Ricciardo: Alternatif Strateji İşe Yaradı”

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo İngiltere GP’sindeki alternatif strateji yaklaşımlarının kendilerine üçüncü sırayı getirdiğini söyledi.

Opsiyon lastikleriyle sekizinci sıradan başlayan Ricciardo yarış durdurulduktan sonra ana lastiklere geçmişti.

“Ana lastiklerle tekrar başlamayı seçtik. İlk başta en iyi şeymiş gibi görünmedi, çünkü tekrar başlangıçtan sonra gerçekten yavaştık ve Valtteri ile Fernando kolayca geçebildi. Telsizden takım farklı bir şey denememi söyledi ve rekabetçi değildik.”

“Opsiyon lastiklerine geldiğimizde tüm sürüş boyunca çok zorladık. Bunun tüm sürüş boyunca olacağını planlamamıştık, ancak 15-20 tur sonra hala dışarıda kalabileceğimi düşündüm ve sonuna kadar gittik. Harikaydı. Yılın en iyi podyumlarından biriydi.”

Ricciardo’nın opsiyon lastikleriyle hızı son bölümde Jenson Button’dan çok daha yavaştı, ve Ricciardo yarışın bir tur daha uzun olması halinde üçüncü olamayacağını kabul etti.

“Özellikle son turlarda beni çok hızlı yakalıyordu. Biraz stabil hale getirebildim, ancak son dört turda gerçekten lastiklerle sorun yaşamaya başladım ve o arkamdaydı.”

“Muhtemelen bir çok insan beni yuhalıyordu ve onu destekliyorlardı. Sonuna kadar onu tutabildik ve bir tur daha uzun olsaydı bu çok zor olurdu, ancak şu an mutluyum.”


Yorumlar

“Ricciardo: Alternatif Strateji İşe Yaradı”” için 4 yanıt

  1. Ricciardo iyi hoş da yarışın başında Alonso’dan yediği atağı çaylaklar yemezler. Daha pişmesi lazım.
    Makul hızı var lastikleri iyi koruyor ve takımın ona sunduğu stratejilerle geçiş yapmadan kendini zorlamadan boşlukta güzel dereceler yapıyor. Helal olsun.
    Bu arada zeka sınırlarını zorlayan müthiş yorumlar görüyorum, şapka çıkarıyorum

    1. Gayet güzel yorumlar beğenmeyebilirsin.Biz Ricciardo’nun performansını çok beğeniyoruz.Vettel artık şampiyon olamaz.Hızlı aracı olsa bile.Çünkü artık kolayca yenebileceği biri yok karşısında.Resmen Vettel’e diz çöktürüyor.

      1. MichaelJackson avatarı
        MichaelJackson

        Nesine diz çöktürüyor ? Hayır yani söyle de bilelim.. Bu sezon bütün araba arızaları Vettel’in başına geldi strateji hatalarını saymıyorum bile .. 4 yıldır müthiş dengeli bir araçla yarışıyorsun diğerlerine nazaran..(şimdi bu yine Vettel’in suçudur dimi çok ayıp Vettel’e görgüsüz adam niye o kadar dengeli arabayla yarışmış ki..) Sonra birden eskideki dengenin maksimum %40’ı dengeye sahip bir arabaya biniyorsun sürüş stilini de değiştirmek zorundasın.. Çünkü çok zorlarsan tork yüzünden arka lastikleri yersin(ilk 4-5 yarışta Vettel’de Ricciardo’ya nazaran bariz bir şekilde oldu bu son birkaç yarıştır düzeldi ki zaten son bikaç yarıştır Vettel Ricciardo’dan daha hızlı ama sorunlara ve stratejilere kurban gitti) Ricciardo neyine diz çöktürüyor zaten dengesiz bir araç olan Toro Rosso’dan yine dengesiz bir araca geldi değişen bişey oldu mu ? Hayır..

        Vettel bu arabaya tam uyum sağladıktan sonra ve Redbull Vettel’i stratejiyle geriye itmedikten sonra Ricciardo’yu çoğunlukla geçecektir..(Araba arızalarını saymıyorum )

        1. İşte sizin en büyük sorununuz burda.Vettel geride kalınca ağlayıp sorun diyin.Geçin bu işleri hiç bir sorun yoktu Vettel’de.Aynı sorunu Avustralya’da Ricciardo da yaşadı.Adam çıkıp ağlamadı.Her yarış Vettel’i eziyor.Siz Ricciardo’yu geçecek diye hayal aleminde yaşamaya devam edin.Belki rüyanızda geçiyor görebilirsiniz.İşte Vettel sadece önde gidebilen araca alışık bunu itiraf etmişsiniz.Ricciardo Toro Rosso’dan geldi ve Vettel denen çocuktan çok daha tecrübeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir