Vettel: “Alonso’nun Sürüşü Aşırıydı” (Güncel)

Sebastian Vettel, Britanya’da 5. sıra için mücadele ettiği Fernando Alonso’nun sürüşünün biraz aşırı olduğunu düşünüyor.

5.lik için mücadele eden iki sürücü, yarışın son bölümüne doğru oldukça fazla zorladılar ve her iki sürücü birbirlerini telsizden şikayet etti.

Yarıştan sonra konuşan Vettel “2 defa 6. viraja girerken aşırıya kaçtığını düşündüm. Dışarıdan geçmeye çalıştım. Burnum öndeydi ve buna uyum sağlaması gerekirdi.”

“Frene basıp kazayı engelledim. Fernando size çok fazla yer bırakmıyor.” dedi.

Kaza yapmalarından korkup korkmadığının sorulması üzerine Vettel “Evet, kokpit içerisinde çok yakın olduğumuzu hissettim. Bir kaç defa çok yaklaştık. Ancak en sonunda her ikimizin de pist dışına çıkıldığından şikayet etmemiz biraz aptalcaydı. İnsanların bir virajda yarım metre gibi dışarıda olmamızı pek taktıklarını sanmıyorum.”

“Çok yakındık. İki defa 6. virajda biraz aşırı davrandı. Ben yavaşlamasaydım kaza yapardık. Ben orada kalmaya devam etseydim o virajı dönemezdi.”

“Ancak yarışırken zor oluyor. Yine sert mücadele olacak.”

“Pist sınırlarına uymam gerektiği yönünde mesaj aldığımda onun şikayet ettiğini biliyordum çünkü o genelde bunu yapıyor. Bu yüzden ben de aynı şeyi yapmayı tercih ettim.” dedi.

Alonso’nun kendisini geçerken kurallara aykırı bir şekilde DRS kullandığı yönündeki şikayeti için Vettel “O sistem nasıl çalışıyor? Çalışmıyor… Pek mantıklı değil çünkü DRS’yi sadece DRS alanlarında kullanabiliyorsunuz. Ferrari farklı yerlerde kullanıyorsa bu bir şeyleri açıklayabilir! Ancak hayır, başka bir şey görmüş olmalı.”

Vettel ayrıca stratejisi nedeniyle daha iyi sonuçlar alamadığını söyledi. Vettel “Daha hızlı olabilirdim. Belki bir sıra daha yukarıda olabilirdim ancak sonuç olarak bugün yanlış bir strateji tercih ettik. Dürüst olmak gerekirse 3. olmayı umuyordum, performansımız iyiydi. Ancak benim için yanlış stratejiyi seçtik.” dedi.

BBC’ye konuşan Alonso ise “Geçtiği turda 3-4 defa sınırları aştı. Ancak muhtemelen bir sonraki turda zaten beni geçerdi çünkü biz çok yavaştık.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel: “Alonso’nun Sürüşü Aşırıydı” (Güncel)” için 23 yanıt

  1. “Çok yakındık. İki defa 6. virajda biraz aşırı davrandı. Ben yavaşlamasaydım kaza yapardık. Ben orada kalmaya devam etseydim o virajı dönemezdi.”

    abi bu ne saçmalıktır ya vettel tamamen çocuksun… adam senden merhamet dileyecek hali yoktu. bugün alonso bana senna’yı anımsattı.. sen yolu kapatırsın ve kaza olup olmayacağını rakibine bırakırsın erkekçe. korkak gibi sağlamcı davranıp yarışmanın bir anlamı esprisi yok.

    kendime inanamıyorum bundan 9 10 sene önce alonodan pek hazzetmezdim ama şimdi gelen gideni aratır misali yada ben yaşlanıyorum…

  2. Alonso’nun kendisini geçerken kurallara aykırı bir şekilde DRS kullandığı yönündeki şikayeti için Vettel “O sistem nasıl çalışıyor? Çalışmıyor… Pek mantıklı değil çünkü DRS’yi sadece DRS alanlarında kullanabiliyorsunuz. Ferrari farklı yerlerde kullanıyorsa bu bir şeyleri açıklayabilir! Ancak hayır, başka bir şey görmüş olmalı.”

    Bak güzelim Alonso neye söylenmiş

    Alonso: “He get the DRS thanks to the track limits at the last corner.”
    Stella: “That’s clear.”
    Alonso “And he got the position immediately”

  3. Her ikisini de tebrik ediyorum…Özlediğimiz f1 sahnelerini izlettiler..

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Mücadele çok hoştu gerçekten, birde pitleri aynı yapsalardı, ama o zaman mücadele olurmuydu acaba.. ALonso 9 tur eski lastikle bu mücadelede bulunudu bunu da unutmamak lazım..

    1. Alonso 7 tur eski lastiklere sahipti.
      Ama pit çıkışında Vettel’i soğuk lastik dezavantajıyla geçtiğini de unutmamak lazım.
      Ayrıca RedBull düzlüklerde ne kadar yavaş olduğunu DRS açık halde Ferrari ile yanyana iken bir türlü atlayamamasıyla tekrar kanıtlamış oldu. Vettel Copse’ta burnunu ustaca içeri sokup çizgi avantajını elde etmese yine geride olacaktı.

    2. Pit stratejisi daha iyi olsaydı Redbull’un bu mücadele olmazdı. Pitleri aynı olsaydı Alonso zorlayan taraf olacaktı Vet, pitten çıktığı gibi geçemeyecekti. Sonrasında Vet, arayı açar mıydı, Alo yetişir miydi bunu bilemeyiz. Ama tur zamanlarına baktığımızda maalesef Ferrari yavaş kalıyor.

  5. Böyle mücadelelere laf edenler, gitsin pembe dizi izlesin. Burada işleri yok!

    Neymiş efendim? ”Tehlikeli Sürüş” arkadaşlar kendimize gelelim. Ne tehlikesi? Bu sporun varoluşu başlı başına tehlike, Formula 1 demek tehlike demek! Bu adamlar tehlikeye girmek zorundalar, mücadeleyi sonuna kadar zorlamak zorundalar.

    Eski dönemlerde pilotların hayatlarını kaybetme riskleri çok yüksek iken, birbirlerinin üzerine direksiyon kıracak kadar sert mücadeleler vardı. Saf mücadeleler. Aldığı parayı hak eden adamlardı onlar. Hayatlarını saliselerle oynayarak riske atıyorlardı.

    Bugün Alonso Vettele çok güzel savunma yaptı. Çok keyifliydi. Yapması gerekendi Formula 1 bu.

    Aynı şekilde 2011 Schumacher-Hamilton mücadelesine laf edenlerde olmuştu. Hepinizi pembe dizileri öneriyorum. Esenlikler.

  6. vw-tdi-power avatarı

    Yarışmak budur. İki pilotta fazlaca agresifti, adrenalin etkisiyle tabii ama yarıştaki tek gerçek mücadele idi bence. Tebrikler ikisine de.

  7. Bahreyn den sonra en çok keyif aldıgım mücadelelerden birtanesiydi.Her iki pilota’da teşekkür etmek lazım.

  8. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    O kadar düşündüm taşındım.. Sonuç : İkisi de tam bir şampiyon gibi sürdüler mücadelelerde.. Silverstone gibi hatayı ve teması affetmeyen bir pistte milimetrik farklarla yakın giden bu 2 pilota teşekkür edilmeli.

  9. kim zırladı kim zırlamadı umrumda bile değil. böyle çekişmeleri hep görmek isterim. ikisine de tebrikler.

    bu çekişmede iki pilotun dediklerine de kulak tıkayıp yarışın diyen, yarış yönetimini de tebrik ediyorum.

  10. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    15 tur daha çekişseler bu mücadeleye kimse hayır demez izlerdi bence.Şampiyon pilotların farkını gördük milimetrelerle birbirlerine yer bırakıyorlar.İkiside birbirine yer bırakmadığı konusunda şikayetçi orası tartışılabilir.Yalnız bir gerçek var tuşa basıp geçilen Wellington düzlüğü değilde eski start-finish düzlüğünde önce Alonso’nun daha sonrada birbirlerine neredeyse değecek kadar yaklaşıp Copse virajında o 1 sıra için mücadele veren 2 Şampiyon pilota taraflı tarafsız bence herkes şapka çıkartmıştır.Keşke her yarışta bu kadar sağlam mücadeleler görebilsek…

  11. Bu çekişme için ikinize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bunları da görmezden gelebiliriz. Nihayetinde çok uzun süredir şampiyon kapışması göremiyorduk. Vettel’i de takdir ettim gerçekten. Tam bir şampiyon gibi davranıyor sadece pilotaj olarak olsa da.

  12. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Montoya-Schumacher çekişmelerini izletin Vettel’e.

  13. Fernando bana kalirsa yeteri kadar yer birakti, Vettel’in onune kirdiginda da Vettel hizasinda degildi, yani onunu kurallara uygun sekilde kapatti.

    Asiridan ziyade agresif denilebilir belki ama Fernando’nun savunmasi bence gayet temizdi.

    Fren yapmasaydim kaza olurdu aciklamasina gelirsek. Fernando o iki durumda da Senna gibi davrandi, yani aracini oyle bir konumladi ki, kaza olup olmayacagini Vettel’e birakti. Biraz gozu karalik diyelim.

    Pilotlarin mucadele esnasinda sikayet etmeleri normal. Bizler bile trafikte biri sacmaladiginda soyleniyoruz.

    1. Fernando o iki durumda da Senna gibi davrandi, yani aracini oyle bir konumladi ki, kaza olup olmayacagini Vettel’e birakti.

      bu en iyi yorum olabilir. teberikler

      1. murat aksoy avatarı

        Kesinlikle katılıyorum

  14. Vettel de haklı, Alonso da.. Ya da ikisi de haksız. Şu noktada çok da önemli değil.
    Önemli olan bize bugün izlettikleri destansı mücadele. Özlediğimiz tekerlek tekerleğe kapışmayı bugun gördük. Onların mücadelesine renk katan şey ikisinde de mevcut olan şampiyon kumaşı. Başka bir kumaş farkını göremiyorum ben.
    Daim olmaya devam eden ise Alonso fanlarının saçmalıkları.

  15. Biz buna aşırı değil zorlamak diyoruz.

  16. Onur Gentas avatarı

    Bu tür mücadeleler yaşanabiliyor ve normal karşılanması gerekir. Açıkçası Alonso’nun yerini kaybetmemek için bukadar direnmesi değil de Magnussen gibi pilotların hiç direnmeden yerlerini arkadaki pilota bırakması eleştirilmeli diye düşünüyorum. Bu tür savunmaları her iyi pilot yapmıştır.

  17. vettel hem ricciardo hem alonsonun önünde 2. başladı . ve yarışı 16. başlayıp 5. bitirmeye çalışan alonsonun arkasında bitirmeme mücadelesi verirken şikayetler ediyor. kumaş farkı ..

  18. Kurallar dahilindeyse ve kaza olmadıysa, fazla söze hacet ?

  19. Son cümle aradaki kumaş farkını gösteriyor maalesef

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir