FIA, 2009 Giriş Listesini Açıkladı

yazar:

kategori:

FIA, 2009 Formula 1 Şampiyonası için katılım listesini açıkladı.

Lewis Hamilton’un 1 numara olarak doğrulandığı listede bire sürpriz bulunmuyor.

Listede aynı zamanda bir alıcı bekleyen Honda Racing’in yarışacağı belirtildi.

 

 

 

 

 

2009 Katılım Listesi

1 Lewis HAMILTON (GB)       VODAFONE McLAREN MERCEDES McLAREN MERCEDES
2 Heikki KOVALAINEN (FIN) VODAFONE McLAREN MERCEDES McLAREN MERCEDES

3 Kimi RAIKKONEN (FIN) SCUDERIA FERRARI MARLBORO FERRARI
4 Felipe MASSA (BR) SCUDERIA FERRARI MARLBORO FERRARI

5 Robert KUBICA (PL) BMW SAUBER F1 TEAM BMW SAUBER
6 Nick HEIDFELD (D) BMW SAUBER F1 TEAM BMW SAUBER

7 Fernando ALONSO (E) ING RENAULT F1 TEAM RENAULT
8 Nelson PIQUET (BR) ING RENAULT F1 TEAM RENAULT

9 Jarno TRULLI (I) PANASONIC TOYOTA RACING TOYOTA
10 Timo GLOCK (D) PANASONIC TOYOTA RACING TOYOTA

11 Sebastien BUEMI (CH) SCUDERIA TORO ROSSO STR FERRARI
12 TBA SCUDERIA TORO ROSSO STR FERRARI

14 Mark WEBBER (AUS) RED BULL RACING RBR RENAULT
15 Sebastian VETTEL (D) RED BULL RACING RBR RENAULT

16 Nico ROSBERG (D) AT&T WILLIAMS WILLIAMS TOYOTA
17 Kazuki NAKAJIMA (J) AT&T WILLIAMS WILLIAMS TOYOTA

18 TBA HONDA RACING F1 TEAM HONDA *
19 TBA HONDA RACING F1 TEAM HONDA *

20 Adrian SUTIL (D) FORCE INDIA F1 TEAM FORCE INDIA MERCEDES
21 Giancarlo FISICHELLA (I) FORCE INDIA F1 TEAM FORCE INDIA MERCEDES

 


Yorumlar

  1. hangi pilotun dünya şampiyonluğu varsa o ilk numarayı alır 😛

  2. Tabi son zamanlarda 1 kural değişikliği olmadıysa. FİA bu.

  3. Ferrari markalarda 1. oldu fakat şampiyon pilot çıkartamadığı için 3 ve 4 numarayı alıyor, takım içinde Massa daha çok puan aldığı için de 3 numarayı kağıt üzerinde zaten Massa alıyor fakat Ferrari isterse bu numarayı Kimi'ye verme hakkına sahip. Numara düzeni takımlar şampiyonasına göre gider ancak bunu da etkileyen nedenler var mesela Hamilton şampiyon olunca markalarda 2.olan McLaren'e 1 numara gitmiş oluyor ya da şampiyon pilot takım değiştirirse gene aynı durum geçerli 1 numarayı yanında taşır, takımların kapatılması, satılması ya da ceza nedeniyle de bu durum değişebilir.

  4. bir tek ferrarinin böyle bir uygulama yapmış olmasının nedeni diğer takımlardan farklı bir eşitlik anlayışına sahip olmasıdır belkide, aman neyse, ben bir mclarenciyim, 1 numara lewis'in aracında ve beni ilgilendiren tek konu bu, ancak pilot numaralarına ilişkin söylediklerim bir araştırmanın sonucudur, kafadan sallamıyorum yani, sonuç olarak, boşuna izlemiyorum ben formula1'i.

  5. Enes 2007'de Raikkonen takıma sonradan takıldığı için 6 numara ile yarıştı çünkü Massa zaten takımda yeralıyordu. Bir de bu kuralı sadece Ferrari mi uygulamıyor, griddeki bütün takımlar (Ferrari hariç) pilotlar klasmanındaki duruma göre pilotlarını numaralandırmışta Ferrari mi aman Raikkonen birinci pilot olsun deyip 3 numarayı ona vermiş bu kadar saçma birşey olamaz.

  6. Murat Irmak avatarı

    Eyvallah gözüm

  7. sportif düzenlemelerin 21. maddesine bakın o zaman, neye göre konuşuyosunuz anlamıyorum, 2006'da kimi raikkonen takıma yeni geldiğinden dolayı 6 numarayı almış olabilir, yani bu da ferrarinin kararıdır

  8. sertuğun dediği doğru, takım kafasına göre numara veremez. Bir önceki sezon hangi pilot şampiyonada fazla puan topladıysa o takımda öncelik sahibi o, ayrıca ferraride zaten böyle bir numara değişimi söz konusu olmaz, olcak olsa raikkonen geldiği sene massadan önce 5 numarayı alırdı.

  9. sertuğ bence sen yanlış anlamışsın kuralı, 'numaraları takımlara fia verir' diyor kuralda, yani direk olarak pilota diil, örnek olarak, ferrariye 3 ve 4 numaralarını veriyo ama hangi numaraya hangi pilotun oturacağına doğal olarak takım karar verir, bu konuda tek istisna önceki sezonun şampiyon pilotur ve bu isim 1 numarayı taşımak zorundadır yani massa şampiyon olsaydı 1. numaralı arac kimiye verilemezdi.

  10. Arkadaşlar hala anlamakta ısrar ediyorsunuz. Pilot numaralarının belirlenmesi takımların elinde değil tamamen FIA'nın elinde olan birşey. Ferrari istediği gibi birinci-ikinci pilot ayrımın yapıp numara veremez. Yapılan yanlışlıktan en kısa zamanda dönülecektir. Kimi takımda birinci pilot olabilir ama aracı 4 numarayı taşımak zorunda. KAzandığı şampiyonluklarla kesinlikle alakası yok. Bir önceki sezonun pilotlar şampiyonası klasmanına bakılıyor. Bu işin yasal yönü bu pilotlar klasmanında şampiyon olan 1-2 numarayı evine götürür. Sezonu ikinci bitiren de 3 numara ile yarışır. Bu kadar yazılan yorumdan hala birşey anlamayıpta Ferrari Kİmi'yi birinci pilot yaptı diyorsanız bu sporu boşuna seyrediorsunuz demektir.

  11. zorunluluk diye bişiy yok, kimin hangi numarayı alacağını takım karar veriyor, ne haber yanlış ne de fia yanlış biliyor, bu olaydan çıkabilecek tek sonuç şuki ferrari'nin massayı birinci pilot olarak kabul etmesi için kimiyi yenmesi yeterli olmuyor, bikaç kez şampiyon olması fln lazım demekki, bir mclarenci olarak bu konudaki görüşüm massa'ya haksızlık yapıldığıdır, kimi'den tamamen farklı olarak massa her zaman istikrarlı ve istekliydi ancak sürekli olarak üvey evlat muamelesiyle karşılaşıyor, bunlar monti'nin kimi hayranlığından kaynaklıyor

  12. Finlandiyada Turun Sonomat adlı gazetenin yazdığına göre Ferrari Massayı 3 numara olarak vermiş FIA ya ama FIA böyle yayımlamış yakın zamanda düzeltilmesi bekleniyormuş..

  13. Bir yanlışlık olmalı Massa-3 Kimi-4 olmalı.Böyle çok saçma.

  14. Murat arkadaşım aşağıda yazılanları okumamışsın herhalde senin gibilere daha bişi söylemicem Kimi isterse 1000 kere şampiyon olsun eğer Massanın gerisinde bitirmişse daha düşük numarayı taşımak ZORUNDADIR! anlıyor musun arkadaşım..

  15. Murat Irmak avatarı

    Hak değirmende mi olurmuş ne, öyle bi laf duymuştum ama bence 3 numara Hakkı'nın değil Kimi'nin HAKKI!

  16. bir şey daha dikkatimi çekti "MARLBORO" ismi resmen yazılmış benim bildiğim yasaklandı sigara reklamı isimler üzerinde FIA kendi söyledikleri ile çelişiyor..

  17. Arkadaşım Kimi'nin şampiyonluğuyla ne alaksı var bunu. Klasman geçmişte şampiyon olan pilotlara göre oluşturulmuyor ki. Son sezon pilotlar klasmanında ilk iki pilota bakılıyor. Lewis şampiyon olduğu için 1 numarayı aldı. Bir arkadaş Heikki'nin ne işi var demiş. Lewis şampiyon olunca otomatik olarak 1-2 numaralar McLaren'e geçti. Massa sezonu ikinci sırada tamamladığı işin 3-4 numaralı araçlar da Ferrari'nin oldu. Geçtiğimiz sezon Massa pilotlar klasmanın Kimi'nin önünde yer aldığı ve genel klasmanda ikinci sırada tamamladığı için 3. numaralı araç Massa'nın olacak ayrıca onboard kamera rengi de kırmızı olacak. Kural kitapçığını açıp okuyun lütfen.

  18. hilal arkadaşım Kimi isterse 100 kere şampiyon olsun alakası yok Massanın hakkı yeniyor 3 numara Massanın hakkıdır Kiminin değil!

  19. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    eğer sorun massanın bu sezonu kiminin önünde kapatmasıysa o zaman kovalainen çıksın aradan ne alakası var!

  20. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    Kimi şampiyon olduğu için 3 olması normaldir sorun ne?

  21. Ya FIA yaptığının farkında mı acaba Massa'nın numarası nasıl olur da 4 olur ya bunun mantıklı bir açıklaması var mı acaba merak ediyorum. Pilotlar klamanına göre dağıtılıyor takımdaki pilotların numaraları. Takımlarda kendi içlerinde sen şunu al sen şunu al diyemez bu yüzden Ferrari'nin Massa'nın hakkını yediği gibi birşey söz konusu olamaz. Ama Massa sezonu ikinci sırada tamamladığı için 2009 sezonunda 3. numara ile yarışması gerekiyor. Bakalım sezon başında bu şekilde mi kalacak numara. 13 numaraya gelince batıl inançları gereği uğursuz kabul ettikleri için kullanlmıyor.

  22. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    kimi şampiyon sonuçta ondandır.Çok önemli bişey değil 3-4 sonuçta. Bu arada 7 Fernandoya hayırlı olur inş. 🙂

  23. Massa nın numarası 3…Bu liste hatalı, FIA listeside hatalı. Massa testlerde zaten 3 kapı numarasını kullandı.

  24. Bu sezon en çok gözönünde olacak araç numaraları sırasıyla 1, 7, 3 ve 5 olacak gibi. Tesadüf mü ne: Hep tek!

  25. padoğun en sonundan en başına geçen tek takım biziz herhalde:)

  26. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    aramızda ajitasyoncular var..lütfen gaza gelmeyelim…please calm down

  27. McLAREN TEAM avatarı

    şampiyon pilot olduğu için kimi daha üstde bu çok bi sorun değil tamamen takımın elinde!
    geçen yıl mclaren'e herhafta kafasına göre garaj verenler bu yıl 1.nolu garaj kapak olsun!

  28. hakan alık avatarı

    a dostlar 13 nerde?

  29. Massa nın ikinci pilotluğunu ilan etmiş Ferrari

  30. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tabiki arkadaşlar 3 numara kimin hakkıysa ona verilsin ama sevigili f1 sever arkadaşım massathebest in yorumu şaşırttı arkadaşlar.. neyse yahu gereksiz bi tartışma zaten…

  31. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    düzeltme: "3 numara massa'nın hakkıdır." olacaktı.

  32. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    tepedeki kameranın kırmızı ve sarı olması konusunda şöyle bir detay var. tabi bu şahsi fikrim benim: kimi'nin kaskı kırmızı ağırlıklı ve o kırmızı kamera daha uyumlu duruyor onunla. ne tesadüftür ki massa'nın da kaskı yeşil gibi sarı gibi aynen diğer renk kameranın rengi gibi. böyle bakınca göz zevki açısından kimi 3 numara olsun:) ama tabi 2 numara massa'nın hakkıdır.

  33. bencede saçma bi durum olmuş ama yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla FIA düzelticekmiş Massa 3 numara olucak yani..

  34. onur aybars avatarı

    Herkes "massathebest" e karşı tavır koymuş ancak onca yıldır izlediğim F1'de az puan alanın çok alandan üstte olduğunu hiçbir zaman hatırlayamıyorum.

  35. senna guven avatarı

    "Lewis Hamilton 1 numara"

  36. massathebest bu ne itici bi yorum yorumunu bi oku ne demek istedigimi anliyacaksin.yaran nedir nedir bu hazimsizlik al butun 1 numaralar senin olsun 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 yetermi?

  37. Ertan Akkaş avatarı

    13 sayısını gene atlamışlar….

  38. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Ferrari gene yapacağını yapmış ya, bu çocuğun bir defa da olsa hakkı yenmese çok şaşıracağım.Ferrarinin bu yaptığı sezonun başında yine kimiye daha fazla destek verileceğini gösteriyor.

  39. tolga soydan avatarı

    numaralar takılmanın alemine ne.

  40. kimi sonuçta şampiyon olmuş birisi değilmi.garip birşey yok

  41. Bu arada 5 numara Kubica`da, ne dersiniz tarih tekerrur eder de yine bir 5 numara sampiyon olurmu? 🙂

  42. yani bazen öyle garip oluyorsunuzki sanki busıralamayı trf1 yapıyormuş gibi sadece bu kısım yanlış diyorsunuz… fianın verdiği listeye de karşı çıkıyorsunuz ya ne diyeyim? dedikleri gibi ha kırmızı ha sarı, böyle olması takımın elindeyse demekki ferrarinin önceliği kimiden yana

  43. burak bocek avatarı

    Bencede mantıksız olur o zaman.Şampiyona sıralamasıysa eğer yanlışlık vardır o zaman lewis yerine heikide 1 yazsın sence olur mu gökhancım:)arkadaşta ondan öyle yazmış

  44. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    yahu tepesinde kırmızı olsun sarı olsun ne fark eder ikiside ferrari pilotu değilmmi massathebest kardeşim… neden böle yarana basılmış gibi konuştun ki…

  45. numaralandırma neye göre yapılıyo bilmiyorum ama herhalde daha yüksek puan alan üste olur bence budurumda bir hata var Bu arada felipe geçen sezon az kalsın 1 numarayı kapıyodu o zaman da acaba yok sen ilk olamazsın 2 numarayla yetin mi diyeceklerdi:=

  46. ilker biçer avatarı

    Massa bugün 3 numaralı araç ile tur atmıştı bir yanlışlık var 4 olamaz.

  47. felipe massa'yı bir zahmet kimi'nin üstüne alınız. haberde sadece bu kısmın yanlış çıkması da ilginç geldi bana ama, neyse. numaranın ne derece önemli olduğunu bu konuyu geçen yıl ağzına sakız yapmış bazı arkadaşlar çok iyi bilirler. felipe bu yıl 1. pilot olarak başlayacak ve tepesinde kırmızı renk olacak.

  48. numaranın ne önemi vaR?

  49. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    aynı soru benimde aklıma geldi…

  50. acaba neden massa 4 numara oldu merak ettim ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir