Massa, F60 ile İlk Turlarını Attı

yazar:

kategori:

Ferrari’nin 2009’da kullacağı yeni aracı F60, bu sabahki tanıtımın ardından Mugello pistinde ilk turlarını tamamladı.

Brazilyalı Felipe Massa, yeni araçla ilk sürüşü yapmak ve kurulum turunu atmak için piste 10:35’te çıktı.

Massa, bir başka tam tur için piste 10:55’te tekrar çıktı. Brezilyalı pilot, Ferrari’yi ilk sürüşüne çıkarmaktan mutlu olduğunu ve heyecan duyduğunu söyledi.

"Aracı ilk defa test ediyor olmaktan dolayı heyecanlıyım ama mutluyum"

Sezonun açılış yarışı öncesinde Ferrari’nin planlanmış 5 testi bulunuyor. İtalyan takım, Portimao, Bahrain, Jerez ve Barcelona çalışacak.


Yorumlar

  1. mustafa örs avatarı

    tüm bu aero değişiklikler daha fazla geçiş için yapıldı. arka kanatların geniş ve alçak olması arkadaki araç için çok fazla türbülansı yarattığından hatırlarsanız aradaki mesafe 1 saniyeye düştükten sonra araçlar geçiş için çok zorlanıyorlardı. işte bu dar – yüksek arka kanatlar ve alçak burun geçiş için ideal zemini hazırlıyor.

  2. bence estetiği bozan sadece arka kanatlar şöyle biraz daha geniş ve alçak olsa harika olacak kanımca.aynen 2000 2001 yıllarındai gibi.yanlış hatırlamıyorum değilmi.

  3. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Olsun; O bir Ferrari 🙂
    Bence aynalar harika kullanılmış, bunu diğer takımlarda kullanacaktır

  4. murat korkut avatarı

    Geçişleri artırmak için yapıldığı söylenen bu kanatları görmektense,hiç geçiş görmemeyi tercih ederim,bu ne böyle araç pistte daha berbat duruyor.

  5. tijs_wervest avatarı

    2009 araçlarının tümü bana göre önden çirkin durucaktır.zaten resimlerden de belli oluyor önden kötü durdugu fazla bişey bekleyemeyiz 🙁

  6. pistte daha kötü duruyor Maranellodaki çekimlere göre..

  7. sinan karan avatarı

    iğrenç…

  8. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bu aracı m.schumacher'de test eder. tecrübenin kralı var slick lastikleride bilir. montezemolo'nun ferrari'nin 3.pilotu diye açıklama yaptığını hatırlıyorum.

  9. Bende sözümü geri alıyorum araç çok çirkin f1 geldigi hale bak :S

  10. Araç güzel demiştim sözümü geri alıyorum,çok çirkin duruyor…

  11. bmw ile pek bir fark göremiyorum.

  12. dışarıda da gayet çirkin duruyormuş araç. Formula dan nefret etmeye başladım.

  13. gurcan hezer avatarı

    2009 un aero kurallarında barge bordların da yasaklandığı açıklanmıştı ,F60 nın ,basına tanıtılan versiyonunda bir değişiklik yapılmazsa barge bordlar bulunuyor,araca yapısal olarak bakarsak yine sıfır omurga konsepti kullanılmış ,yalnız ön tarafa 2001 jordan yada geçen senenin 2. yarısından itibaren hondanın kullandığı gibi yüksek burun tasarımını benimsemişler ,ferrari aracın arkasının daha rahat kontrol edileceğine inandığı yada tasarımının bu özelliğine güvendiği için önden kaymayı göz ardı ederek daha fazla temiz havayı aracın speedotlarına yönlendirmeyi tercih etmiş.Yüzeyi bosuk pistlerde dezavantaj yaratabilecek bir durum…
    Ayrıca speedotlar da fazla geniş ve büyük olarak tasarlanmış ,motor sınırlandırmaları ve yeni kurallar çerçevesinde daha minimize bir tasarım çıkabilirdi.
    Geçen sene Mclarenin çin de kullandığı araçta daha komple bi yapı mevcuttu.
    Ferrari hızlı olacaktır kers olsun olmasın farketmeyecektir,ilk yarışlarda kers olmadan ,hem dayanıklılık hem de ağırlık olarak avantajları olacaktır…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir