Vettel: "Red Bull'a Adaptasyonda Sorun Yok"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Tor Rosso’dan Red Bull’a geçmesinin ardından 2009’da yeni takımına adapte olma konusunda herhangi bir endişesinin olmadığını söyledi.

21 yaşındaki Alman pilot, STR takım patronu Frans Tost, teknik sorumlu Giorgio Ascanelli, takımın ortağı Gerhard Berger ile güçlü bir ilişkinin keyfini çıkarıyordu ama Red Bull’daki yeni kişilerle de çalışmaya alışıyor.

Vettel: "Farklı insanlarla yeni ilişkiler kurmam gerekiyor ama endişem yok. Red Bull’da çalışan çok daha fazla insan var ve harika potansiyele sahip bir çok kişi var"

"Hâlâ genç bir takım ve kaynaşması zaman alacak ama kendime aşırı derecede güveniyorum"

"Toro Rosso’da kendimi çok rahat hissediyordum. Gerhard, Frans ve Giorgio ile eşsiz ve çok özel bir şey yarattık. Elimizden gelenin en iyisini yaptık"

"Red Bull, benim için yeni bir takım. Aynı gruptaki bir takım olabilir ama tamamıyla farklı bir ortam, atmosfer ve felsefe. Bu şeylere alışmanız gerek. Red Bull Racing, çok potansiyele sahip ve bu bize bağlı, takım ve pilot olarak"

2008 İtalya GP galibi Vettel ayrıca, Red Bull’un tedarikçisi Renault’un motoruna gelecek gelişmenin takıma yardım edeceine de inanıyor.

Vettel: "REnault’un motoruna bir şeyler yapmasına izin alması, kendinlikle bir dezavantaj değil ve bize yardım edecek."

"Ama dürüst olmak gerekirse geçen seneki motorlar arasındaki farklılık oldukça sınırlıydı. Farkı yaratanın sadece bu olduğunu düşünmüyorum. F1 ayrıntılardan ibarettir, bütün bir araçla ilgilidir."

Vettel, yeni Red Bull aracı RB5’in 9 Şubat’ta tanıtılmasının ardından gelecek ay Jerez’de çalışmalara dönecek.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir