Alonso "Şampiyonluk Hâlâ Zor"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu Fernando Alonso, Çin yarışı sonucuna rağmen şampiyonluk şansının hala zayıf olduğunu söyledi.

Alonso, Shanghai’dan önce Japonya’da yarış dışı kalmasının ardından şampiyonluğu kazanmak için bir mucizeye ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Japonya’daki o sonuç Alonso’yu şampiyona ldieri Lewis Hamilton’un 12 puan gerisine düşürmüştü. Çin yarışında da Hamilton’un, takım arkadaşı Alonso ve Raikkonen’in önünde yer alması kendisini şampiyon yapacaktı.

Alonso’nun dileklerinin bir kısmı gerçekleşti ve Hamilton, lastik problemi nedeniyle girmek istediği pit yolunda çakıl alanlara saplanması nedeniyle yarış dışı kaldı.

Alonso: "Bugün sonuç iyiydi ve 8 puan bir yardımdır. Felipe ile birlikte olduğumuz 1.,2. ve 4. virajlarla, ilk tur ilginçti. Turu onun önünde tamamlayamadım ve bu bana yarışın bu bölümünde biraz zaman kaybına mâl oldu. Onun arkasında rahat değildim. Onun pite girmesi, önüne geçmeme yardım etti."

İspanyol pilot, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’in arkasında ikinci sırada damalı bayrağı görürken, umutlarını Brezilya’ya taşıdı.

Alonso: "Belki de bir mucize değildi. Ama benzer bir şey olabilir."

"Şampiyonluk hala çok zor. Lewis’ten 4 fazla puan almanın kolay olmadığını biliyorum. Eğer kazanmak istiyorsam, gerçekten dramatik bir şeylere ihtiyacım var."

"Normal bir yarışla bu imkansız olacak"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir