Motorlar Silverstone’da Zorlanacak

yazar:

kategori: ,

Silverstone pistinin kendine özgü istekleri 2014 F1 motorları üzerindeki baskıyı artırmış durumda. Craig Scarborough bunun nasıl olduğunu açıklıyor.

Silverstone’un hızlı ve açık doğası aerodinamik performansın yanında motor gücü de istiyor. Ancak Cuma antrenmanında gördüğümüz gibi, değişken hava durumu, özellikle de rüzgar doğru ayarları hareketli hedef haline getiriyor.

2014 araçlarının daha fazla tork ve daha az tutunmaya sahip olmasıyla birlikte araçları Silverstone için doğru ayarlamak yeni bir mücadele. Yüksek yere basma ile sürerken araçlar piste çok sıkı basarlar ve bu durumda zeminin yere değmemesi için daha sert ayarlar gerekir.

Ancak turun yavaş kısımları araçlardan hala iyi bir mekanik tutuş istiyor, özellikle de yağmurda.

İçten yanmalı motor çok zorlanıyor ve ERS’yi kolayca şarj edebilmek için yeterli frenleme noktası bulunmuyor. Bu yüzden takımlar ERS-K üzerindeki şarj miktarını artıracaklar ve ERS-H’den daha fazla güç toplayacaklar ve bu ikisi MGU-K’ya 160Kw güç sağlayabilmek için daha fazla yakıt harcamalarına sebep olacak.

Bu haftasonu boyunca güç ünitelerinin ne kadar zorlandıklarını gördük, yarışta daha fazla dayanıklılık sorunu görebiliriz.

 


Yorumlar

“Motorlar Silverstone’da Zorlanacak” için bir yanıt

  1. Hamilton icin iyi bi haber.Daha cok arka fren kullaniyor var daha cok enerji topluyor daha az benzin harciyor.
    Degisik bi yaris olcak belli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir