Singapur, 2009 Yarışı için Revize Ediliyor

yazar:

kategori:

Autosport’taki habere göre Singapur GP organizatörleri, 2009 senesindeki yarışta geçiş imkânlarını arttırabilmek adına pistte revizyon yapmak için FIA ve F1 takımları ile görüşme halinde.

Fernando Alonso tarafından kazanılan ilk Singapur GP’nin büyük övgüler almasına rağmen yarış sorumluları, 2009’daki etkinliğin daha da iyi olmasının yollarını arıyor.

Özellikle de etkinliğin başkanı Colin Syn, pilotlar için geçişi kolaylaştırma adına ardışık ilk virajları yeniden düzenlemeyi göz önünde bulunduruyor.

Colin Syn: "1., 2. ve 3. virajları modifiye ediyoruz. Çünkü bu sene pilotların geçiş için daha fazla imkânı olmasını istiyoruz"

Ayrıca ilk yarışta eleştirilere konulan olan ve F1 takviminin belkide en tümsekli pisti olarak görülen Singapur’da pist yüzeyinde de geliştirmeler için planlar var.

Syn: "Tümsekleri düşürüp pistin üzerini daha pürüzsüz yapmak istiyoruz. Böylelikle gelecek yıl, 2008’dekine göre daha da iyi bir yarış için gelişim olacak."

Anlaşılan o ki geçen sene bordürler nedeniyle kazaların da olduğu tartışmalı 10. viraja da bir modifiye düşünülüyor. Buradaki kazalardan en akılda kalanı yarış içinde Ferrari pilotu Raikkonen’inki idi.

Geçen sene Singapur’daki F1’in ilk gece yarışı, yarış organizatörlerinin gösterdiği çaba yüzünden takımlar, pilotlar ve izleyiciler tarafından övgüler ve ödüller aldı.

Geçen sene bu etkinliğe katılan eski dünya şampiyonu Mika Hakkinen: "Kesinlikle büyüleyici bir GP, harika bir yarış gördük ve herşey yolunda gitti. Bu yüzden iki tane GP galibi vardı diye düşünüyorum. Biri Fernando Alonso diğer ise Singapur’dur"


Yorumlar

  1. emre özduru avatarı

    Cadde pistleri içinde İspanya ve Monako'dan daha zevkli idi.

  2. Utku İKİZPINAR avatarı
    Utku İKİZPINAR

    en kötü yarış ispanya cadde pistiydi bence.
    singapur için bir ümit olabilir, ama ispanya'nın cadde pistinde hiç bi numara yok…

  3. 2008 en kötü yarışıydı tamamen kaldırıp en büyük revizyonu yapsınlar

  4. Bence 2008 in en zevkli yarışlarındandı.
    2009 da daha da iyi olacaktır..

  5. williams f1  team avatarı
    williams f1 team

    en ıyı sı olur artık gun gectıkce daha sıkıcı bır f1 ızlıyoruz barı bu pıstte gecıs olsun

  6. Ne yani pit girişine dokunmuyorlar mı şimdi? Bu seneki kurbanlar kim olacak acaba?

  7. Mika Hakkinen: "Kesinlikle büyüleyici bir GP, harika bir yarış gördük ve herşey yolunda gitti. Bu yüzden iki tane GP galibi vardı diye düşünüyorum. Biri Fernando Alonso diğer ise Singapur'dur" süper

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir