Webber: "BMW'nin 2009 Stratejisi Akıllıca"

yazar:

kategori:

Mark Webber, BMW Sauber’in 2009’da rekabetçi bir sezon geçirebileceğine işaret etti.

Bacağını kırmasının ardından antrenmanlara geri dönen Red Bull pilotu, Hinwil kökenli takımın 2009 hazırlıkları için uyguladığı stratejinin olumlu bir işaret olduğunu söyledi.

BBC’deki köşesinde yazan Webber: "Bazılarına göre daha erken zamanda start çizgisine çok fazla enerji koydular. Bunun faydasını görmeliler ve buna bakıp akıllıca bir karar olduğunu söyleyebiliriz"

Ama Webber bu durumun aksine, 2009 aracını sahneye çıkaracak son büyük takım olmasına rağmen bundan faydalanacaklarını söyledi.

Webber: "Bu bana muhtemelen yardım edecek, ilk defa çalıştırdığımızda daha iyi durumda olacak ama genel olarak en iyi çözüm de olmayabilir"

"3. veya 4. yarışa gelindiğinde bu araçtaki bu 600-800 km.’yi tercih etmez miyiz?"

Bunun yanında Avustralyalı pilot, Adrian Newey’in araçla fabrikada daha uzun zaman birlikte olma kararının bir ceza olmadığını belirtti.

Webber: "Araçların dayanıklı olduğundan emin olmak için şu anda yapabileceğiniz çok şey var ve bizim geçen sene çok iyi bir mekanik dayanıklılığımız vardı"

"Eğer bu araçla dayanıklılığı sürdürürsek Adrian Newey’in tanıtımda gecikme kararı, araçtan biraz daha fazla performans elde etme adına iyi olabilir"


Yorumlar

  1. GEçen seneden iyidir en azından:) haftaya kadar çoğu araç çıkacak.redBull çıkartıgında da sezon başlamadan küçükte olsa test imkanı bulacak.Motor konusuda tam belli değil.Müşteri takımı olduklarından herşey ellerindede değil.Newey yedek tasarımlarda yapıyordur belki

  2. geç çıkarabilir ancak ne kadar süreye kadar tasarımlar bekleyebilir ki? sonuçta aracın parçaları tasarlanacak ve üretime girecek.

  3. Newey şimdi ortaya çıkan tüm tasarımların üzerine kendine has çizgisini ekleyecektir.Onun aykırı tasarımlarını merak etmemek olamaz:).Geç çıkarmak geçen sene gibi sezon içinde çıkarmaktan da iyi olucaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir