FOTA, FIA'nın Amaçlarını Benimsiyor

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği, maliyetlerin azaltılması ile ilgili yönetim kurulu ile çatışma durumunu reddederek sporda bütçelerin düşürülmesi için FIA ile çalışmaya gönülden istekli.

FIA Başkanı Max Mosley, maliyetlerin düşürülmesi konusunda geçen senenin sonunda onaylanan bir dizi kural değişikliğinin ötesi için de ısrarını dile getiren bir mektubu takımlara gönderdi.

Mektupta bugün bir Heathrow otelindeki toplantı öncesinde takımların ilerleme kaydetmeye devam etmek için baskı altında olduğunu öne sürmesine rağmen FOTa ile birlikte önde gelen isimler, takımlarla FIA arasında yapısal kararların dışında bir şeyin olmadığında ısrar ediyor.

Bir McLaren sözcüsü :"Diğer bütün takımlarla birlikte McLaren’in, bir Heathrow otelindeki toplantıya katılıyor olduğunu doğrulayabilirm."

"İster istemez Max’ın 5 Ocak’ya bütün takımlara gönderdiğini mektup, genel olarak GP yarışlarının izlenimini geliştirme adına tasarlanan inisiyatifleri, çevresel insiyatifler ve maliyetlerin düşürülmesi inisiyatifleri konularında FIA ve FOTA tarafından  paylaşılan amaçlar bağlamında yapısal olarak görüşülecek."

FOTA Başkanı Luca di Montezemolo: "McLaren’in bildirisini tamamıyla paylaşıyoruz"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir