Ferrari: "Yeniden Şampiyon Olmak Zor Olacak"

yazar:

kategori:

Ferrari, Formula 1’deki radikal değişikliklerin ardından, sezonu yeniden şampiyon olarak tamamlamalarının kendileri için zor olacağına inanıyor. Son on yılda sekiz kez markalar şampiyonluğuna ulaşan İtalyan takım, 2008 yılında pilotlar şampiyonluğunu McLaren pilotu Lewis Hamilton’a yaptırmıştı.

Kış testleri boyunca iyi bir performans gösteren takımın patronu Stefano Domenicali yeni aerodinamik değişiklikler ve radikal maliyet düşürme planlarının, işleri biraz karıştırdığına inanıyor. Mugello’da yeni araçlarının tanıtımında konuşan Domenicali, “Amacımız ilk takımlar içinde olmak. Bunu geçtiğimiz yıllarda hep gösterdik. Ama bu yıl işimiz biraz daha karışık ve zorlu olacak. Bu da, bu sezona tevazu ile yaklaşmamız gerektiğini ve şöhretimize güvenip rahatlamamamız gerektiğini gösteriyor….” diyor.

Domenicali, sezon içi testlerin yasaklanmasını da içinde bulunduran yeniliklerin farkılı bir sezon geçirmelerine neden olacağını söylüyor ancak her zamanki gibi her şeye hazır olduklarını da dile getiriyor.

"2009 yılı farklı bir sezon olacak, politik ve sportif olaylarla birlikte. Bizim amacımız birinciler arasına girebilmek. Fazlasıyla motive durumda olan iki pilotumuz var. Kimi (Raikkonen) ve Felipe (Massa) yeni aracı tanıtmak için bizimle birlikteler çünkü bu tamamıyla yeni bir proje. İlk testleri gerçekleştirdik ve araçtaki tüm yeni yönleri olumlu bir yaklaşımla analiz ettik.”

Domenicali’nin pilotlar konusundaki düşünceleri önemli çünkü o pilotların başarı için artık geçmiştekinden daha fazla rol oynayacğını düşünüyor.

"Pilotların daha fazla katkısı olacağını düşünüyorum. Bu yüzden sistemlerimiz %100 etkiliyse pilotlarımıza önceden olduğundan daha fazlasını verebiliriz. KERS’i ne zaman kullanacaklarına onlar karar verecekler. Yeni lastiklerle yarışacaklar ve maksimum devirde bir motor olacak. Bu yüzden bununla nasıl başa çıkmamız gerektiğine karar vermeliyiz.”   

“Aynı zamanda yeni kanatlar hakkında da konuşuyoruz ve sanırım pilotlar yeni boyutlardaki bu kanatlara alışmak zorunda kalacaklar. Bu yüzden daha dikkatli olmaları gerekecek. Pilotların önünde artık daha hayati bir rol oynayacakları uzun bir sezon var."


Yorumlar

  1. bu değişikliklerle pilotlar çok önemli rol oynayacagına inanıyorumm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir