Lauda Yarışın Kırmızı Bayrakla Durdurulmasını Eleştirdi

yazar:

kategori:

Niki Lauda, Britanya’da ilk tur kazasından sonra yarış yönetiminin bariyerlerin tamiri için yarışı durdurmasını eleştirdi.

Kimi Raikkonen’in kazasından sonra önce güvenlik aracı piste girdi ancak çok geçmeden kırmızı bayraklar sallanarak yarış durduruldu.

Yarış, Raikkonen’in bariyerlere verdiği hasarın tamiri için durdurulurken bu süreç yaklaşık 1 saat sürdü.

Lauda “Tek bir bariyer için yarışı bir saat durdurmak saçma. Formula 1 aşırı kuralcı.”

“Aynı bariyere bir daha vurmayacaklardı. Her detaya dikkat ediyorlar ancak o an bir çok kişi televizyonda kanal değiştirmiştir.” dedi.


Yorumlar

“Lauda Yarışın Kırmızı Bayrakla Durdurulmasını Eleştirdi” için 8 yanıt

  1. Lauda’yı hemen her demecinde eleştirirdim ama ilk kez, 1 saatlik süre konusunda haklı. Aynı yere bir daha vurup vurmamaya bir şey diyemeyiz ama güvenlik diye yarişmaya 1 saat ara veriresen, binlerce kişi başka bir plana geçer mlyonlarcası da kanal değiştirir. Paralı yayınların arttığı F1 de kanal değiştiren bir yarışı asla istemez yayıncı kuruluş.
    Bir de şu var, ilk turda kerkesin bu kadar yakın ve karmaşa içinde olacagini bilmesi gereken Kimi o hızla geri dönmemeliydi. Normal seyirde giden turlar olsa, aynı şekilde geri dönebilir ama, ilk turun ilk virajlarında yaptığı tam bir saçamalık ve tehlikeli durumdur.Bu kadar tecrübeli ve şampiyon bir pilot bunu yapmamalıydı Rai’yi severim ama, Massa’nın yerinde pistteki pilot olsam yumrugu cakasım gelirdi,

  2. adamin oncelikli derdi milletin kanal degistirmesi olmus vay be sen git once getirdiginiz kurallari elestir.o cukurmu tumsek mi ne ise ne isi var orda kacis alnindan piste donulecek yerde git o cukuru kontrol et…

  3. adamin oncelikli derdi milletin kanal degistirmesi olmus vay be sen git once getirdiginiz kurallari elestir.o cukurmu tumsek mi ne ise ne isi var orda kacis alnindan piste donulecek yerde git o cukuru kontrol et…

    1. kardeşim hala savunuyorsun ya. demezlermi o süratle oradan nasıl çıkmayı düşünüyorsun diye. ki orası piste dönülecek yerde değil.kimi kendi hatasının cezasını çekti.biraz olgun olun.bir kişinin her yaptığıda savunulmaz ki.

      1. birader piste donuleck yer veya degil o tumsek mi cukurmu ne halt ise ne isi var orda.birincisi burda pilotlarin hayati soz konusu kimi veya herhangi bir diger pilot.her seferinde guvenlik diye sizlayan fia neden bu tur noktalari incelemez.ikincisi takimlar milyon dolarlar harcayip hafta sonuna hazirlaniyorlar ve boyle bir olayda hepsi cope dahasi bizler seyirciler cabasi. o bariyerlerde neden lastik yok ??

  4. Nerden biliyosun aynı yere vurmayacaklarını büyük bi boşluk vardı tamda kokpit hizasında tamam bişey olmadı ama olsaydı yarış yönetimini eleştire eleştire bi hal olurdun heleki senin pilotlarından birisinin başına gelseydi.

  5. Tamam özünde aynı fikirdeyim. Lakin şunu da söylemek istiyorum: Ulan güvenlik güvenlik diye Formula 1’in içine s.çtınız, üstüne bir de sıvadınız; şimdi de güvenlik nedeniyle bariyerler tamir edilirken 1 saat yarış durduruldu diye laga luga mı ediyorsunuz? O bariyerlere bir kez daha vurulabilirdi yarış içinde. Vurulmamış olması vurulmayacağı anlamına gelmez.

  6. evet kesinlikle doğru.bütün planlarım alt üst oldu yarışı bile izleyemedim.hatta kimici arkadaşlarım kızmasın ama kimiye bile epey giydirdim yani orada kazamı olur diye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir