Massa, Mercedes’in Yavaş Formasyon Turuna Çözüm Bulunmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Mercedes’in formasyon turunu çok yavaş bir şekilde tamamlamayı sürdürmesi halinde ceza verilmesi gerektiğine inanıyor.

Britanya’da Massa debriyajını kaybettiği için çok yavaş bir start aldı. Massa, formasyon turunda iki defa pistte durmak zorunda kaldığı için debriyajının zarar gördüğünü söyledi.

Massa “Bu araçlar formasyon turunda çok yavaş gidiyorlar. Pistte durduk ve debriyaj aşırı ısındı bu yüzden çalışmadı. Elimi debriyajdan çektiğimde araç gitmedi bu yüzden startta geriledim.”

“Bu kötü bir şey çünkü normalde startta sorun yaşamıyorum. İyi bir start ve yarış olabilirdi çünkü araç uçuyordu.”

“FIA formasyon turunda yavaş gidemeyeceğimizi söylüyor ancak bu konuda bir şey yapmadılar ya da ceza vermediler. Bir araca bu konuyla ilgili ceza verseler her şey değişir. İki defa pist üstünde durdum. İstediğiniz kadar yavaş gidemezsiniz. Bunu tabi ki bilerek yapıyorlar. Bu sene çoğu yarışta bunu yaptılar. Bunun bir sebebi olmalı.”

“Bu sene bir çok yarışta şikayet ettik. Son yarışta dikkat ettiyseniz normal yarışlara göre çok daha hızlıydı çünkü ben öndeydim. Diğer yarışlardan çok daha hızlı olduğuna eminim.”

“Mercedes bir sebepten dolayı yavaş gidiyor ancak bu bazen diğer takımlar için kötü oluyor. Yavaş formasyon turu nedeniyle gridde aracımdan dumanlar çıkıyordu.” dedi.


Yorumlar

“Massa, Mercedes’in Yavaş Formasyon Turuna Çözüm Bulunmasını İstiyor” için 3 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Geçen yıl İspanya’da 2014 Lastikleriyle 1000 km test yaptılar zaten adamlar ne çabuk unuttuk .. Lastiğin DNA’sını biliyorlar ki ona göre davranıyor olabilirler..

  2. Muhtemelen gridde çok fazla beklemek istemiyorlar. bu yüzden mümkün olduğu kadar yavaş gelip herkesi birbirine yakın tutarak bekleme süresini azaltıyorlar

    1. Mercedes diğer takımlara göre lastiklerini çok çabuk ısıtan bir araca sahip. Böylece yavaş giderek lastiklerin aşırı ısınmasının önüne geçip ilk pite kadar daha uzun tur atabiliyorlar. Ama en büyük nedeni yavaş giderek diğer takımların lastiklerini ısıtmasını engelliyorlar. Böylece kalkışta ve ilk turlarda avantaj sağlıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir