Ferrari, Hâlâ KERS Konusunda Kararsız

yazar:

kategori:

Ferrari, yeni aracın ilk turlarında F60’ın üzerinde yerini almış olmasına rağmen KERS’in, sezonun başlarında kullanılıp kullanılmayacağı konusunda henüz karar vermiş değil.

Maranello kökenli takım daha önceden, KERS programlarının gerisinde olduğunu kabul etmiş ve geçen senenin sonunda, bu sistemi sezon başına zamanında yetiştirememelerini düşünerek bir B planı hazırladıklarını belirtmişti.

Mugello’da F60’ın tanıtımında konuşan takım patronu Stefano Domenicali, KERS konusunda sadece takıma faydasından emin olunmasının ardından kullanımına geçileceğini belirtti.

Domenicali: "KERS tarafından gelecek performansın beklentiler ölçüsünde garanti olduğunu gördüğümüz zaman, bunu kullanmak bizim görevimizdir. Eğer şampiyonluğu kazanmak istiyorsak bu bizim amacımızdır"

"Bugünkü sunum, bizim için çok önemli. Çünkü (KERS için) bir yarış pistinde ilk test. Sorunlar yaşayacağımızı hayal ediyorum, bir yarış pistine bağlı tipik sorunlar ve bunları farklı bir şekilde çözmemiz gerekecek"

"Testler azaltıldı, 15.000 km’ye düştük ve sezon içinde de test yok. Bu yüzden mümkün olduğunca verimli olmalıyız. Test bencini eskisine göre daha fazla kullanmamız gerekecek. Sorunlar ve meseleler görmeyi bekliyorum"

"Yapılması gereken ilk konu, yüksek derecede dayanıklı bir araca sahip olmak. Geçen sezon dayanıklılık, bizim için çok ağır bir yük olmuştu. Bu yüzden ilk amaç, KERS’in potansiyelini anlamak ve sonrasında bütün dayanıklılık sorunlarını çözmek"

Testlerin kaldırılması nedeniyle KERS için ya sezon başından itibaren kullanılacak ya da hiç kullanılmayacak gibi bir durum olup olmadığı sorulduğunda Domenicali: "Evet veya hayırlı bir cevap veremem. Çünkü şüphesiz performansın neye benzediğini görmemiz gerek. Mümkün olduğunca kısa sürede hazır olmaya çalışacağız"


Yorumlar

  1. levent karadol avatarı
    levent karadol

    tüm tifuziler hiç merak etmeyelim ben hem ferrari hemde beşiktaş taraftarı olarak kaybetmenin hüznüne alıştım hepimiz alışırız umarım ben yanılırımda bu sene massa yada kimi şanpiyon olur bizde keyifle sezon sonu hem buradan birbirimizle paylaşırız ve alkışlayıp mclarenci arkadaşların geçen sene yaptıkları gibi bizde kaybedene göndermeler yaparız ama ben bu sene bmw yide büyük favori olarak görüyorum açıklanana göre kerste en iyi onlar eğer dayanıklı bi araç yapa bildilerse bu sene yeni bir markayı şanpiyon olarak alkışlaya biliriz

  2. Ertan Akkaş avatarı

    Ya araca baktıkça daha hoş oluyor… 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir