Alonso, Felaket Sıralamanın Ardından Kimseyi Suçlamıyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Britanya’da sıralamaların ilk seansında elenmelerinin ardından suçlu aramanın bir anlamının olmayacağını söyledi.

Yağmurun şiddetini giderek arttırdığı sıralamaların ilk seansında Alonso, spin atarak 19. sırada kalarak elendi. Takım arkadaşı Kimi Raikkonen ise onun hemen arkasında yer aldı.

Alonso “Bu hava koşullarında bazen böyle şeyler olur. 30 sn önce ya da sonra doğru lastiklere sahip olup kahraman olabilirsiniz ya da hata yaparsınız.”

“İlk seansta iki Ferrari ve iki Williams sürücüsü var. Bu yüzden diğer takımlara kıyasla kesinlikle yanlış bir şey yaptık.”

“Neler olduğu konusunda çalışmalıyız ancak farklı bir şey yapabilecek olduğumuzu düşünmüyorum. Sıralamaların ardından konuşmak kolay ancak o an her şey çok açık olmuyor.”

Bu konuya bakmamız lazım. Geçmişte de benzer durumlarla karşılaştık ancak bir çok kez şans eseri kurtarmayı başardık.”

“Bundan sonra daha iyi iş çıkarmalıyız. Büyük takımlar küçük takımlara göre daha uzun prosedürlere sahipler. Bu yüzden iletişim konusunda hızlanmalıyız ve bir şeyler yapmalıyız.”

“Bugün bizden bir kaç dakika önce çıkan bazı araçlar, biz garajda beklerken yeşil sektörlerle geliyordu. Biz ise garajdaydık. Bu konuyu geliştirmemiz lazım.”

“Geriden başlayacağız. Bazı geçişler yapıp eğleneceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, Felaket Sıralamanın Ardından Kimseyi Suçlamıyor” için 17 yanıt

  1. Nasıl suçlamıyorsun arkadaş, Sen hızlı tura başlayana kadar millet 2 tur atmış derecesini bile geliştimiş.
    Sanki hızlı tur atılan bölüm 1 turluk bır zamanmış gibi düşünülmemeli..Kobayashi slicklerle çıktığında seans bitimine daha 7-8 dakika vardı.5-6 dakika kala herkes slickte tura başladı Ferrari nezaman başladı 2 dakika kala hızlı tura baladı. Madem herşey olabilir hatalar olabilir neye güvenip bukadar geç karar alıyorsunuz..Koşullar sürekli değişiyor biliyorsunuz.. böyle pist operasyonumu olur, motor verdiğiniz Marussia bile bu hataya düşmedi..Fernando şu takımı biraz eleştirsin ya neyden korkuyor yada kaç paraya susuyor?

    1. Ben de sene başından beri bunu söylüyorum.Daha iğneleyici konuşması lazım takıma karşı.Herkes haddini bilsin.Sen Ferrari’de çalışıyorsan hata yapma lüksün yok.Alonso’nun tek sevmediğim noktası bu.Git bağıra bağıra eleştir.

      1. Zaten elestirisini yapti. Daha sonraki aciklamasinda daha hizli karar alinmasi gerektigini soyledi. Bagira cagira elestirmesi kovulmasindan baska bir ise yaramaz. Fernando bunu cok iyi biliyor ve gemileri yakmadan boyle bir sey yapmayacak kadar akilli bir pilot.

        1. Böyle devam ederse asla kazanamayacak onu söyleyelim.Hiç değilse sert eleştirsin ki takım kendine çeki düzen versin.

          1. Dedigim gibi, sert elestirmesi takimin kendine ceki duzen vermesinden ziyade, koltugunu kaybetmesine neden olabilir. Baska takimda olsa ise yarayabilir belki ama, Ferrari’de maalesef zor.

      2. hayret bahane dememissin eger kimi bu demeci verseydi baslardin bahane diye.

        1. Bu olayda bahanelik ne durumu var? Sıradan bir tavsiye.

          1. ne bileyim kimi hapsursa sen bahane diyorsun grip felan degil

            1. Raikkonen’in sene başından beri söylemediği sorun kalmadı.İnsan sorunları biraz da kendisinde arar.Her sıralama ve yarışta geride kalınca bahane arıyor.Tamam hadi sen istiyorsun diye bu da bahane olsun.Hiç değilse Alonso 3-4 yılda bir bahane üretiyor.

  2. Habere gore sanki Fernando spin attigi icin elendi gibi bir algi olusuyor. Siralamayi izleyemeyenler icin soyleyeyim, alakasi yok.

    1. foxspora telefon ile baglandi elendikten sonra ve dediki piste gec çikma kararini takim ile kendisi aldigini soyle di.

      1. Bunu yazmamin nedeni aciklik getirmek icin, piste ciktiklarinda yagmur basladigini izlemeyenler bilemeyebilir.

  3. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Kuru zemin lastiklerini taktıktan sonra yağmurun yağması kimsenin suçu değil. Ferrari talihsizdi o kadar.

    1. Aynen. Fernando da soylemis, 30 sn once ciksalardi hic problem yoktu, Yagmur hizli turlarini atarken basladi. 30 sn’lik yagmur tahminini yapmak da pek kolay degil.

  4. adam ununu elemiş eleğini asmış ferraride artık öldürsen durmaz bu ferraride artık eğlence peşine düşmüş baksana seneye ferrari takımı alonsonun üstüne yapmaya çalışacaktır ama alonso öldürseler durmaz bu kepazelikte

    1. Zaten Fernandonun üstüne kuruluyor 4 senedir takım eğer gidecekse mercedes e gitmeli

    2. Formula 1 nicli arkadas sen yenisin galiba 4 yildir ferrari takimi massa ustune kurulu saniyorsun galiba, ya da laf olsun diye yorum yapiyorsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir