Horner: “Telsiz Şikayetlerinin Sebebi F1’deki Aşırı Kurallar”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Britanya GP’de Sebastian Vettel ve Fernando Alonso’nun telsizden birbirlerini şikayet etmelerinin, Formula 1’deki aşırı kurallardan kaynaklandığını söyledi.

Yarışın sonlarına doğru 5.lik mücadelesi veren Vettel ve Alonso, sürekli olarak telsizden birbirlerini şikayet ettiler.

Horner “İki sürücü birbirleriyle çok kararlı mücadele ettiler. Harika bir yarıştı.”

“Sorun pist sınırlarıyla ilgili koyulan kurallardan kaynaklanıyor. Her ikisi de profesyonel sürücüler bu yüzden birbirlerinin hatalarına dikkat çektiler.” dedi.

Horner ayrıca iki sürücünün de yaşananlardan dolayı ceza almasının doğru olmayacağını söyledi.

Horner “Her ikisi de sınırdaydı. Onları cezalandırmak yanlış olurdu. Fernando sürekli olarak 9 ve 18. virajlarda fayda sağlıyordu. Sebastian hızlı bir şekilde buna dikkat çekti. Sebastian da onu geçmek için her şeyi yaptı.”

“Charlie’ye durumu bildirdik ve Ferrari’nin de Sebastian’ı bildirdiğinden eminiz. Bu yüzden FIA’ya ve hakemlere sürücülerin yarışmasına müsade ettikleri için şapka çıkarıyorum.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Telsiz Şikayetlerinin Sebebi F1’deki Aşırı Kurallar”” için 2 yanıt

  1. Biraz rekabet gördük…Yok Alonso pist dışına çıkmış yok Vettel daha fazla çıkmış…Sanki adamlar pist dışına çıkınca kestirmeden gitti veya turu kısalttı. F1 artık hanım evlatları pilotların sporu oldu…Açın Moto gp izleyin rekabet görün..Tamam kimse zarar görmesin de senede 20 milyon Euro kazanacaksın ama pamuklar içinde yarışacaksın…

  2. Açın 47. turu izleyin vettelin yapmadığı kalmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir