Klien, F1 Geleceği için Pes Etmiyor

yazar:

kategori:

Christian Klien, bir kaç senedir test pilotu olarak F1’deki kariyerine devam etmesine rağmen amacının hâlâ bir yarış koltuğu olduğunu söyledi.

Avusturyalı pilot, 2004 senesinde ilk yarışına Jordan ile çıkmıştı ama 2006 senesinde koltuksuz kalmış ve bir sonraki sene Honda’ya test pilotu olarak katılmıştı.

Klien daha sonra, iki senedir yine test pilotluğu görevinde bu sefer BMW Sauber’de görev yapıyor.

25 yaşındaki pilotun üç senedir yarışmıyor olmasına rağmen Klien, yine de gözünün yarışlara dönmek olduğunu ifade etti.

Yarış koltuğu hedefinin olup olmadığı sorulan Klien: "Nasıl olamaz ki?"

"Benim yerim F1 ve harika bir ortama yerleşmiş durumdayım"

"İkinci şansı elde etmenin ilkini elde etmekten genelde çok daha zor olduğunun farkındayım ama bu hedefe ulaşabilmem konusunda kendime güvenmemi sağlayan bazır şeylerim var"

"25 yaşındayım ve üç senelik F1 yarışları tecrübem var. Şimdi üretici bir F1 takımında üçüncü test pilotluğu yılımdayım. Ve BMW Sauber F1 takımı, bütün seviyelerde gerçekten profesyonel. Bir yedek pilotun, zaman zaman yarışlara giderken gerçekten yarar sağladığını açık bir şekilde gördüler"

"İşte bu nedenle Mario Theissen, formumu korumam ve odağımı yitirmemem için bana Le Mans’ta ve Petit Le Mans/A.B.D.’de yarışmama izin verecek kadar nazikti"

Sezon için testlerin kalkmasıyla Klien, öncekine göre daha az pist zamanı geçirecek. Bununla birlikte Avusturyalı pilot, kış süresinceki rolünün her zamankinden daha önemli hale geldiğini ekledi.

Klien: "Gerileme, kış testlerinde sorumluluk açısından büyük bir ilerleme ile birlikte oldu. Kış boyunca çok sürüş yaptım ve işler Robert, Nick ve benim aramda çok ayrıydı."

"Eğer bunu diğer sistemlere kıyaslarsanız, tamamıyla şikayet edemem. Bunu, inancın bir işareti olarak alırım. Ve sezon başladığında benim işin son bulur. Yine de ilgili olarak kalacağım ve ihtiyaç duyulması halinde yarış koltuğuna geçmek için, zihinsel ve fiziksel olarak zinde olacağım"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir