklar, başka mesele. Bütün bildiğim, burada bir anlaşmam var ve gelecek seneye bakacağız. Benimle ilgilenen 10 takım var."

"Elimden geleni zaten yapıyorum, takıma yardım etmek için, iyi bir araca sahip olmak için ve yarışları kazanmak için. Ama onlar… Yaptıkları veya söyledikleri gibi şeyler veya Spa’daki gibi günler veya hem Alman hem de İngiliz basınına bana karşı olmak için sızdırdıkları bütün yalanlar Bunlar benim kendi takımım içinde. Durumu geliştirmek için bir şeyler yapmak zorundalar."

Dünya şampiyonu İspanyol pilot ayrıca, takım arkadaşı Lewis Hamilton’un şampiyonluğu kazanan ilk çaylak pilota uygun biri olacağını kabul etti.

Alonso: "Öyle düşünüyorum. Sonunda kazanırsa bunu hak ettiğini düşünüyorum. Nasıl kazanmasını ve nasıl kaybetmesini bilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Ve eğer bu sene başanmayacaksam nedeni, birinin benden fazla puan almasıdır ve durum böyle olursa, benden daha iyi iş yapmıştır"

Alonso Çin’deki yarışa 4 sıradan başlayacakken Lewis Hamilton ien önde yer alacak. Çaylak pilot, Fernando ALonso ve Kimi Raikkonen’in önünde yarışı bitirmesi durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.


Yorumlar

  1. daha fazlasını hakettim. kimi montoya vs.konuşmuş onlarda gayet mutluymuş. bunları konuşurken maaşını aldığı takımı bu kadar kötüleyen bir pilot ben görmedim. daha fazlası derken birinci pilotluktan bahsediyor. adamlar yanındaki pilot çaylak olunca gerek görmediler. ne bilsinler eşit statü vücutta kızarıklık meydana getiriyor her pilota yaramıyor…
    yarar yarar organik…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir