2014 Britanya GP Sıralamalar – Rosberg’den Hamilton’a Son An Darbesi!

yazar:

kategori:

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 9. yarışı olan Britanya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Kendi evinde yarışan Lewis Hamilton’un pole pozisyonunu kazanmasının beklendiği sıralamalarda Rosberg, son hızlı turlarda en hızlı isim olarak pole pozisyonunu kazanan isim oldu.

Hamilton, derecelerin bir anda geliştiği son denemelere kadar pole pozisyonunu alacak gibi görünüyordu. Ancak Hamilton son hızlı turunda yavaş kalınca bir anda 5 sıra birden geriledi ve Silverstone’da, kendi seyircisi önünde ancak 6. olabildi.

Büyük sürprizlerin yaşandığı sıralamalarda Sebastian Vettel’in son seansta son hızlı turlara kadar derecesi yoktu. Ancak Vettel son haklarda en hızlı ikinci isim olmayı başardı.

Kendi evinde yarışan bir diğer isim, Mclaren sürücüsü Jenson Button 3. olmayı başardı. Böylece Button ve Mclaren bu seneki en iyi sıralama sonucunu elde etmeyi başardılar.

Force India pilotu Nico Hulkenberg de son anda turunu geliştirenlerden oldu. Hulkenberg 5. olarak Hamilton’un önünde başlama hakkını elde etti. Takımın diğer sürücüsü Sergio Perez ise son turu için yetişemedi ve 7. sırada kaldı.

Red Bull’dan Daniel Ricciardo’nun 8. olduğu sıralamalarda son seansa kalan Toro Rosso sürücüleri Kvyat ve Vergne 9 ve 10. oldular.

Lotus’tan Romain Grosjean’ın 11. olarak son seansı kıl payı kaçırırken yağmuru mükemmel bir şekilde değerlendiren Marussia pilotları Bianchi ve Chilton 12 ve 13. oldular. Böylece Marussia kariyerinin en iyi sıralama seansını geride bıraktı.

Sauber’den Esteban Gutierrez 14. oldu ancak seansı bariyerlere vurarak erken tamamladı. Lotus’tan Pastor Maldonado 15, Sauber’den Adrian Sutil 16. oldular.

Sıralamaların ilk seansı büyük sürprizlere sebep oldu. Yağmurun şiddetini giderek arttırdığı ilk seansta Caterham sürücülerinin dışında Ferrari ve Williams sürücüleri elenerek büyük bir sürprize neden oldular. Williams’tan Bottas ve Massa 17 ve 18. olurken spin atan Ferrari pilotu Alonso 19., takım arkadaşı Raikkonen ise 20. oldular.

 

Poz Pilot                 Takım                Süre         Fark   
 1. Nico Rosberg          Mercedes             1m35.766s          
 2. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m37.386s  +1.620s  
 3. Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m38.200s  +2.434s  
 4. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes 1m38.329s  +2.563s  
 5. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes     1m38.417s  +2.651s  
 6. Lewis Hamilton        Mercedes             1m39.232s  +3.466s  
 7. Sergio Perez          Force India-Mercedes 1m40.457s  +4.691s  
 8. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault     1m40.606s  +4.840s  
 9. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault   1m40.707s  +4.941s  
10. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault   1m40.855s  +5.089s  
Q2 cut-off time: 1m38.166s                                Gap **
11. Romain Grosjean       Lotus-Renault        1m38.496s  +3.626s
12. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari     1m38.709s  +3.839s
13. Max Chilton           Marussia-Ferrari     1m39.800s  +4.930s
14. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari       1m40.912s  +6.042s
15. Pastor Maldonado      Lotus-Renault        1m44.018s  +9.148s
16. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari       no time
Q1 cut-off time: 1m45.086s                                    Gap *
17. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes    1m45.318s  +4.938s
18. Felipe Massa          Williams-Mercedes    1m45.695s  +5.315s
19. Fernando Alonso       Ferrari              1m45.935s  +5.555s
20. Kimi Raikkonen        Ferrari              1m46.684s  +6.304s
21. Marcus Ericsson       Caterham-Renault     1m49.421s  +9.041s
22. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault     1m49.625s  +9.245s

% 107 süresi: 1m47.406s


Yorumlar

“2014 Britanya GP Sıralamalar – Rosberg’den Hamilton’a Son An Darbesi!” için 77 yanıt

  1. vw-tdi-power avatarı

    yarışı izleyebileceğimiz bir link yok mu ?

    1. vw-tdi-power avatarı

      teşekkürler arkadaşlar

  2. Hamilton hiç bir zaman iyi bir pilot olarak anılamayacak hele ki efsane çok çok çok uzaklarda onun için . önce adam olması lazım

  3. Hamilton zaten iyi bir pilot değil ki . İlk aldığı şampiyonlukta şaibeli.Aracı bu sene çok hızlı olduğu için iyi gibi görünüyor o kadar nokta.

  4. Hayatimda hic bahis oynamadim, oynamam da.
    Ama adamima güveniyorum. Yarin mekanik bir sıkıntı olmasin HAM bu yarisi alir. Siradaki 3-4 yaris farki kapatacak ve elbette ROS da hata yapacak ya da yaris dişi kalacak. Öne bile geçebilir.
    Kalkişi iyi olsun trene takilmasin, gerisi en iyi yaptigi is zaten

    1. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      Bundan öncede geriden başladı ama yarış boyunca 1 tane bile atak yapamadan yarışları tamamladı,hayalci olmayın.Podyuma rahat çıkacaktır ama yarışı kazanamayacaktır.

  5. Öncelikle ilk üçü tebrik ederim büyük bir heyecan yaşattılar son dakikalar.

    Lewise gelirsek söylenecek söz yok önce takım arkadaşını engellemeye çalıştı sonra pist ıslak bahanesiyle turu bıraktı Ayrton Senna İdolüm diyor eminim Senna kariyerinde pist ıslak diye turunu bırakmamıştır. Lewis saf hız olarak Nico’dan hızlı bir pilot ama Nico daha Komple bir pilot ve kuralcı işini dört dörtlük yapıyor. Lewis ise basit hatalar yapıyor basit işlerle uğraşıyor yaptığı açıklamalar gibi Nico sessiz kalıp pistte bir şekilde cevap veriyor. Lewis kötü bir pilot mu kesinlikle hayır muhteşem bir pilot ama çabuk dağılıyor toparlanması zaman alıyor örnek 2011 sezonu.

    Ricciardo ve Str pilotları piste çıksaydı onlar da ilk 6 içerisinde yer alabilirlerdi yazık oldu hepsine. Lotusa gelirsek bu sene pistte zor duruyorlar Romain arabayla resmen savaşıyor daha fazlasını hak ediyor. Williams ve Ferrari’ye yazık olmuş ama maalesef şartlar herkes için aynı.

  6. Hamilton ile Nico arasında bazı üstünlük alanlarında farklılıklar var.

    Bu sporda yetenek ve hız hiç bir zaman belirleyici ve sonuç olamaz.

    Lewis kesinlikle Rosberg’den hızlı ve yetenekli. Fakat Nico ise teknik ve istikrar açısından üstün. Keza mental açıdan da daha sağlam. Nico’nun Schumacher dönemi ile çok fazla geliştiğini düşünüyorum. Ne olursa olsun Schumi’nin ölüsü bile yanındaki pilotlara bir şeyler katar. Bu konuda Massa’nın yanına Nico’yu da ekleyebilirim. Olgunluk konusunda hızlı adımlar atmasına ve en önemlisi teknik anlamda bir çok şey öğrenmesine sebep olduğu aşikar. Rosberg için kariyerinin en değerli zamanlarıdır. Karakterini sevmem, kibiri yüksektir. Ama işi doğru yapıyor. Lewis kadar yetenekli olmasa bile, maksimum çizgisinin dışına çıkmıyor. Özellikle bu yıl.

  7. hamilton kendini schumi zannediyor herhalde saçma sapan bir pilot . sanki mercedesin sahibi . cin olmadan adam çarpmaya kalkışıyor . mercedes yönetiminin hamiltona yeri anlatsın

  8. Pist dışı kuralı saçmalığından nefret ettim.Kimse zorlayamıyor artık.Biliyorlar ki dışarı çıkınca derecen silinecek.Vettel’e yazık oldu.Bu kadar rezil kuralları nasıl buluyorlar anlamıyorum.

  9. Sıralamayı tekrar izleyebileceğim bi link paylaşırmısınız

  10. rosbergin monacoda yaptığı neyse bu gün hamiltonunda rosberge yapmaya çalıştığı oydu. rosbergin yaptığı fazla kurnazcaydı hamiltonun son turunu engellmeye çalıştı başardıda. ama hamiltonunki barz safçaydı rosbergi engellemeye çalışırken kendisinide yavaşlattı kendisi son hızlı turu atamzken rosberg bunu başardı. hamilton bunu açık açık yaptığı için ceza almalı ..

  11. Hamiltonun icindeki mizikci bebek bu sene yeniden ortaya cikti. Hic buyumemis maalesef.

  12. İnanılır gibi değil ferrari açısından gene çok kötü bir hafta sonu başladı yağmur bu seferde engel oldu çok üzüldüm açıkçası ferrari’de artık KAN değişimi gerekiyor GENÇ pilotlara şans verilmeli Bianchi çok iyi bir tercih olacaktır.

    Marussialar startta kilit rol oynuyabilirler tam ortadalar çünkü süpriz bir atak olabilir yarın hava koşulları ne olur bilemem ama puan alma şansları bulunuyor açıkçası.

  13. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Birde şunu ekleyeceğim. Hamilton sürekli strateji olarak takımı sorguluyor ya yarışlarda. kendi kafasına göre hareket edince böyle oluyor demek ki sonuçları.

  14. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Mercedes bence birinci pilot olayını iyi düşünmeli. 0.2 sn hızlı olmak bir şey getirmiyor. Rosberg’i birinci pilot yapmalı takım.

  15. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    hamiltona bi tarafımla gülüyorum artık 😀

  16. OtonomAktor avatarı

    rosberg i tebrik etmek lazım adam işini yapıyor. ham için diyorum hep kendini çok üstün görüyor. bunda bir yanlışlık yok doğru en hızlı pilotlardan biri kendisi fakat bu büyüklenme onun şampiyonluğu “yine” kaybetmesine yol açacak. sevmiyorum bu büyüklenmelerini “ben daha yetenekliyim” “ben daha hızlıyım” “ben babamın divanında büyüdüm daha açım” “bana yeteneklerim doğuştan verilmiş” vs. tamam hepsine eyv. ama akıl verilmemiş sana ham. bu kabiliyete en az 3 şampiyonluk sığdırman lazımken 1 şampiyonluğu son anda 1 puan farkla almışsan bir oturup düşünmen lazım ben nerde yanlış yapıyorum diye.

    ferrari ye bir şey diyemiyorum sözüm bitti artık.

    bundan sonra ferrari yerine kyvat ı destekliyorum hayırlı olsun 🙂

    1. Demekki böbürlenecek kadar büyük değilmiş kaldıki kimse böbürlenmemeli çünkü kimse kusursuz değildir herkesin bir eksik tarafı vardır.

  17. pistte son kez çıkmadan önceki konuşma, nasıl olsa lastikler pirellliye geri verilecek son kez şanşımızı deneyelimdi. hangi takım olduğunu hatırlamıyorum. olağanüstü şartlarda risk alıp öne çıkmak var, bir de mevcut yerini korumak için risk almamak var. kaldıki o kısacık son sektörde, pist böyle ıslakken o kadar zaman çıkması da beni şok etti. sektörlere bakıyorsun 4 saniye yavaş ama geliyor son sektörde 1,5-2 sn ile geçiyor.
    Ama yine de eleştiriyorum. sen turu pistte çıktıysan yarıda bırakamazsın. seni seven adamlar her zaman zorladığın için seviyor destekliyor.
    Bu arada risk aldığı için eleştirenler, şimdi risk almadığı için eleştiriyorlar. halbuki ben risk aldığı için eleştirmediğim adamı, şimdi risk almadığı için eleştiriyorum. tutarlı olmayan vatandaşlarda zeka ne kadarsa, Lewis de de o kadar 😉

    yarın ola hayrola.

  18. hamilton’ın zaten mental olarak zayıf olduğunu biliyoruz. artık bu saatten sonrada işi çok zor 2 3 yarışta alabileceği pol’ü resmen altın tepside sundu. üstüne yarışlarda mekanik problemlerde eklenince belki hamilton kadar hızlı olmayan ama gayet istikrarlı az hata yapan ve fırsat kovalayan rosberg rakibinin önünde. tabi şampiyonluk uzun daha çok yarış var ama rosberg istikrarıyla şampiyonluğun net favorisi ve yarın puan farkınıda iyice açabilir. ferrariler ve willamslarda arkada yarın güzel bir yarış bizleri bekliyor.

  19. nico basın toplantısında mealen “ilk iki sektörde çok yavaştım ama son sektör yeterince kurumuşsa zamanımı geliştirebileceğimi biliyordum. o yüzden devam ettim.” dedi. lewis bunu düşünemedi. farkı da bu yarattı. yarış kuru olursa nico 1 lewis 2 biter.

  20. sayın admin yukarıdaki listeyi düzeltirmisiniz
    4.sıra ferrari:)

    1. tifosilerden tepki almayalım diye yapmışlardır 🙂

      1. 🙂
        sahi ferraride pol pozisyonunda sıralama kaça kaç hesaplıyamadımda
        diyorum ama kisemse inanmıyor kimi gel seni SSK dan emekli edelim:)

  21. Onur Gentas avatarı

    Almanları severim her zaman işlerini ciddiye alırlar, rehavete kapılmazlar. Rosberg bunu bir kez daha gösterdi bugün. Hamilton’ın bugün ki hatası yenilir yutulur cinsten değil, bunu destekleyen biri olarak söylüyorum. Senin eğer işine saygın yoksa hiç olmazsa seni destekleyenlere saygı duy. Yarında umarım kaybeder yarışı ders olsun işini düzgün yapmayı öğrensin.

  22. o değilde kimi neredeyse %107 kuralına takılıyormuş. 😀

  23. Şimdi pist kosulları malum yarın hamilton da kazanabilir ancak burada savasmayan bir pilot görüyoruz yaptığı son derece yanlış inanılmaz sekilde bir anda dağılabilen bir pilot hamilton.Daha çok yarıslar kazanır belki bu araçla zaten tek rakibi var sampiyon da olur ama mental olarak hamilton ın daha çok yol alması gerekiyor bu sekilde olsa bile sıradan bi sampiyon dan öteye gidemez.
    Hamilton bu yarıs itibariyle sezon sonunda sampiyon da olsa takım patronlarının kafasında soru isareti bırakmıstır savasacaksın abi.

  24. ForzaFerrari avatarı

    Hamilton hala bir çaylak gibi hareket ediyor. Rosbergi engellemesi hiç hoş olmadı. Tıpkı Alonsonun macaristan 2007 de yaptıgına benzer bişe yapmaya çalıştı ama tutmadı. Halbuse çıksa kendı turunua odaklansa belkıde yarım sanıye farkla alacaktı polü. Rosberge tebrikler şampiyonluğa artık emin adımlarla gidiyor. Mekanik bir arıza yaşamadığı sürece Rosberg şampiyondur. Ferrari ve wiliamslar nasıl böyle bir basit hata yaptılar anlamak güç. Millet turunu atarken bile çok net görülüyordu pistin kuru olduğu. Ona rağmen beklettiler ve son bölümde yağmur damlalarının gelmesiyle elendiler. Yarın Alonsodan ve williamslardan güzel bir yükseliş bekliyorum.

    1. Aynen nico nun monaco da yaptığını burada hamilton yaptı kasten yavasladı is mi bu senin ne farkın kaldı o halde o kadar konustun surat yaptın.Sen isine baksana adamım git turunu at atsa belkide pol ü alacak ne kafa ama.

  25. Pist pazar alanına döndü 😀 en iyi araca sahip olan polü almış olabilir ama bu sıralamalarda stratejiyi iyi yapan birazda şansın yardımıyla dizildiler marussia lar en iyi stratejiyi yapan takım olabilir belkide ama bu sezonki yarışların çoğundan daha ilgi çekiciydi 😀

  26. rosberg power avatarı
    rosberg power

    bu arada hamilton, bizi engellemeye çalışsada başarılı olamadı. Bunu kasten mi yaptı? Bence evet ama sen sürüşüne odaklanacağına geçilicem korkusuyla hareket edersen zaten baştan kaybedersin 😀

    Yarış için her şey ilk turlara bağlı A1 deki gibi bir yükseliş bekliyorum hamiltondan açıkcası mercedes çok çok hızlı çünkü.

    1. Engellemek olsa turuna devam ederdi ikinci sektörde yol vermezdi sen o zaman görürdün engellemeyi.

      1. Açıkça yavasladı hemde epey yavasladı hatta nico telsizden serzeniste bulundu millet vakit kalmamıs zaman turuna ucu ucuna yetismeye calısıyor izle istersen hamilton açık bir sekilde yavaslıyor hatta ben izlerken ne oluyor dedim.
        Bunun savunalacak bir tarafı yok.Kaldıki devam etmemesi büyük skandal isine büyük saygısızlık.

        1. Rosberg zamanında turuna başladı mı ? Rosberg en hızlı turunu atabildi mi ? Hamilton ‘ın zararı kendine kardeşim başkasına değil

      2. rosberg power avatarı
        rosberg power

        yavaşlamasının nedeni zaten rosberg’in tura başlayamamasını sağlamaktı. Yavaşlasaydı o zaman yeseydi 10 sıra grid cezasını 😀 pek f1 takip etmiyorsunuz sanırım 😀

        1. Sen kendi ağzınla söylüyorsun 10 sıra grid cezasını Rosberg’i engelleyip son turuna başlamamasına sebep olsaydı almayacakmıydı ? bırak bu işleri Monaco’yu unutmadık.

          1. rosberg power avatarı
            rosberg power

            bence de siz hala monaco da kalmışsınız. bence monaco’yu unutup önünüze bakın yoksa şampiyonluk treni kaçıyor 😀

            1. Hamilton’ın bütün dengesi o yarıştan sonra bozuldu doğal olarak kafası hala orada olabilir Ayrıca şampiyonluğu ben değil Hamilton kaçırıyor (siz) demişsin ya

              1. rosberg power avatarı
                rosberg power

                siz derken sen ve hamilton ikilisinden bahsetmiyorum tabi ki hamilton’u destekleyenler için dedim. Kendi üzerine alınmana pek gerek yok 😀

              2. arkadaşı niye bozuyorsun. nico şampiyon olursa kupayı kendi kaldıracak. lütfen yapmayın böyle şeyler. ayıptır, günahtır.

            2. Her yorumun sonunda pişmiş kelle gibi neden sırıtıyorsun peki

              1. rosberg power avatarı
                rosberg power

                orantısız zeka uyguladığım için 😀

  27. Çok ilginç oldu Rosberg’i tebrik etmek gerek. Yarın ki yarışı da kazanırsa şampiyonluğun tek adayı olabilir.

  28. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Olağan dışı gerçekten. Bu nasıl bir hava durumudur. Ama Rosberg demecinde de söyledi, ilk turlarımızda son sektörde çok yavaştık diye. İnanılmaz bir cumartesi oldu. Ferrari ise böyle bir şansı çok iyi kullanmayı başardı.

    Yarın çok çok iyi bir yarış bizi bekliyor. Hem yağmurlu hem yağmursuz, müthiş bir yarış olacaktır.

  29. Yusuf Hitay avatarı

    üst üste 3. kez kendi hatasıyla ilk sırayı ve muhtemel galibiyeti kaçırdı( bu yarış için galibiyeti kaçırmış olması da muhtemel). 2007’den sonra kendi elleriyle şampiyonluğu verecek gibi duruyor, ki çaylak sezonunda bile bu kadar hata yapmamıştı.

    tam sıralama bitti derken, ilk iki sektörde 2-3 saniye yavaş kalan araçların(ki son sektörde sadece dört viraj var) lideri geçmesi gerçekten inanılmazdı. williams ve ferrari de başta saflık yapmasa pole adına başka bir sürpriz görebilirdik. ricciardo ve toro rosso’nun hiç çıkmaması saflıksa, hamilton’ın tura başlayıp bırakması iki kat saflık.

  30. Lewis pılını pırtını topla evine git Nicolle takıl sen bu kafayla şampiyonlugu bırak rüyanda bile göremezsin.çok büyük hayal kırıklıgı yaşattın seni destekleyenlere.

    1. vw-tdi-power avatarı

      Sıralamaları izleyemedim ama saçmalamış yorumlardan anladığım kadarıyla sizin de ismin başındaki Lewis gitmiş, ciddiyetin boyutlarını şimdi anlıyorum 🙂

  31. Hamilton kötü alışkanlıklar edindi gene karizma yerlerde
    Yaw vettel e kızardık en hızlı araçla tabi kazanırsın sevinirsin diye ama görüyoruzki o bile meziyetmis onun bile hakkını vermek gerekirmis hamilton onu da yapamıyor altındaki araca bak yaptığı hatalara bak ne büyük pilot ama:)

  32. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    McLaren bu saatten sonra Hamilton’ı kapının önünden geçirmemeli. Ya Alonso ya da Vettel’i tercih etmeli.

    HAMİLTON PİŞMANLIKTIR!

    1. lewis napsın mclaren traktörünü. 🙂

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Bakalım o traktör dediğin takıma geri dönmek için ne taklalar atacak Hamilton?

        1. niye hamilton mclarena dönmek istesin? tek bi mantıklı gerekçe var mı? mercedes en iyi motor ve arabaya sahipken mclaren anca puan mücadelesi veriyor ne yapsın hamilton mclarenı? mclaren dediğin arabası iyi olduğu zaman bile ne yapıp edip şampiyonluğu kaybeden bir takım. 2012, 2007, 2005’te resmen rakibe hediye ettiler şampiyonluğu. 1999’da nerdeyse irvine gibi vasat bir pilota keybediyorlardı. mclaren kaybetme uzmanıdır. hamilton en yetenekli pilot. o dandik takımla işi olmaz.

  33. Şimdiye kadar Hamilton’ı destekliyordum ama bundan sonra Rosberg’e döndüm. Bir de demeç veriyordu ben Rosberg’den daha açım diye. Kim daha aç gördük. Bir pilotun pist yavaş diye turu bırakma hakkı yok. Deneyeceksin abi bunun için o koltukta oturuyorsun. Hata yapsa saygı duyarım ama buna saygı duymam.

    Umarım Rosberg şampiyonluğu alır, Hamilton’dan hızlı değil belki ama daha çok hak ettiği kesin.

  34. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Hamilton’a iyi oldu. Kimse kusura bakmasın. Bu kez çirkefliği kendisi yapmaya kalktı babayı da aldı afedersiniz.

    İlk sektörde açık şekilde Rosberg’i engellemek için yırtınmış. İlk sektör zaman ölçüm noktasında zaten yerini de vermiş.

    Sonrada takıma dönüp pist ıslak ben tur atmayacağım yeeaaa demiş.

    Sonrası malum. Rosberg Hamilton’ın eline verdi.

    Rosberg şampiyondur artık bana göre. Sonuna kadar da haketti. Hamilton ben yıldızım şampiyonum diye ortalarda dolaşsın.

    İddia ediyorum. Hamilton bu kafayla gittiği müddetçe kariyerini sadece 1 şampiyonlukla kapatacak ve asla efsane isimler arasında yerini alamayacak.

    McLaren’e gelirsek çok şanslıydık bugün. 😀 Ferrari’ler ve Williams’lar aradan çekilince Birde Hamilton’ın kendi ahmaklığı eklenince 3. ve 5. sıraya yerleştik. Yarın için pek umutlu değilim ama. Hızlı virajlara sahip bir pistte birkaç puan alırsak kardır.

    Rosberg’i, Vettel’i ve Button’ı sonuna kadar zorladıkları için tebrik ediyorum. Pist ıslakmış tur atmayacağım yeaa diyen pilotta araçtan inip morarmış şekilde yürür böyle. (!)

    1. sakin. çirkeflik yapmadı. seansın bitmesine çok az zaman kaldığı için çizgiyi arka arkaya geçtiler. ikisi de tura son anda başladı. sonra lewis fazla ıslak olduğu için tura devam etmekten vazgeçti ve nico’ya yerini bıraktı.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Rosberg tura başlamadan önce Hamilton hızlansın diye takıma şikayette bulundu. Tur başladıktan sonra Hamilton yine bilerek yavaş kaldı. Rosberg’in pole turunu izledim. Hamilton yavaş gidiyordu. Sonra zaten ilk sektör sonunda (Engelledim diye sevinmiştir bile çok zeki pilotumuz!) yerini verdi.

        Sonra takıma pist ıslak ben tura devam etmeyeceğim demiş. Diğer isimlerde ilk 2 sektörde yavaş kalsa da son sektörde herkes uçtu. Ama Hamilton yaptığı çirkefliğin ve ahmaklığının cezasını çekti.

  35. Kazaya karışmadığı sürece(Yağmur yağarsa yarışı herhangi biri kazanabilir.) zaten ikinci olur.Kaçıncı sıradan başladığı önemli değil.2005’de böyle bir yarışta Fisichella ve Renoya hayatının dersini vermişti Raikkonen.

  36. Bu sefer olmaz aynı şey ve Hamilton alır artık dedim ama cidden enteresan yine son anda polü kaçırması için gereken ortam bir anda hazırlanmış oldu.Vettel’in yine böyle son anda şansının döneceği belliydi.Ferrariler de olsaydı şu karambolün içinde bir sürpriz yapabilirlerdi onlar farklı bir sürpriz yapmayı tercih ettiler gerçi artık strateji hataları Ferraride olunca sürpriz olmuyor eğlenceli yarış olur en azından yarın.Hamilton ilk tur sonunda Rosberg’in arkasına gelir terslik olmassa..

    1. alonso piste gec çikma kararini takimla birlikte karar verdigini soyledi q1 den sonra.

  37. MyN1Fernando avatarı

    BBC’de Hamilton’ın röportajını izledim.Dokunsan ağlayacak gibiydi.Yıkılmış durumda.Üzüldüm durumuna

    1. Üst üste dört yarış kazanınca şampiyon oldum sandı.Hadi Monaco’yu geçtik.ne bunlar şimdi.Sonra birileri takım adam kayırıyor muhabbeti yapar.

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Sorumlusu kendisi. Kimse ona yavaşlaması gerektiğini söylemedi. Herkes tur atarken pist ıslak ben tur atmayacağım diyen de kendisiydi.

      Artık kendisine çeki düzen vermesi lazım. Atı alan Üsküdar’ı geçmeye başladı.

  38. Bulduğu bulacağı açık ara en hızlı araçta bu kadar üst üste hatalar yapan bir pilot inanılmaz gerçekten inanılmaz.

  39. MyN1Fernando avatarı

    Rosberg yarınki yarışı kazanırsa muhtemelen şampiyonluk son yarışa kalmaz.Hamilton kendi kendini bitirmeye devam ediyor.Yarın Avusturya’daki kadar hızlı yükselemeyecektir diye düşünüyorum.O Rosberg’in arkasına gelinceye kadar Rosberg arkadakilerle farkı açar ve rahat bir galibiyet alır bence.Ferrari için söylenebilecek pek bir şey yok muhtemelen puan alamaz ve rekor serisi biter.Williams yarışa yağmurla beraber heyecan katacaktır.O değil de Button nasıl 3. oldu ?

    1. sen canını sıkma yarın alonso ne yapar eder puan alır bir kaza vs olmazsa.

  40. hamilton şampiyonluğu haketmediğini bir kez daha gösterdi.Sıralama hatalarına bir yenisini daha ekledi.
    Şerefli 2.liğini alır artık.

  41. Bu hamilton daha dikiş tutmaz 😀

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      çok güldüm 😀 bence yarışta yine iddaalı olur ama bu komik hataları bizi eğlendiriyor.

  42. Yarin bir kac bomba patlar, gecen yol lastik heyecani vardi bu yarista yağmur.

  43. Hamilton her yaris boyle tüm hafta 0.2 sn önde siralamada bi slklik yapip kaybediyor 🙂 ne guldum varya ailecek gulduk yani 🙂 🙂

  44. Hamilton turu atarken mi pite dondu yoksa atmaya zamani mi yetmedi. Kendi salakligina vermis olabilit nasolsa gelistiremem diye

  45. hamiltona yagmurda yaramadı buttun 3. cu inanılmaz sıralama oldu alonso olsa nasıl olurdu acaba

    1. evet gelde şimdi yanma bu duruma.gerçi takımın da yapabileceği pek bir şey yoktu.tamamen nasip işi.

  46. Son anlarda iyi güldüm gerçekten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir