Lauda, Raikkonen’i de Eleştirdi

yazar:

kategori:

Britanya GP’den sonra bir çok eleştiride bulunan Niki Lauda, ilk turda büyük kaza geçiren Kimi Raikkonen’i de eleştirmekten geri kalmadı.

Bariyer tamiri ve Sebastian Vettel’in telsizden şikayetlerini eleştiren Lauda, piste tehlikeli bir şekilde geri dönen Raikkonen’i de eleştirdi.

Lauda “Bir eleştirim, Kimi’nin yaptığı hata. Pist dışına taştı. Bu yüzden niçin piste o şekilde cesur gelmeye çalışıp kaza yaptı?”

“Umarım ona bir şey olmamıştır ancak gereksiz bir davranıştı.” dedi.


Yorumlar

“Lauda, Raikkonen’i de Eleştirdi” için 25 yanıt

  1. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Adama bişey olmadı diye sevineceğinize kalkıp şöyle yapsaydı böyle yapsaydı diyorsunuz. Olan olmuş biten bitmiş, ölü yok yaralı yok, sevinmemiz gereken tek şey bu. Gerisi fasa fiso. hatalıdır değildir. Hatalıysada insan neticede. O kadar adrenalin pompalanmışken adam tümsek yada çukur her neyse adam onu nerden görsün. Geçmiş olsun.

  2. rosberg power avatarı
    rosberg power

    abartacak bir şey yok hata yapmış. yer kaybetmemek içinde aceleci davranmış aslında bu beceriksizliği değil hırsını gösterir kiminin.

  3. arkadaşlar ben oversteer adlı arkadaşa biraz fazla yüklendiğinizi düşünüyorum. ha bence rai kötü pilot falan değildir hatta gridde en yetenekli olduğunud düşündüğüm 3 pilottan biridir ama burda BARİZ rainin hatası var. videoları tekrar izleyin geri dönerken asfalt bölümden dğeil çimenlerin üstünden geçmiş. asfallta bir sorun yok çimenlere girince aracı zıplatmış. videoları bir daha izlemekte fayda var

    1. Strong_Union avatarı

      katılabilinir fakat yarış esnası birde start her taraf karman çorman belkide piste geri çıkarken geriye bakıyordur arkadan araç geliyormu birisine vurmayayım diye o arada kaçırmış olabilir ki zaten sauberin hemen önünde çıktı belkide onu geçmek için zorlamış olabilir start anında bunlar olabiliyor kerbte kalmamak için 2008 2009 spa ilk viraj gibi dışarı çıktı 2008deki muhteşem kontraları unutulmaz o yüzden hata yapacak bir pilot değil

      dediğim gibi arkadaşa fazla yüklenme konusunda katılabilirim ancak ön tarafın dengesizliği yüzünden dışarı çıktı ve buna bariz hata demek büyük yanlışlıktır adamın starttan sonra kaç kere kontra verdiğini gördük adam işte bundan şikayetçi ama bahane deyip geçiştiriyorlar. bide kınama cezasından bahsediyor 2012 japonyada alonso sağ taraftan kalkıp soldaki raiyi sıkıştırıp yarış dışı kaldı alonsoyada kınama verilseydi grosjeana yarış cezası verildi aradaki fark alonso kendini yaktı grosjean 4 pilotu burda ne diye rai kınama alacak duvara çarptı bilinçsizce sürüklenirken massanın önünü kesip kasti çarptırdığı için mi kabul etmek gerekirse arkadaş her rai haberinin altında kötülemek için saçmalama derecesinde yorumlarda bulunabiliyor

      düşüncelerimde kasti kimseyi karalama veya hiçbir pilotu eleştirme yoktur bunu söylemek isterim kimsenin gönlünü kırmakta istemem beni yanlış anlamayın ama bir kaç tane alonso fanı çok ağır eleştirilerde bulunabiliyor. doğru düzgün yorum yapmayı beceremiyoruz. bu bir eğlence sporu arkamıza yaslanıp keyfini çıkarmak varken arkamıza yaslanıp birbirimize sarıyoruz elbetteki yorumlar olacak ama hem rai fanları (kendimde dahil) hemde alonso fanları olarak objektif bakmamız ve anlayışlı olmamız lazım haksızmıyım ve ben bunun hata olduğunu düşünmüyorum

      1. evet sonuna kadar haklıyım ceza konusu biraz abartı olabilir. 😀 böyle düşünmenize sevindim

      2. evet sonuna kadar katılıyorum dicektim yanlış yazmışım 😀

        1. Strong_Union avatarı

          🙂 🙂

  4. piste dönerken pistin sağından dönmeye çalışıyordu.pistin ortasına yada soluna sürmüyordu.ayrıca yavaşladı ancak doğal olarak çok yavaşlamadı fakat o pisti organize edenler ve piste onay veren sivri zekalı fia kontrolörleri oradaki tümseği köstebek yuvasıdır bozmayalım şeklinde yorumlamışlar.videodada bu belli.ne yapmalıydı lauda onuda söyleseydi
    şimdi esas sorgulanması gereken bazı pistlerde asfalt şeklinde kaçış alanları varken bazılarında kum bazılarında çakıl ve bariyerlerin önlerinde bazılarında lastikler var bazılarında yok fia nın bunu belirlediği kriterler muhakkak vardır ancak burdada gördüğümüz gibi bunlar işe yaramıyor niye ; burda dışa taşan ve piste dönmek isteyen başka bir pilotda olsa orda o tümseğin olduğunu hesaplayamaz ve o kaza yine olurdu.demekki pist dışı engebeli olmamalı düz olmalı.diğeri bariyerlere büyük bir süratle çarpıyor o bariyerler darbe emici ama önlerinde lastiklerle koruyucu önlemde olsaydı kimi de hiç hasar olmazdı belkide.fia ey fia !.ve orda o lastik bariyerler olsa seyirciler 1 saat o onarımı beklemek zorunda kalmazdı.insanların değerli vaktini çalmaya kimsenin hakkı yok.insanların vaktini nasıl harcayacağı sadece kişi nin elindedir istediğini yapar ama başkası onun vaktini çalamaz saygısızlıkmı sorumsuzlukmu yada başka bir şey.
    son olarak en önemlisi kimi nin sağlıklı olması.yaptığıda bir yarışçının yapması gereken bir piste dönüştü ancak ordaki tümsek herşeyi bitirdi

  5. çimden yarışa geri dönmemesi gerekiyordu, eğer hata yapıp pist dışına çıkıyorsa çok az gaz keserek çimlere çıkmadan piste geri dönebilirdi, aracın kontrolünü kaybedip pist dışına çıkması bariz bir hata, eski tarz bir pist olsa çakıl havuzuna girer yarışı biterdi yada ne bileyim aracın tabanına ciddi hasar verirdi vs.vs. Adamlar kaçış alanını pilot hata yaptığında yada bir sorun olduğunda oraya girsin, sonrada piste sağlam bir şekilde geri dönsün diye yapmış, ama sen kaçış alanına girdin, genişşş bir yay çizdin hız kaybetmemek için, ardından tam gaz devam ettin, kaçış alanını bitirdin bir de çimlere çıktın, kusura bakma ama hatayı başka yerde aramaya gerek yok… Olan arkadan gelenlerin yarışına oldu, allahtan ciddi yaralanma yok.

    Hayır çimdeki tümsek, kaçış alanı(!), araç, her şey de bir suç var, her şeye bir eleştiri var ama Raikkonen’e laf söyletmiyorlar hala 😀 Lauda az bile söylemiş, bence yarış yönetimi tehlikeli bir şekilde piste geri dönüyor diye kınama cezası falan verse yadırganmaz… bir de ilk tur yani…

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Artık objektiviteni tamamen kaybettiğini görüyorum. Alonso sevgin gözünü kör etmiş. Gittikçe tarafsızlıktan uzaklaştın.

      Kınama cezası diyor.. Lütfen senden rica ediyorum, Kimi’nin hatası olabilir, fakat dön kendine bir bak, “ben böyle mi yorum yapardım?”. İnan bana bunu sana iyi niyetimle söylüyorum. Gittikçe geriye gidiyorsun. Royal Hunt’a dönüşmeye başladın sen de. Neredeyse her yorumunda ya Kimi’ye ya da bize giydirme çabasına giriyorsun. Neredeyse her yorumunun içinde Kimi var. Neredeyse her yorumunda bizimle dalga geçmek için bir iki cümle var. İmkanım olsa da sana eski yorumlarını açsam.

      Eskiden böyle miydin?

      Kimi kontra verdi. Pistten çıktı. Bunu yarışın ilerleyen bölümlerinde aynı virajda başka pilotlar da yaşadı. Onlar neden pist dışına çıkmadı dersen, lastikler start kadar soğuk değildi ve depolar daha boştu.

      Çimden değil de asfalttan yarışa dönebilmesi için, eğer dikkatli izlediysen, asfaltın piste bağlanış açısı bakımından, tamamen durması gerekiyordu. Herkesin geçmesini beklemesi, ve ondan sonra devam etmesi gerekiyordu. Çünkü o hızla asfalttan dönebilmesi için direksiyonun tamamen keskin bir hareketle sola kırması lazımdı. Böyle bir hareketin nasıl bir sonuç doğuracağını hayal edebilirsin. Piste çok dar bir açıyla hızla gelen bir otomobil. Ve diğer tüm pilotlar o çizgiden virajdan çıkıyorlar. Sonuç çok daha büyük bir kaza olabilirdi.

      Tamamen durup beklese bu sefer de en ağır şekilde eleştirmeyecek miydiniz? “Yine umursamaz Kimi. Baksanıza yarışmıyor bile. Devam edip hız kesmeden dönsene piste. Savaşsana biraz. Bu ne umursamaz adam. Bitmiş. Bıraksın artık. Yeteneksiz. Abartılıyor. Alonso’nun tırnağı olamaz.”

      Doğal olarak daha geniş bir açıyla piste dönerek aslında doğru bir muhakeme gösterdi. He bir de “pist yürüyüşleri ne güne duruyor” açıklaması var muhteşem yorumcularımızın. Ben griddeki hiçbir pilotun o tümseğin farkında olduğunu hiç zannetmiyorum. Kimi’nin burada tek hatası verdiği kontra olarak açıklanabilir ki, kontra vermenin bir hata olup olmadığından emin değilim.

      Raikkonen’i bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok artık. Gelmiş geçmiş en iyi pilotunuz Alonso hakkında yorum yapın. İçinizde bir Raikkonen fobisi oluşmuş. Size ne arkadaş Raikkonen’den. Ben Alonso hakkında bu kadar yorum yaptığımı hayal dahi edemiyorum. Bırakın artık. İnsanların sinirlerini bozmak dışında hiçbir işe yaramıyor bu yorumlarınız. GP yarışlarında böyle şeyler olur. 5 ayda adama Massa, Maldonado, Gutierrrez seviyesinde pilot muamelesi yapmaya başladınız. Gerçi Lotus’ta başardıklarını da takdir edemediniz ya neyse.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Ek olarak, Raikkonen’e laf söyletmememiz seni ilgilendirmez. Siz Alonso’ya Japonya 2012’de laf söylettiniz mi? (Aksine suçlu Kimi’ydi size göre)

        2008 Singapur? 2010 Monaco? 2010 Abu Dhabi? 2007 Fuji? Bu saydığım 5 örnekten 4’ü Alonso’ya muhtemel şampiyonluğu kaybettirmiştir.

        Geçen sene Monaco’da laf söylettiniz mi? 2012 ABD? Bu iki yarışta hiçbir şey yapamayan bir Alonso vardı. Ya İtalya 2012 sıralama turlarına ne demeli? Düzgün tur çıkaramayınca Ferrari araçta olmayan bir sorun icat edip medyaya açıklama yapmıştı.

        O yüzden biraz da kendinize bakmalısınız. Lütfen.

      2. Ben artık bu adama birşey izah etme gereği duymuyorum hocam ‘Kimi’de fos çıktı’ diyen bir zat.Kimi’yi fos çıkardı olay bu kadar basit.Yazdıklarına artık gülüyorum, içten içe müthiş bir korku var içlerinde ya Kimi sorunlarını aşıp geri dönerse diye.

        Resmi bir şekilde Ferrari açıklama yaptı Kimi’nin problemleri için araçta bir gelişim programı başlatılmış, bu programla birlikte sorunlarını aşmayı düşünüyorlar buna artı olarak 2015 arabası için Kimi’yi fabrikaya çağırdılar takım patronu, Kimi’nin muhendisi, James allison, di montezemelo, ve Kimi toplantı yaptı gelecek seneki araç için.Kimi’nin aynı problaemleri yaşamaması için fabrikada bastırıyor, inşallah arabada beklediği dengeyi bulacak ve uçan finli aramıza tekrar geri dönecek.

        Şunuda söylemek istiyorum Kimi çok mutlu görünüyor, belkide gelecek için birşeyler biliyordur..

    2. Kardeş sana tek bişey soracağım; Magnussen’in Hamilton’a geçilirken çizdiği yayı gördün mü ? O nası sapasağlam aynı hızında geri döndüyse orada dışarı çıkıp geri gelen 18960356 kişi gibi , rai nin çıktığı alan da düzgün yapılmış olsaydı hiçbir sorun olmayacaktı diyorum , sen hala alonso’ya laf söylemişim gibi anlamsızca rai ye ve bize yükleniyosun. Ben iki pilotu da ayırmıyorum , sadece harbiden düşünüp inceleyip bi geri dön bize , bunu istiyorum. Copse çıkışındaki alanda tamamen dışarı çıkıp nasıl da güzelce dönüyorlar değil mi ? çimlere taşan da oldu orda zamanında. Konu bu değil , aynı hızlarında geri gelmeleri . Rainin çıktığı alanın bitiminde hem devasa çukur hem de iyi bakarsanız garip bi şekil var . Tam rainin çıktığı bölgenin az gerisi de çim , ufak bi beton sonra tekrar çim , bu nedir ? Tamamen kaçış alanı saçmalığı .. Pilotlar her kaçış alanında burası tepedir yavaştır diye mi düşünecek ? bu adamlar kaç defa çimden geçmiş adamlar. Alonso kaç defa startta çimlere çıkıp geçti rakiplerini sen de biliyosun , alonsonun çıktığı çimlerde çukur veya tümsek olsaydı monza gridi ilk viraja gelemezdi bunu sen de biliyosun. O yüzden cidden az objektif olalım yorum yaparken lütfen. Ve olaylara düzgün bakalım.

    3. Fazla abartmışsın Oversteer başka bir yarış buna benzer bir olay Alonso’nun başına da gelebilir hatta dünyanın en iyi pilotunun başına da gelebilir

  6. Rai’nin normalde yavaşlamasını gerektirecek hiçbirşey yok ! Daha doğrusu olmaması gerekirdi . Raikkonen’in hiç bir hatası yok , asfalt kenarında devasa bir çukur olacağını düşünememesi dışında (!) Zaten son zamanlarda bu tür görüntülere sıklıkla şahit olur olduk. Daha ne kadar uçan zıplayan araba göreceğiz ? Boş boş Rai’ye saldırmanın hiçbir anlamı yok. Diğer kaçış alanları gibi doğru dürüst yapsaydı pist yetkilileri o kısmı , böyle bi kaza da olmayacaktı.

  7. İlk turda herkesin bu kadar yakın ve karmaşa içinde olacagini bilmesi gereken Kimi o hızla geri dönmemeliydi. Çaylak bir pilot değil, her pistin zeminlerinde yükselikler, eğimler var. Normal seyirde giden sonraki turlar olsa,
    aynı şekilde hızını koruyarak geri dönebilir ama, ilk turun ilk virajlarında yaptığı tam bir saçmalık ve tehlikeli durumdur. Yanında o kadar kişi var, arkasında var ve bunları göre göre pite oylece dönmek kaçınılmaz bir kazayı zorunlu kılmasa da, bu kadar tecrübeli ve şampiyon bir pilot bunu yapmamalıydı Rai’yi severim ama, Massa’nın yerinde pistteki pilot olsam yumrugu cakasım gelirdi, hayat memat meselesine dönüşebilirdi Massa bodoslama vursaydı ona

  8. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Nikki Lauda’nın eleştirmediği sürücüler listesinin bugün borsa kapandıktan sonra açıklanacağı bildirildi sayın seyirciler

  9. Lauda’dan yakın gelecekteki bir eleştiri: “Daha hala fasulyeyi 1 gece önceden ıslatmadan pişiren kadınlar var.” Her şeyi eleştiren adam Lauda 🙂

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yavaşlayıp dönmesinin tek yolu tüm araçların geçmesini beklemekti. Bu kadar iyi bir start almışken bırakmak istememesi yarışçı kimliğini gösteriyor. Kaldı ki o ufak tümsek olmasaydı en az kayıpla dönmeyi başaracaktı.

    Yavaşlayarak ve beklemeden dönmesi durumunda ise arkadan son sürat düzlüğe çıkan bir otomobilin kendisine çarpması mümkündü ve bunun sonuçları çok daha kötü olabilirdi.

    1. +1… Adam yarışmacı ruhuyla riski göze alıp girdi pistte istediği olmadı ama denedi en azından…Massa o sıra önündeki aracı geçmeye çalışıyordu yoksa Rai görüp kurtarma şansı olabilirdi..

  11. Ya arkadaş Kimi polemik sevmeyip her şeye cevap vermediği için mi bu denli herkes hakkında böyle rahat konuşuyor.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Aynen öyle.

  12. Her futbolcudan teknik direktör olmuyor ya bu Formula 1 pilotlarından da bence yönetici yada yorumcu olmuyor. Orada yavaşlayıp dönse neler neler derler burada ama kimse görmek istemez. Aracın dengesiz oluşu da mı Kimi’nin suçu be adam da eleştiriyorsun….

  13. asil gereksiz olan sen ve senin gibiler konusacagina git pistleri kontrol et anca sacma sapan kurallar getirip icine ettiniz f1 in.

  14. Her kafadan aynı ses be kardeşim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir