Mosley'den FOTA'ya Mektup

yazar:

kategori:

Ferrari ve FOTA Başkanı Luca di Montezemolo’ya gönderilen yeni bir mektupta Max Mosley, Formula 1’e mümkün olduğunca en kısa sürede ilave maliyet azaltmaların getirilmesine olan isteğini belirtti.

Alman Auto Motor und Sport’a göre Aralık ayında açıklanan değişiklik paketiden memnun kalması ile birlikte FIA başkanı, sporun mevcut sürdürülemez pratiğinin, küresel ekonomik krizle birleşmesi sonucu daha ileri reformların gerekliliğine işaret etti.

Mosley, maliyetlerin arttıran ama gösteri için değeri olmayan vites kutusu ve aerodinamik bölümleri dahil olmak üzere standart haline gelebilecek bir çok pahalı parça daha olduğunu söyledi.

FIA başkanı, göz önünde bulundurulan parçaların listesinin de en yakın zamanda yayınlayacağını belirtti.

Mosley ayrıca, motor devirlerinin 18.000’den 17.000’e indirilmesi için de bir teklifte bulundu. Bunun yanında da ilave yükün öneminin azaltılması amacıyla araçlarda standart bir ağırlık dağılımına da değindi.

Mektubunda lastik konusundan da bahseden Mosley, F1’in tek lastik tedarikçisi Bridgestone’den daha dayanıklı ürünler vermesinin istenebileceğini, bu sayede piste daha az kauçuk bırakılacağını belirtti.

Mosley, üreticilerin artık kendinden emin bir şekilde büyük paralar harcayamayacağı noktaya kadar maliyet azaltmaların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Mosley: "Bütçe düşürülmeli böylece takımlar, FOM (Formula 1 İdaresi) tarafından alınan para ile idare edilebilir."

Mosley ayrıca, KERS’in daha güvenli olması için düzenleme hareketlerini desteklediğini belirtti ama yarışların sürelerinin kısaltılmasına veya madalya sisteminde puanlama yapılmasına yatkın görünmedi.


Yorumlar

  1. Zaten artık çıktı. Standartlaşmış bir seride teknoloji aranmaz.

  2. sinan demirkaya avatarı
    sinan demirkaya

    bu gidişatla f1 teknolojinin zirvesi olmaktan cıkıcak herhalde..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir