Massa, Kendini Daha Güçlü Hissediyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, 2008’deki şampiyonluk mücadelesinin ardından artık bir pilot olarak kendisini daha güçlü hissettiğini söylüyor.

Ferrari’nin 2009 aracını tanıtmasının ardından, Massa elde ettiği deneyimlerin bu yıl tekrar şampiyonlu mücadelesinde olacak olma konusunda kendisini güçlendirdiğine inanıyor.

“Her yıl daha da güçlendiğimi hissediyorum. Altı yılda elde ettiğim bu kadar deneyimden sonra güçlendiğimi düşünüyorum. Artık daha tecrübeliyim, özellikle de geçen sene şampiyonanın ne kadar zorlu olduğunu gördükten sonra. Bu da benim gelecek sezona daha hazır ve deneyimli başlayacak olmamı sağlıyor.”

Massa, ayrıca önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olacak yeni kurallarla brlikte en rekabetçi takımın kim olacağını önceden tahmin etmenin çok zor olduğuna da değiniyor. Ancak Brezilyalı pilot Ferrari ve McLaren’in yine esas rakipler olacağını düşünüyor.

“Hangi aracı yenmenin zor olacağını söylemek çok zor. McLaren’in oldukça rekabetçi olmasını bekliyoruz ve belki çok sıkı çalışan ve her yıl daha da gelişen BMW.”

“Ayrıca  Renault ve harika performans gösterebilecek bazı birkaç takım daha. Bu yüzden tahmin etmek zor ama kesin olan bir şey var ki o da bizim çok sıkı çalıştığımız ve umarım kazanan biz oluruz.”

Ferrari pilotu günün ilerleyen saatlerinde takımın 2009 aracı F60 ile pistte olacak ve bundan gurur duyduğunu söylüyor.

“Tabii ki, Ferrari’yi kullanmak ve yeni aracı ilk kez piste çıkaracak olmak bizim için daima çok önemli ve heyecanlı. Çok mutlu ve gururluyum çünkü bir pilot için aracı piste ilk kez çıkaracak olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

Massa aynı zamanda yeni aracın ne kadar küçük ve kompakt olduğuna şaşırdığını da itiraf etti.

“Biraz şaşırdım çünkü 10 yıl öncesindeki gibi büyük bir araç bekliyordum. Ama araç çok çok küçük ve yoğun, özellikle arka kanat. Çok hoş görünüyor, güzel görünüyor ve umarım göründüğü kadar da hızlı olacak.”


Yorumlar

  1. Ertan Akkaş avatarı

    Massa arka kanatı beğenmiş :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir