Yeni Renault, FIA Çarpışma Testini Geçemedi !

yazar:

kategori:

Autosport.com’da çıkan habere göre Renault’un yeni aracı R29’un tanıtımı, geçmesi zorunlu olan çarpışma testinde başarısız olmasına rağmen planlandığı gibi bu ay sonlarında yapılacak.

Fransız otomobil üreticisi, 2009 sezonunda mücadele edeceği aracını Portimao’da 19 Ocak’ta görücüye çıkarmayı planlıyor.

Bununla birlikte kaynaklar, aracın hazırlıklarının mükemmel bir şekilde ilerlemediğini ve FIA tarafından zorlunlu kılınan üç kaza testinin ikisinde başarısız olduğunu belirtti.

Anlaşılan o ki araç, burun ve yan darbe testlerini geçemedi ve takımın yeni şasilerinden birinin, başarısız olan testlerden birinde hurdaya döndüğü öne sürüldü.

Takım adına konuşan bir sözcü, testlerde başarısızlığı doğruladı ama mühendislerin, neyin yanlış olduğunu bildiklerini ve meselenin çözüldüğünü ifade etti. Yani takım, aracın bir sonraki testinde başarılı olacağını düşünüyor.

Sözcü: "Olağandışı olmayan bir şey bu. Bununla birlikte sorunu belirledik ve çözdük. Araç, 19 Ocak’ta Algarve’de teste çıkacak."

Takımlar adına çarpışma testlerinde başarısız olmak, pek nadiren olmaz. Nedeni de takımların, şasi yapılarında ne kadar ağırlık saklayacaklarını konusunda limitleri zorlaması.

İnanılan o ki Renault, KERS için gerekli ağırlık nedeniyle aracının sınırlarını zorladı.

Renault, çarpışma testlerinde başarısız olmanın performanslarına etki etmediğini göstermişti. 2005 senesinde yan darbe testinde başarısız olmuş ama dünya şampiyonluğuna ulaşmışlardı.


Yorumlar

  1. Yılmaz M. Güler avatarı
    Yılmaz M. Güler

    clio falan kullansınlar bu sezon..

  2. hayır ya yanılıyosunuz, pike hiç bi zaman boşa kaza yapmadı, her zaman alonsonun ve renonun iyiliği için kendini duvardan duvara çarptı daha napsın adamcağız, yirim ben onu yirim:)

  3. ueheuhuehuhe :D:D:D
    verin aracı nelson pike ye, o iyi biliyo nasıl çarpılacağını. bütün sezon çarpma testi yaptı zaten :))))
    yanarım o paramparça olan araçlara yanarım :)))

  4. ezgi bozkurt avatarı

    off ya hani çok daha iyi bir araç gelecekti:( yine senenin ortalarında düzeelen bir araç istemiyorzzz HERZAMAN İYİ OLACAK BİR ARAÇ İSTİORUZZZZ!!
    yine de iyi olacagına ınanmak lazım,inşallah yanİ:)
    FERNANDO ALONSO & RENAULT

  5. valla ben renault a güceniyorum görelim bakalımm RENAULT F1 TEAM FERNANDO ALONSO

  6. onur aybars avatarı

    Yanlış hatırlamıyorsam McLaren, MP4-18 ile 2003 yılında bu testleri geçememişti. Aracın çok hızlı olduğu dedikoduları dolanıyordu. Ancak aracı pistte göremedik. Sonuç olarak 2002 sezonunda kullanılan MP4-17'yi geliştirp MP4-17D yaparak 2003'de yarışmıştı. Ancak 2009 kurallarında herşeyin silbaştan olacağı düşünüldüğünde Renault'nun McLaren'in yaptığını yapma şansı yok.

    Haydi Renault, ne yap et adam gibi bir araç yap. 2009 zevkli, çekişmeli geçsin.

  7. Renault, 2005'te de yan etki testinden geçememiş ancak daha sonra yapılan değişikliklerle dünya şampiyonluğunu kazanan bir araç üretmeyi başarmıştı.

  8. olur böyle şeyler ama bazı renault düşmanları ne yazarsa yazsın takmayın arkadaşlar ulaşın dediği gibi olumsuz bir şey varsa alonso çıkar adam akıllı açıklar ben o 3 testi başarıyla çıkacaklarından eminim renault un SONUNA KADAR RENAULT F1 TEAM FERNANDO ALONSO

  9. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Bütün modellerinde 5 yıldız alan ilk üretici,f1 araçları ise Renault ROCKS olarak biliniyor.Mühendisler sorunu çözdü demiş adam daha ne olsun.Olur böyle şeyler… (Bknz:2005)

  10. valla renault ne sorunların altından geldi bununda gelir inş. bis hala kendimise güveniorus eğer aracla ilgili olumsuz bişiler varsa bunu saten fernando açıklar. RENAULT 2005TEnn aynısını yapablr

  11. 2004 senesinde mclaren'de çarpışma testinden geçememişti yanlış hatırlamıyorsam ve sezon boyunca B aracıyla yarıştı ve buda onları hayliyile geriye götürmüştü sezonu 5.bitirip sauber ile çekişiyorlardı ama bir yarış kazanmışlardı (belçika).:)) renonun ne yapacağını merak ediyorum açıkcası.

  12. murat korkut avatarı

    büyük ihtimalle kers denilen zımbırtı yüzündendir.

  13. tüh 5 yıldız yok f1 de :)) şasi ağırlığı konusunda limitlerde olan renault tu daha öncede.

  14. Renault maliyetleri fazla kıstı herhalde 😀 Anadol'un kaportasında kullanılan polyesterden yapılmış herhalde 😀

  15. tolga soydan avatarı

    noluyo bu takımlara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir